Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mentsük meg a sportrepülést!
Mentsük meg a sportrepülést! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

Image„Kerüljön vissza régi birtokára az Albatrosz Repülőegyesület, s folytathassa a sportrepülést legalább addig, míg a reptér-fejlesztés valódi végrehajtása meg nem kezdődik.” – kéri Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke Székesfehérvár polgármesterét.

 

„Mindig megpróbáltunk segíteni az Albatrosz Repülőegyesületnek, hiszen egy nagy múlttal rendelkező, fehérvári sportrepülő egyesületről van szó.” – mondta Gál Péter Pál az Albatrosz Repülőegyesület helyzetéről tartott sajtótájékoztatóján.

Valószínűleg mindenki előtt ismert, hogy idén év elején egy felmondó levélben megszüntette a Város, illetve az Alba Airport Kft. a területhasználati jogot az Albatrosz részére. Az Egyesület ezáltal igen nehéz helyzete került, hiszen területi lehetőség híján nem tudja a sportrepülést tovább működtetni.

Múlt hónapban - pontosabban július 25-én - egy olyan nyilatkozat látott napvilágot a helyi sajtóban Tóth Ferenc, az Airport ügyvezetőjének szájából úr szájából, amely arról szólt, hogy várhatóan elhúzódik a reptér-fejlesztés valódi végrehajtása. Így egy-két éves interregnum keletkezhet.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A Sportbizottság elnöke ezért levelet ír a helyi polgármesternek, amelyben kérte, hogy segítsen abban, hogy ebben az átmeneti időszakban az Albatrosz Egyesület visszakerülhessen régi birtokára, ideiglenesen újra használhassa azt, és folytathassa a sportrepülést. - Hiszen senkinek sem jó az az állapot, amikor egy ilyen elismert és jelentős egyesület valahonnan ki van lakoltatva, miközben az a terület parlagon hever.

„Amennyiben Tóth úr állításai helyesek, tehát, hogy az Albatrosz e területet legalább 1-1,5 évig még használni tudná, kérem a polgármester segítségét a helyezet megoldására.” – mondta Gál Péter Pál – „ Ez az idő elég lesz ahhoz, hogy valamiféle hosszútávú megoldást keressen az Egyesület és a Város közösen, a sportrepülés megmentésére.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >