Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Az illegálisan lerakott szemét ára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

Image„Az érvényben lévő kormányrendelet szerint nincsen felső határa a kiszabható birságnak illegális hulladéklerakás esetén.” – tudtuk meg Damsits Lászlótól, a Környezetvédelmi és Kommunális Iroda munkatársától. Székesfehérváron az 50.000 Ft-ig terjedő kategóriát szokták alkalmazni, ám átlagosan csak 15.000 Ft-os bírságot rónak ki, s azt is ritkán. A cél ugyanis nem a szankció, hanem a megelőzés.

Damsits László úgy véli, a hatósági munka első, s legfontosabb része az, hogy meggyőzzék az embereket: a kukákat, konténereket, illetve a hulladéklerakó-telepeket használják a szemét eltüntetésére, ne a köztereket! Sokan ugyanis képesek a szemetes zsákokat több kilométeres távolságba is elvinni otthonuktól, hogy aztán kidobják egy parkban, vagy utcasarkon.

A szakértő elmesélte, hogy nemrég az öreghegyi Bányatónál felbontottak egy illegálisan lerakott szemétzacskót, hogy megtudják, honnan származik. Kiderült, hogy a város másik végéből, a Kecskeméti utcából hozták idáig, hogy megszabaduljanak tőle! És ez az eset sajnos nem egyedi.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Háztartási hulladékkal borítják be sokan a játszó- és sétáló tereket, s így megfosztják eredeti funkciójától, mert kinek is van kedve bűzölgő kupacok mellett andalogni a kedvesével, futkározni a kutyusával, vagy játszani a gyermekkel?

A hatóság emberei arra kérik a lakókat, hogy foglalkozzanak környezetükkel, s tegyenek róla, hogy Székesfehérvár „tiszta, élhető és szép” legyen! – És ne a csak a büntetéstől félve, hanem saját igényességük miatt is!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >