Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Felavatták Wass Albert domborművét
Felavatták Wass Albert domborművét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 06.

ImageWass Albert domborművét avatták fel tegnap este a Szent István Művelődési Ház Díszudvarán. Szakál Antal alkotását dr. Cser-Palkovics András polgármester leplezte le, Spányi Antal megyés püspök pedig megszentelte. Az ünnepségre a Határon Túli Magyar Irodalom Hete és a Katolikus Kultúra Napja alkalmából került sor.

 

A program során először Bobory Zoltán, a Szent István Művelődési Ház igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, aki kifejtette: nagyon örül annak, hogy dr. Cser-Palkovics Andrásnak ez az első közszereplése azóta, hogy beiktatták polgármesterként.

Image
.

Image
.

Őt követte Tóth Szandra, aki elszavalta Wass Albert egyik versét, majd dr. Cser-Palkovics András következett. A politikus Wass Albert 1948-ban írt „Elvész a nyom” című regényéből idézett, amely a sorsot és Isten szándékait kutatja a II. világháború szenvedéseinek tükrében.

Image
.

 

Image
.

A mű kapcsán elmondta, hogy bármilyen csapás is érjen bennünket az életben, Isten mindig segítően nyújtja felénk kezét, és az ő támogatásával átvészelhetjük a rossz időszakokat. "Mire másra, ha nem értékekre és hitre van szükség az egész világon, azon belül Magyarországon és annak történelmi fővárosában, Székesfehérváron?" – tette fel a kérdést a polgármester, majd leleplezte Szakál Antal alkotását.

Image
.

Image
.

Image
Fotó: Csanády László

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >