Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Last minute mutyi - egészségügyi közbeszerzés
Last minute mutyi - egészségügyi közbeszerzés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. március 07.

Image "Milliárdos, több éves projektről dönt az utolsó pillanatban a kormányzat." - hangzott el Pesti Imre (Fidesz) és Soltész Miklós (KDNP) országgyűlési képviselők közös sajtótájékoztatóján. Pesti Imre szerint az elmúlt esztendők nyilvánvalóvá tették, hogy korrupcióval átitatott a magyar közélet, és korrupcióval átitatott nagyon sok, a kormányzat által generált közbeszerzés. "Most hogy a kormányzásnak vége van - fogalmazott a fideszes politikus -, úgy látszik, hogy a lopás felgyorsult." Hozzátette: költözik a kormányzat, és úgy látszik, hogy viszik a közpénzt, gondoljunk csak az elmúlt nyolc évre, de különösen az elmúlt négyre.

 

Pesti rámutatott, hogy mind a korházprivatizáció, mind a több-biztosítós modell, mind-mind korrupcióval volt átitatva. Most pedig - mondta a fideszes honatya - az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának rendkívüli ülése összehívását kezdeményezték a szocialisták, a 2011 és 2015 évre vonatkozó életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendbe, illetve az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendbe nem tartozó oltóanyagok beszerzése ügyében.

 

Image
Fotó: Fidesz

A kormányzat 7-8 milliárdot kíván évente elkölteni, így közel 40 milliárdos összeget, holott semmi sem sürgeti, hogy ezt a közbeszerzést még a választások előtt elindítsa, és győztest hirdessen. A tájékoztatón a KDNP-s Soltész Miklós közölte: felszólítják a kormányt, álljon el e "szemérmetlen lopás" szándékától.

A Fidesz szakpolitikusa kifejtette, hogy sebtében készült el az egészségügyi bizottság összehívásának az anyaga, ami miatt nagyon sok pontatlan adat szerepel benne. Aki ebben részt vesz, asszisztál, "részese ennek a bűncselekménygyanús esetnek" - mondta Pesti.

Véleménye szerint látható, hogy az MSZP ellenzékbe készül, és a "kapuzárási pánikban" mindent megtesz annak érdekében, hogy az elkövetkező ellenzéki időszakra biztosítsa az anyagi bázisát: a választás előtt úgy tűnik, mindent el akarnak vinni, szinte talicskával tolják ki a pénzt, ki akarják üríteni a kasszát, lehetetlenné akarják tenni az új kormányzat helyzetét. A tájékoztatón a KDNP-s Soltész Miklós közölte: felszólítják a kormányt, álljon el e "szemérmetlen lopás" szándékától, a közbeszerzés kiírásától, és hagyja a következő kabinetre a döntést.

A Fidesz-KDNP képviselői nem vesznek részt az egészségügyi bizottság rendkívüli ülésén - fűzte hozzá.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >