Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mikorra valósul meg az elkerülő út 3. üteme?
Mikorra valósul meg az elkerülő út 3. üteme? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageBizonyára nagyon sok helyi lakost - és a városunkon áthaladó autósokat is - érdekli, hogy hogyan áll a Székesfehérvárt elkerülő út 3. ütemének megvalósulása? Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő ezért egy levelet intézett az Országgyűlés elnökének, amelyben az ezzel kapcsolatos kérdésekre vár választ. Az említett dokumentumot alább olvashatják.

Hogyan áll a Székesfehérvárt elkerülő út 3. ütemének megvalósulása?

Dr. Szili Katalin
az Országgyűlés elnöke részére



Tisztelt Elnök Asszony!

"Hogyan áll a Székesfehérvárt elkerülő út 3. ütemének megvalósulására" címmel a Házszabály 91. § (1) és (2) bekezdése alapján kérdést kívánok benyújtani Szabó Pálnak, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszternek.
A kérdésre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Székesfehérvárt elkerülő út tervezett 8.sz. főút, Feketehegyet is elkerülő 3. üteme tárgyában korábban többször is írásbeli kérdést tettem fel a korábbi gazdasági és közlekedési minisztereknek. Válaszaikból kiderült, hogy hiába a korábbi választási ígéretek, a különböző megállapodások megkötése, ebben a ciklusban az illetékes minisztérium elképzelései szerint a Székesfehérvárt elkerülő út tervezett 8.sz. főút, Feketehegyet is elkerülő 3. üteme nem valósul meg, a Közlekedésfejlesztési Operatív Program projektlistáján nem szerepel.
Korábban Fejér Megye országgyűlési képviselői - pártállástól függetlenül - közös levélben fordultak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, támogatását kérve az elkerülő út építésének folytatásához. Különböző tartalmú megállapodások igen, de valódi megoldás azóta sem született, ezért fordulok Önhöz, mint a szakminiszterhez az alábbi kérdésekkel:

- lát-e reményt a jogelőd minisztérium korábbi álláspontjának felülvizsgálatára?
- lát-e reményt arra, hogy a Székesfehérvárt elkerülő út tervezett 8.sz. főút, Feketehegyet is elkerülő 3. üteme bekerüljön a Közlekedésfejlesztési Operatív Program által támogatott projektek közé?
- hogyan áll a Minisztérium és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata között létrejött megállapodás végrehajtása? Milyen előrelépés történt az ügyben? Mikor és milyen konkrét lépések történtek az ügyben?

Kérem Miniszter Urat, hogy a lehetőségekhez képest egy pontos céldátumot megjelölni szíveskedjen abban a tekintetben, hogy Ön szerint mikor vehetik használatba az utat az autósok?

Várom Miniszter Úr megtisztelő válaszát!

Székesfehérvár, 2008. július 7.


dr. Cser-Palkovics András
Országgyűlési képviselő

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >