Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elhunyt Dr. Csepregi Szabolcs
Elhunyt Dr. Csepregi Szabolcs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

Hosszú betegség után elhunyt Dr. Csepregi Szabolcs, a GEO egykori tanára. Temetése július 14-én, 15 órakor lesz Veszprémben, a Vámos úti temetőben, ahová Székesfehérvárról, a Gyümölcs utca – Pirosalma utca sarokról különbusz indul 13:45-kor. Az utazási igényeket július 11-ig kell benyújtani a GEO Dékáni Hivatalához (22/516522). A temetés után, 18 órakor gyász-szakestélyre kerül sor a GEO-ban.

Dr. Csepregi Szabolcs életrajza a www.geo.info.hu alapján:

Dr. Csepregi Szabolcs 1965-ben végezte el a székesfehérvári Felsőfokú Földmérési Technikumot, itt kezdte meg oktatói pályafutását, haláláig a GEO volt a munkahelye. Közben 1971-ben a BME-n okleveles építőmérnöki diplomát szerzett a földmérőmérnöki szakon, majd ugyanott geodéziai automatizálási szakmérnök lett 1977-ben. Egyetemi doktorátusát 1982-ben, a műszaki tudományok kandidátusa címet pedig 1996-ban védte meg. Szakoktatóként kezdte oktatói pályáját, majd folyamatosan haladt előre a főiskolai tanári címig.

A változó nevű karon több vezetői tisztséget is betöltött, volt tudományos főigazgató-helyettes és tanszékvezető is. A több mint négy évtizedes oktató munkáját sok száz nappali, levelező és továbbképzős hallgató eredménye, sikeres szakmai pályafutása minősíti.

Számottevő a szakirodalmi munkássága, melynek során jegyzeteket, könyvrészleteket és számtalan cikket jegyzett, köztük újító jellegű és tudományosan kiemelkedően értékes írásokat. Több tantárgy: a Geodéziai I., Geodézia II., Geodézia III., a Kiegyenlítő számítás, a Geodéziai rendszerek tematikáját dolgozta ki, majd oktatta azokat.

Sok kutatási beszámoló és műszaki leírás szerzője volt megbízásos munkák keretében. Munkába lépése óta tagja volt a szakmai egyesületnek (GKE, ma MFTTT). Alapító tagja a székesfehérvári csoportunknak, amelynek hosszú ideig elnöke is volt.

Többször szervezett országos térképkiállítást, műszerkiállítást és vándorgyűlést. Munkáját gyakran ismerték el kitüntetéssel, melyek közül megkapta a szakma két legrangosabb elismerését, a Fasching Antal Díjat és a Lázár deák Emlékérmet.

Ápolta a selmeci hagyományokat, segítette azok továbbélését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >