Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
1,3 milliárd forintos beruházással növelte versenyképességét a Videoton Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 21.

ImageMintegy 1,3 milliárd forintos beruházással korszerűsíti gépparkját a székesfehérvári központú Videoton. Az egyetlen magyar magántulajdonban levő elektronikai nagyvállalat a 4. legnagyobb európai székhelyű elektronikai gyártási szolgáltató cég. A Videoton EAS Kft.-nél a 2009-es évhez képest 200 fővel többen dolgoznak és a megváltozott munkaképességűek aránya ma már 10%-ot tesz ki.

 

Technológiai fejlesztésekről számolt be a Videoton Assembly Services Kft., amely jelentősen növelte versenyképességét. A beruházást Klambauer Csaba ügyvezető igazgató jelentette be Cser-Palkovics András polgármester, valamint a Videoton Holding ZRt. vezérigazgatói, Sinkó Ottó és Lakatos Péter társaságában.

 

Image
.

A géppark megújítása, új technológiák bevezetése, valamint a gyártókapacitás bővítése érdekében a Videoton jelentős technológiai beruházásokat indított el, melynek első lépcsőjében több mint 1 milliárd forintnyi beruházás kezdődött.

A beruházási csomaghoz kapcsolódóan a Videoton EAS Kft. pályázatot nyújtott be és mintegy 200 millió forint értékű támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül. Többek között korszerű felületszerelő gépeket, lézergravírozókat és címkenyomtató gépeket vásároltak. A beruházást saját forrásból további kapacitásbővítéssel egészítette ki a Videoton, több mint 300 millió forint értékben.

 

Image
.

Klambauer Csaba, a Videoton EAS Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ezekkel a fejlesztésekkel a cég továbbra is fel tudja venni a versenyt a bonyolultabb ipari elektronikai szerelések terén is a globális cégekkel, illetve vállalni tudja olyan termékek gyártását is, amelyekhez korábban nem álltak rendelkezésre a megfelelő technológiák.

A beruházás kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy komoly munkahelyteremtő fejlesztésről van szó. A polgármester kiemelte, hogy a Videoton beruházásának köszönhetően top-technológia került Székesfehérvárra, a korszerű berendezések segítségével a cég tovább növelte versenyképességét a globális piacon.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Cser-Palkovics András hozzátette, hogy a versenyképesség további növeléséhez elengedhetetlen a szakképzett munkaerő, a képzési rendszer további átalakítása szükséges annak érdekében, hogy a diákok meg tudjanak felelni a munkaerőpiac által támasztott követelményeknek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >