Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Kitárta az új szezon ablakát a Fehérép Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Pálfai Károly sajtóreferens   
2008. július 18.

A Fehérép Alcoa FKC csapata az alapozási időszak kezdetével, szokásához hűen Székesfehérváron megtartotta éves szezonnyitó sajtótájékoztatóját. Az eseményen az új vezetőedző Sótonyi László mellett jelen volt a szintén frissen igazolt Petróczi Viktória kapus, a szerb beállós, Verica Nikolic és a fiatal, de nagyon tehetséges hálóőr, Szikora Melinda is. Megtudhattuk továbbá, hogy a Fehérép csapatának szponzori köre két újabb taggal, a nyomdaipar területén tevékenykedő PAUKER Kft-vel és a világ egyik vezető sportcipőgyártójával, az ASICS-szel bővült.

A csütörtöki nap azonban nem kizárólag a fehérvári klub kézilabdájáról szólt, mivel a Macedóniában megrendezésre kerülő Junior Világbajnokság előtt Róth Kálmán nemzeti együttese utolsó felkészülési mérkőzését vívta meg a japán válogatottal szemben a Köfém csarnokban. 

1) 2008/2009-es keret 

Új vezetőedzővel, három újonnan igazolt és négy, az ifjúsági csapatból felkerült játékossal kezdte meg hétfőn a felkészülést a Fehérép Alcoa FKC csapata. 

A teljes keret: 

Kapusok: Sladjana Djeric, Petróczi Viktória, Szikora Melinda, Trimmel Brigitta;

Szélsők: Fekete Kitti, Kovács Angéla, Lelkes Noémi, Varga Katalin, Vaszari Virág;

Átlövők és irányítók: Laima Bernataviciute, Bízik Boglárka, Emberovics Míra, Zoya Gordeyeva, Kamper Olívia, Kiss Adrienn, Lévai Zsófia, Kristina Trishchuk;

Beállók: Kapási Anna, Verica Nikolic, Sonata Vijunaite;

Edzők: Sótonyi László (vezetőedző), Mihály Attila (másod- és ifjúsági edző), Sugár Tímea (kapusedző). 
 

A Fehérép újonnan igazolt játékosai 

    Név

    Szül. idő

    Poszt

    Legutóbbi klubjai

    Nikolic, Verica

    1982.12.13.

    beálló

    Kikinda, Debrecen

    Petróczi Viktória

    1983.02.27.

    kapus

    Győr, Kiskunhalas

    Szikora Melinda

    1988.11.19.

    kapus

    Kiskunhalas

Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője: 

„Hétfőn kezdtük meg a közös edzéseket a lányokkal; ezek az első napok a kölcsönös ismerkedés jegyében telnek. Sok információval gazdagodtam, de még nagyon az elején vagyunk a csapatépítési munkáknak. Új csapatot kell építenünk, mivel a fiatalok döntő többsége nem szerepelt húzó emberként az NB1-ben, úgyhogy mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a neheze csak most kezdődik.  

Nagyon pozitív volt a lányok hozzáállása a munkához, nyílván a feladatokat el kell végezni, és az elvárt dolgokat pedig vissza kell kapnom, csak úgy lehetünk eredményesek. Egyenlő esélyeket szeretnék teremteni, ahol mindenki megmutathatja mire képes, ezért azon leszek, hogy minden játékos minél aktívabban kivehesse a részét a munkából, hiszen mindenkire szükség van. Nem egyéni kvalitásokra akarok építeni, hanem egy ütőképes és egységet „Csapat”-ot szeretnék létrehozni, és bízom benne ezzel a munkával sikerül ezt elérnünk. 

Ezen a héten megkezdtük a különböző pszichikai és fizikai állapotú játékosok egy szintre hozását, igyekszünk megtalálni mindenkinél a hiányosabb területeket, és annak fejlesztésére koncentrálunk. Látványos és gyors, férfias játék irányába szeretném terelni a csapatot. Fontos, hogy minden pillanatban akarják a győzelmet, és ha emellé a befektetett munkát viszontlátom, nem lehet probléma. Most napi egy-kétórás futással, kétórás erőfejlesztésekkel és másfél órás délutáni edzésekkel alapozunk két hétig, majd azt követik sorra a felkészülési meccsek és tornák.” 

Petróczi Viktória („Dufi”), a Fehérép Alcoa FKC kapusa: 

„Nagyon jó volt már az első edzés is, igaz kimondott kapusedzés akkor még nem volt, inkább csak a labdával ismerkedtünk. Kedden kezdtük meg az érdemi munkát: futunk, kondizunk, a fizikai munkára koncentrálunk. Kicsit idegen volt számomra minden az első napokban, de úgy érzem, kezdem megszokni a csapattársakat és remélem, hamar befogadnak majd ebbe a jó kis közösségbe. Sugár Timinek nagyon jó meglátásai voltak már az első edzések alkalmával is, remélem, minél hamarabb minél jobb kapussá válok a közös munka eredményeként.  Szeretném, ha a segítségemmel egy minél sikeresebb évet zárnánk.” 
 

Verica Nikolic a Fehérép Alcoa FKC beállója: 

„Nagyon örülök, hogy Székesfehérvárra igazoltam. Még a Kikinda együttesében játszottam együtt Vámos Bogival, aki rengeteg jót mesélt a csapatról, a hangulatról, a szurkolókról, az emberekről, egyszóval az egész légkörről. Minden vágyam, hogy a csapat eredményes tagjaként egy sikeres évet zárjunk, s ezzel talán újra meghívást nyerhetnék a szerb nemzeti válogatotthoz is.” 

Szikora Melinda a Fehérép Alcoa FKC kapusa: 

„Kiskunhalasról, a nevelőegyesületemből érkeztem Fehérvárra, és nagy megtiszteltetés, hogy ilyen csapatban lehetek, ahol ilyen emberekkel dolgozhatom együtt. Az én célom, hogy minél többet tanuljak, ellessek a többiektől, és ezáltal stabilabb teljesítményt nyújthassak. Ehhez a Fehérépnél minden lehetőség adott, hiszen a szakmai közeg egyértelműen a fejlődésemet szolgálja. Igyekszem mindent megtenni, és élni a lehetőséggel, hogy jobb lehessek.”  
 

2) Új szponzorok Fehérváron 
 

„Színnel-lélekkel” a csapat mellett 

Újabb taggal bővült a Fehérép Alcoa FKC női kézilabda-csapatának a szponzori köre, miután ezen a héten a PAUKER Kft együttműködési szerződést kötött a székesfehérvári klubbal. 

A nyomdaipari középvállalat mintegy százéves múltra tekint vissza, hiszen a XX. század elején a Parlament hivatalos szállítójaként említik, és már ekkor kisebb nyomdát is üzemeltetett. A PAUKER Kft a legmodernebb íves ofszet technológiával rendelkező nyomdává fejlődött, melynek a nyomtatáson kívül rendkívül széles és rugalmas a szolgáltatási skálája. Az adott piaci körülmények között tehát igyekszik az ügyfeleknek komplett szolgáltatást nyújtani egy telephelyen, széles feldolgozási lehetőségekkel. A technológiai igényesség és a komplex, minőségi szolgáltatás jellemzi a cég filozófiáját, melynek szlogenje is ezt tükrözi: „Színnel-lélekkel”.  

“A Pauker Kft majdnem 20 éves tevékenységét és sikereit a munkatársak jó csapatmunkája eredményezte, ezért is fontos, hogy az eddigi drogmegelőzési és kulturális jellegű támogatások után először szponzorál sportklubot. A nyomda jelenleg is működő kispályás focicsapata mellett, talán a dolgozók más részét is a sport és az egészségesebb életmódra való törekvésre serkenti a Fehérép Alcoa FKC-vel kialakított az együttműködésünk.” – nyilatkozta Vértes Gábor, a PAUKER Kft ügyvezető igazgatója. 
 

Anima Sana In Corpore Sano 

Ép testben ép lélek – tartja a latin mondás, melynek kezdőbetűi a világ egyik vezető sportcipőmárkájának a nevét adják ki. Az ASICS és a Fehérép Alcoa FKC között született megállapodás értelmében a japán cég a fehérvári női kézilabda-csapat szponzorává vált. Európában az ASICS piacvezető a futócipők, míg második a teremcipők piacán. 

Az ASICS Corporation világszerte jelenleg harminc leányvállalatában összesen több mint négyezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalatcsoport éves forgalma megközelíti a 200 milliárd jent (280 milliárd forintot). 

3) TERSZOL Kupa harmadszor és a további felkészülési program 

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Székesfehérváron a TERSZOL támogatásában nemzetközi torna, melyen az idén a horvát bajnok Podravka Vegata, a román bronzérmes „U” Jolidon Cluj és a magyar bajnokság ezüstérmese, a Dunaferr NK lesz a Fehérép Alcoa FKC vendége. 
 

A TERSZOL Kupa 2008 tervezett program 

Augusztus 15. (péntek)

10:00 FKC - Kolozsvár

11:45 Dunaferr – Podravka

16:00 Kolozsvár – Podravka

18:00 FKC – Dunaferr  

Augusztus 16. (szombat)

10:00 Kolozsvár – Dunaferr

11:45 Podravka - FKC 

A saját rendezésű TERSZOL Kupa 2008 mellett további két tornarészvétel és barátságos meccsek sora szerepel a Fehérép felkészülési programjában: 
 

07.25. (péntek)

Váci NKSE – Fehérép Alcoa FKC

Vác

07.30. (szerda)

Fehérép Alcoa FKC – Angola

Köfém Sportcsarnok

08.05. (kedd)

Fehérép Alcoa FKC – Hypo NÖ

Köfém Sportcsarnok

08.08. (péntek)

Fehérép Alcoa FKC – Zhaporozhye

Köfém Sportcsarnok

08.12. (kedd)

Fehérép Alcoa FKC – Zvenigorod

Köfém Sportcsarnok

08.15-16.

TERSZOL Kupa 2008

Köfém Sportcsarnok

08.23-24.

Siófok Kupa

Siófok

08.29-30.

Josip Samarzija Bepo Kupa

Koprivnica


  • A Siófok Kupa résztvevői: Hypo NÖ (AUT), Spårvägen (SWE), Debrecen, FTC, Siófok, Fehérép.

  • A Josip Samarzija Bepo Kupa résztvevői: Krim Ljubljana (SLO), Podravka (CRO), Debrecen, Fehérép.

4) Magyarország – Japán junior válogatott mérkőzés 
 

Junior válogatott mérkőzés:

Magyarország – Japán 31-27

Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok

300 néző 
 

Róth Kálmán, a magyar junior válogatott szövetségi kapitánya: 

„Nincs kimondott elvárás a mostani macedóniai világbajnokság kapcsán, hiszen két-három évvel fiatalabb, ifjúsági játékosokból áll a csapatunk, nem úgy, mint ellenfeleinknél, akiknek a junior korú játékosai erőfölényben vannak. Ennek az oka, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség egy távolabbi cél érdekében csapatépítésre szánja az idei VB-t, hiszen Győr és Szombathely rendezi majd jövőre a világbajnokságot, és azt szeretnénk, ha addigra egy ütőképes együttessé nőné ki magát a mostani csapat. A magyar kézilabda híre természetesen kötelez bennünket, így most is mindent megteszünk a legjobb eredmény eléréséért. Valamilyen szinten lehet a taktikával is kompenzálni ellenfeleink fizikai fölényét, hiszen mindig is az észjáték dominált nálunk a nyers erővel szemben, ez volt a jellemző ránk, de a tapasztalat azért sokat számít. Jelenleg olyan 16 és 17 játékosokkal megyünk a világversenyre, akik számára a legfontosabb, hogy most tapasztalatot gyűjtsenek, és pozitív-negatív értelemben is bármire képesek lehetnek. Az utánpótlás-nevelés egy tehetséggondozási feladat, melynek a célja, hogy hosszútávra építkezzünk, és ezek a játékosok négy év múlva, a londoni olimpiára a felnőtt válogatottnál is számításba jöhessenek.” 
 

Agarie Seisaku a japán junior válogatott szövetségi kapitánya: 

„A legutóbbi világbajnokság alkalmával a tizedik helyet szereztük meg, aminek nagyon örültünk. Természetesen most még ennél is jobbat szeretnénk elérni. A magyar válogatott erős és jó formában van; büszkék vagyunk, hogy ellenünk készülhettünk a macedóniai VB-re. Tudjuk, hogy a japán kézilabdának nagyon sokat kell még tanulnia, és egyre többet elsajátítania a világ kézilabdájától. Látni kell azonban, hogy Japánban nincs történelme ennek a sportágnak, így nehezebb dolgunk van, mert a múltunkból nem tudunk építkezni.” 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >