Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zámolyon oly' jó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageMinden falu és város szeret közösségformáló programokat szervezni lakóinak – amelyekre természetesen más településekről is várják a látogatókat, hogy mindenki lássa, milyen összetartóak a „helybeliek”. Ehhez persze kell némi ürügy is, meg színes rendezvények – lehetőleg mindegyik korosztály igényeit kiszolgálva: koncertekkel, gyermek-előadásokkal, irodalmi estekkel, és némi sporttal. Aztán adjunk nevet is az egész mulatságnak. Legyen például: „Zámolyi Napok”.

Az idei Zámolyi Napok programsorozata már csütörtökön megkezdődött, s ma estig szórakoztatja a nagyérdeműt.

A zámolyi Szép Ilonka Faluházban augusztus 7-én az 50-60. évfordulós házaspárokat hívták össze közös ünneplésre, másnap pedig a Milleniumi parkban koszorúzást tartottak. Ezt követően átadták a „Szebb Zámolyért” és a „Zámolyért” díjakat, megnyílt Pintér József fafaragó és Bóna Jenő festőművész kiállítása a Faluházban és a Polgármesteri Hivatalban, a Royal Brass Band pedig koncertet adott.

A nap Bakonyi István és Sobor Antal (rádióval is rögzített) kötetbemutatójával ért véget a Teleház előtti téren, amelyen a nagyszámú közönség között a helyi polgármestert is felfedezhettük, hiszen ő szinte minden kulturális rendezvényen megjelenik. (Gondoljunk csak Balajthy Ferenc-Papírcsákó és Bokros János-Mesék mezején című legutóbbi kötetbemutatójára - http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=375&Itemid=33 )

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A Zámoly Napok keretében tegnap a horgásztónál halfogó versenyt tartottak, a sportpályán „Utcák-terek” focibajnokságot, a temetőnél (mindenféle célzat nélkül...) autóügyességi-versenyt, s a Lövészklubban nyílt napot. Ezen kívül szerveztek még kutyaszépség-versenyt, lecsófőző-versenyt, volt bűvészbemutató, kirakodóvásár, Duatlon terepverseny, felhangoztak Country- és sramlizenék, elhívták a Sugarloaf-ot, a Gyémánt Gospel kórust, a Szent György néptánc csoportot Iszkaszentgyörgyről…

Ma az Asolar zsonglőrcsport bemutatója is látható, s a programsorozat az esti tűzijátékkal ér véget a Sportpályán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >