Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elhunyt Schulz István építész Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. március 07.

Image Eltávozott egy örökifjú, kedves, vidám ember, a városát és szakmáját megszállottan szerető építész. Schulz István gazdag, színes életutat járt végig és örökérvényű jeleket hagyott maga után. A Fejér Megyei Tervező Iroda munkatársa volt 30 éven át, a hőskortól megszűnéséig.

 

 

25 évesen tervezte meg a Vörösmarty Mihály Szakképző Iskolát a Balatoni úton, nevéhez fűződik a Lottóház, a Bugát Pál Szakközépiskola, a Nemes Nagy Ágnes Kollégium és a Szabadművelődés Háza tervezése.

Nevét őrzik a felújított műemlék épületek, az igényesen helyreállított, több évszázados homlokzatok, foghíjbeépítések, a Géza nagyfejedelem tér újszerű házai is.

Image
.

Országos jelentőségű munkát végzett a nyolcvanas években Székesfehérvár Műemléki Rehabilitációs Rendezési Tervének elkészítésével. Az újszerű metodika, a kutatás gazdagsága, az összes belvárosi ház felmérése és az elkészült tervanyag ma is példaértékű és azóta is alapjául szolgál minden műemléki tervezésnek.

A szeretettel megtervezett öreghegyi Szent Donát kápolna is örökre őrizni fogja Schulz István kézjegyét és most már hamvait is.

Búcsúztatása 2010. március 13-án, szombaton 11 órakor lesz az öreghegyi Szent Donát kápolnában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >