Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tamás: fogadjuk szeretettel az új plébánost Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2010. augusztus 07.

ImageSok-sok ember gyűlt össze a plébánia udvarán, hogy elköszönjünk Tamástól, aki 9 éve, 27 éves korában kezdett nálunk plébánosként és Balázs Józseftől, aki 7,5 éven át vezette a plébánia titkárságát. Tamás azt mondta róla, nélküle nem tudta volna munkáját ellátni. Nemcsak mi, bicskeiek búcsúztunk tőlük, hanem szárligeti, alcsúti, felcsúti, csabdi és vasztélyi testvérek is eljöttek. Vagy húsz hosszú asztal mellett ültünk, a tornácon végig álltak és a bejárati út mentén is, de legalább ennyi ember állt a kórusban mint amennyien ültek. Ők Tamás kedvenc dalait énekelték, például a "Jó lovas katonának, de jól vagyon dolga..." Mi pedig sütiztünk a jó kis "hazaiból".

 

Tamás a dalok után ajándékokat kapott és azt mondta, 9 év alatt 136 ifjú párt esketett a fíliában, 537 embert keresztelt, 777 temetésen búcsúztatott. A Szent László Iskolás szülők persze azt is idesorolják, mennyi és milyen jó hittanórákat tartott, mennyire kedvelték gyerekeink, micsoda programokat szervezett nekik.

Szomorúság azért van Tamás szívében - derült ki szavaiból -, mert a bicskei ismeretségek számára szinte családiak, nehéz itthagyni Bicskét, benne minket. Ami viszont Székesfehérvárt illeti, Topi szereti a kihívásokat és reméli, ottani esperesi megbízásának is szépen eleget tud majd tenni. Miért ne? Úgy tudjuk, két plébániát vezet majd, az egyik a fehérvári vasútállomás közelében található templomhoz tartozik.

Tamás mondadójának leghangsúlyosabb része a jövőről szólt: "egy pap, egy plébános életében, aki új egy szolgálati helyre érkezik, legtöbbet mindig a szeretet, segítőkészség, a megértés, az együttműködés jelenti, tehát fogadjuk az új plébánost szeretettel, odafigyeléssel". Csoportkép készült, a kis tömeg hátrébb ment az udvaron, Baracskai Bea pedig a jobb rálátás kedvéért ketteslétrára mászott, a magasból pedig úgy instruálta a csapatot, mosolyogjunk és mondjuk ki többször is: vizibicikli.

Megpróbáltuk Beától közlésre elkérni azt a "Vizibicikli" munkacímű nagy képet. Később Tamás ott állt a plébánia-udvar közepén, hosszú sor állt azért, hogy néhány perces beszélgetésben elköszönjenek tőle. Audencia? Az udvar bírósági oldalon lévő hátsó sarkában transzparens volt kifeszítve jó nagy betűkkel: SZ E R E T Ü N K

Ha jól értem Tamás korábbi szavait (márpedig jól szoktam érteni), lehet, hogy kinn kellene hagyni az új plébánosnak is?

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >