Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nemzetközi távlatokat nyit a KJF és az Albacomp Zrt. megállapodása
Nemzetközi távlatokat nyit a KJF és az Albacomp Zrt. megállapodása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens, KJF   
2008. július 07.

ImageHosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Kodolányi János Főiskola és az Albacomp Zrt. 2008. július 7-én. A megállapodás alapján a két fél kölcsönös tapasztalataira építve együttesen indítanak projekteket, amelyek az oktatás, a programfejlesztés és a felnőttképzést érintő tudományos kutatás valamint minőségbiztosítás területén nyújtanak előnyöket mindkét fél számára. A megállapodást dr. h. c. Szabó Péter Ph.D a Kodolányi János Főiskola rektora és Minárovits János, az Albacomp vezérigazgatója írta alá a székesfehérvári főiskola épületében.

A székesfehérvári székhelyű, a számítástechnika területén meghatározó szerepet betöltő Albacomp Zrt. és a Kodolányi János Főiskola régóta ápol baráti és üzleti kapcsolatot egymással. Az évek során eddig kisebb projektek mentén dolgoztak együtt ciklikus jelleggel, a mostani megállapodás pedig pont a tervszerűséget segíti elő. 

Az együttműködés fenntartása és működtetése érdekében a felek a felnőttképzés következő területein működnek együtt: 
- Főiskolai alapképzéshez kapcsolható informatikai képzések magyar és külföldi hallgatóknak, - Tananyagfejlesztések, - Szakirányú továbbképzések, - Pedagógus továbbképzési programok (akkreditált), - Rövidtávú képzési programok magyarországi és külföldi érdeklődők számára (tanúsítványt adó), - Nyári egyetemi programok.

Image
Fotó: Simon Erika - KJF

Dr. Hoffmann Orsolya a főiskola felnőttképzési vezetője szerint a két fél nemzetközi tapasztalatai jó kapcsolódási pontot jelenthetnek magas színvonalú tanár továbbképzési programok szervezésére és lebonyolítására. A most megkötött megállapodás hasonló távlatokat nyit a rövidebb, kompetencia alapú tanfolyamok, tréningek lebonyolítására, valamint az e-learning alapú távoktatás területén is. Az e-learning alapú távoktatás terén már jelentős eredményeket értek el a felek, az együttműködés a tananyagfejlesztési költségek csökkentésében biztosít további lehetőségeket. 

„Az Albacomp számára az oktatásban, képzésben való együttműködés és részvétel mindig is kiemelkedően fontos volt, legyen szó akár iskolarendszerű, akár iskolarendszeren kívüli képzésről. Öröm számunkra, hogy a felnőttképzés területén sikerült megfelelő partnert találnunk a Kodolányi János Főiskolában. Remélem a sikeres és hosszú távú együttműködésben mindkét fél tovább erősíti saját versenyképességét és ezen keresztül régiónk gazdasági szerepét” - mondta Minárovits János, az Albacomp vezérigazgatója. 

A két fehérvári intézmény összefogása még szorosabbra fűzte eddig is eredményesen működő kapcsolatát. A Kodolányi János Főiskola és az Albacomp együttműködése Székesfehérvár gazdaság élénkítő szerepében is példaértékű lehet. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >