Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zánka - Fidelitas Nyári Tábor beszámoló Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Henter Lilla   
2008. augusztus 06.

ImageA májusi eredményhirdetés után a budaörsi csoport nekiállt, hogy megszervezze mindenidők legjobb táborát. Július 29-én aztán el is érkezett a nagy nap és a budaörsi szervezők kiegészülve néhány lelkes segítővel leutaztak a Balaton parti volt úttörőtáborba, Zánkára.

A keddi nap az előkészületek és az ismerkedés illetve a táborra való "rápihenés" nevében zajlott.

Miután minden fontos teendőt megbeszéltünk, kikapcsolódásként egy esti pizzázással zártunk és a legelszántabbak még maradtak egy ideig, hogy kipróbálják a vadonatúj póker szettet.

Szerdán aztán az egyenruhák átvétele után kezdődhetett a táborlakók fogadása. A délután és este folyamán több mint kétszáz fiatal érkezett és kapott helyet a 12 különböző színnel jelölt csapat egyikében. A vacsora elfogyasztása után a programsátorban rövid köszöntőt és eligazítást tartott a két főszervező Kálóczy Imi és Dohány Csabi, majd egy különleges élő póker játék során ismerkedhettek meg jobban az ország különböző pontjairól érkezett fidelitasosok. Ezután pedig a már kötelező bulin tombolhatta ki mindenki az utazás fáradalmait.

Másnap reggel, akik fel tudtak kelni a hosszúra nyúlt éjszaka után megreggeliztek, majd különböző sportversenyekben kellett összemérni tudásukat a fiataloknak, amikkel csapataiknak értékes pontokat szerezhettek. Sorra került a foci, a kosár és a röplabda, természetesen a strandon. Az ebédet is egy Balaton-parti étteremben fogyaszthattuk el, majd rövid fürdőzés és napozás után a kisfiával érkezett Vujity Tvrtko várt mindenkit a sátorban. Valószínűleg a nevét és néhány "kalandját" már eddig is ismerték sokan, de most személyesen is meghallgathattuk tőle pokoli történeteit. A rendkívül megdöbbentő, de mégis, humoros és izgalmas előadás után egy videót láthattunk a Szomáliából hazaérkezett Szamiráról, akinek története sokunk számára tanulságos lehet. Ezt követően Navracsics Tibor frakcióvezető úr beszélt a fiatalok nélkülözhetetlen szerepéről mind a Fideszben, mind úgy általában, és szót ejtett az EU elnökség alatt ránk váró feladatokról is. Az előadásokat követően ismét a sporté lett a főszerep, ugyanis a délelőtti versenyek döntői következtek a szurkolók nagy örömére. Közben a sátornál már készült a vacsora, melynek elfogyasztását követően ismét a szórakozás várt ránk kifulladásig.

Augusztus első napja az extrém sportok kedvelőinek adott lehetőséget önmaguk kipróbálására különlegesebb helyzetekben is. Kiderült ki mennyi idő alatt mássza meg a falat, meddig tud fent maradni a rodeobikán, milyen pontosan tud íjjal lőni illetve ki az erősebb és taktikusabb szumóban. Ráadásul az éjszakákon át tartó csocsó meccsek játékosai most bábuként is kipróbálhatták magukat az élő csocsóban. Mindezekhez egy szintén nem mindennapi ebéd társult, ugyanis már reggel óta sült az ökör a táborozók örömére. Ennek elfogyasztása és némi ejtőzés után, a sátorban Badár Sándorral, az ismert dr. Badárral találkozhattunk, aki mesélt nekünk többek közt Szőke kapitánnyal való barátságáról és egy kalandos Japán utazásról. Az esti gulyás után pedig ismét már csak a bulizás és a bátrabbakra karaoke várt.

A szombat a "Retro nap" címet kapta, ami változatos fajátékokat, óriási Ki nevet a végént, különböző vetélkedőket és italfelismerést jelentett. Miután néhány évtizedet átugrottunk az időben a strandon várt ránk az ebéd és a Balaton, fürdéssel, napsütéssel, és az ajándék tábori gyékénnyel. Délután a Hír TV Célpont című műsorának két szerkesztője látogatott el táborunkba, akiktől egy interaktív előadás keretében megtudtunk sok érdekességet a munkájukról és a pénteken kirobban "Célpontos drog ügyről" is. Vendégeink rendkívül jól érezték magukat, segítettek nekünk a kukoricahántolásban is, és még a vacsorára is velünk maradtak. Majd következett az eredményhirdetés, ahol is a három dobogós csapat megtudta, hogy egy borkóstolással egybekötött hajókázás vár rájuk. Amíg ők ünnepeltek és kóstolgattak, a többiek sem bánkódtak, ugyanis hamarosan kezdődött a záróbuli, ahol táncolás közben már a tábori képeket nézhettük a kivetítőn. A sikeres tábort követően utolsó este a szervezők is elengedhették magukat és kifulladásig folyt a tánc és a koktélozás.

Vasárnap reggel már csak a közös szentmise, az összepakolás, esetleg strandolás és búcsúzás a régi és új barátoktól volt a program. Lassan a tábor is kiürült és a még fiatalabbak vették át a szobáinkat. Utánunk ugyanis egy gyermekcsoport érkezett, akiket megajándékoztunk a megmaradt kakaóval és egyéb finomságokkal, így semmi nem ment kárba, sőt!

Azt hiszem egy rendkívül szervezett, igen tartalmas és eseménydús tábor részesei lehettünk és a budaörsiek biztos, hogy jó magasra tették a lécet feladva ezzel a feladatot a jövő évi tábor szervezőinek. Találkozunk jövőre is és addig még sokszor!

Henter Lilla
Belvárosi Fidelitas

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >