Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Google innovatív technológiáját alkalmazza a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 06.

ImageA Google és a Kodolányi János Főiskola (KJF) megállapodott, hogy szeptember elsejétől minden elsős hallgató a Google Alkalmazások Oktatói csomag keretében a Google levelezőrendszerére épülő főiskolai email-címet fog kapni. A főiskola, amely a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként vezeti be a keresőcég Alkalmazások nevű csomagját, a későbbiekben más Google-szolgáltatások elindítását is tervezi.

A Google Alkalmazások termékek és szolgáltatások olyan személyre szabható kombinációja, amely elősegíti az oktatási intézmények, cégek vagy szervezetek tagjai közti csoportmunkát, hiszen a saját domain-nevük alatt használhatják a Google kommunikációs és együttműködést támogató megoldásait. Mindegyik szolgáltatást a Google üzemelteti és bármely internet-hozzáféréssel rendelkező PC-ről és mobil készülékről elérhetők.

A teljesen ingyenes Oktatói csomag kifejezetten az általános iskolák, középiskolák, valamint felsőoktatási intézmények számára készült. Nagyban elősegíti a diákok és tanárok közötti együttműködést, közös munkát, adat- és információ-megosztást, kommunikációt, valamint jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket és költségeket.

A programban résztvevő közel kétezer első éves hallgató előtt a Kodolányi János Főiskola szeptember 1-jén nyitja meg kapuit. A felsőbb éves hallgatók számára várhatóan jövő februártól lesznek elérhetők az új szolgáltatások.

A főiskola elsőként a Gmail-re épülő levelező szolgáltatást és a Google Naptárt fogja bevezetni, amit a Google Dokumentumok követ majd. A 2008-ban beiratkozó hallgatók egységesen Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges formátumú email-címet kapnak, amelyre rendezvényekkel és az oktatással kapcsolatos levelek fognak érkezni a főiskolától és a tanároktól. Kodo.hu-s címüket természetesen más jellegű levelezésre is használhatják, hiszen a főiskoláról való távozásuk után is megtarthatják azokat.

Az együttműködés több szempontból is előnyős a főiskola számára:

- Az egységes email-címek a korábbi, privát címekre épülő levelezőlistákat fogják helyettesíteni, megoldva az ezzel kapcsolatos gondok nagy részét (betelt vagy megszűnt postafiókokkal való kommunikáció, végzett diákok szűrése, stb.)

- A régóta bevezetni tervezett email-szolgáltatást a Google ingyen nyújtja, így az első évben mintegy egymillió forint, a későbbi években pedig szintén hasonló nagyságrendű költségtől mentesíti a főiskolát

- A diákok értesítésére szolgáló SMS-rendszer feladatát a Google Naptár ingyenes SMS-küldő szolgáltatása fogja helyettesíteni, további, éves szinten közel egymillió forintos költségmegtakarítást jelentve ezzel

- Hasznos segítséget jelent majd a távoktatásban a Google Dokumentumok, amelynek révén nemcsak az egyes tananyagok juttathatók el a diákokhoz, hanem különböző feladatok csoportosan is megoldhatók vele

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >