Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Kitüntetések Semmelweis Ignácra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA Semmelweis Nap alkalmából ünnepséget rendeztek a Városházán. Ennek keretében Dr. Galyor Kiran Prabhat gyermekorvosnak Főtanácsosi címet, Hegedűs Judit területi védőnőnek pedig Tanácsosi címet adományozott az önkormányzat. Rajtuk kívül Kovácsné Simon Zsuzsanna védőnő munkáját is elismerték: ő a Szakmai Díj kitüntető címet tudhatja magáénak, amit az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusán vehet át.

Az ünnepség a Zeneiskola népi vonósainak előadásával kezdődött, amely a déli időponthoz aktualitást adva, mintha csak a „Jó ebédhez szól a nóta” című, közismert rádió-műsorhoz nyújtott volna aktualitást: pattogós hegedűszó és egyéb hangszerek kísérték a kurjongatós énekszót.

A megemlékezésen elhangzott: az emberek általában csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már problémájuk van, s nem foglalkoznak a megelőzéssel. A prevenció pedig különösen fontos. Főleg akkor, amikor az egészségügy több sebből is vérzik.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Évek óta szép hagyomány, hogy Semmelweis Ignác születésnapján összegyűlnek az orvosok, védőnők, ápolók, hogy visszaemlékezzenek rá. Arra a férfira, akinek élete során nem értékelték munkásságát, s csak halála után jöttek rá arra, hogy mit is tett az emberiségért.

Az ünnepi beszéd után sor került a kitüntetések kiosztására – kivéve a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete által odaítélt Szakmai Díjat, amelyet az Egészségügyi Szakdolgozók XXXIX. Országos Kongresszusán vehet át Kovácsné Simon Zsuzsanna védőnő.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >