Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Őrizetben a dunaújvárosi, Petőfi ligeti rablók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 06.

Image Elfogták a rendőrök azt a három fiatalt, akik február 26-án Dunaújváros, Petőfi ligetben megtámadtak egy fiút, és elvették mobiltelefonját. A fiatalkorú társaságról kiderült, a csoportos rabláson túl üzletszerűen elkövetett lopással is gyanúsíthatók, és ők követtek több diákot a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola környékén is. A nyomozók mindhármukat őrizetbe vették.

 

Mint arról korábban hírt adtunk, február 26-án kora délután Dunaújváros, Petőfi ligetben fiatalok egy csoportja állított meg egy fiút, akitől először cigarettát kértek, majd telefonját követelték. A nemleges válasz után gyomron ütötték a sértettet, majd elvették a Sony Ericson telefont, és elmenekültek a helyszínről. Az elkövetők azonosítása és felkutatása érdekében a lakosság felé felhívással éltünk.

Egyik támadóról grafikai rajzot is közreadtunk. Ennek alapján több bejelentés is érkezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. Ezek alapján sikerült beazonosítani a három elkövetőt. A nyomozók két 15 éves mezőfalvi fiút még csütörtökön este állítottak elő lakásukról a kapitányságra, míg harmadik társukat, egy 19 éves sárbogárdi fiatalt, ma reggel fogták el a rendőrök.

 „Az adatgyűjtések, és a beszerzett információk alapján a nyomozók a csoportosan elkövetett rabláson túl, üzletszerűen elkövetett lopással is meggyanúsították őket.” – nyilatkozta honlapunknak Német-Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője.

Mint kiderült, a három fiú volt az, aki az utóbbi időben a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola környékén több diákot is követett, és értékeket kért tőlük. Áldozataikat általában a Béke téri buszpályaudvar környékén szúrták ki, követni kezdték, majd egy alkalmas pillanatban közrefogták.

Főként mobiltelefonokat szedtek el a sértettektől, azzal az ürüggyel, hogy megkérdezték mennyi az idő, majd amikor a sértettek a telefonjukhoz nyúltak, hogy azon nézzék meg az időt, kivették a kezéből, hogy ők is „jobban lássák”. A telefonokat a nyomozók gyanúja szerint néhány ezer forintért továbbpasszolták ismerőseiknek. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mind a három fiút bűnügyi őrizetbe vette.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >