Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Polgári Frakció ingyenessé tenné a diákoknak a kiállítások megtekintését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageLegyen ingyenes a diákoknak a Bibliai Találkozások és a Munkácsy kiállítás megtekintése! – kéri a Polgári Frakció. Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, Brájer Éva, a 19. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Vargha Tamás, a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője levélben kérte Warvasovszky Tihamér polgármestert az akció megvalósítására.

A tavalyi kedvezményhez hasonlóan idén is ingyenessé tenné a Polgári Frakció az általános és középiskolások számára a főbb kulturális élmények gyűjtését.

 

A Székesfehérvári Egyházmegye múlt évben Szent Imre 1000 éves múltjára emlékezve egy nagyszabású tárlatot szervezett az Egyházmegyei Múzeumban, amelyet az említett korosztály díjtalanul tekinthetett meg. E lehetőséggel nagyon sok fiatal élt is, s az akció 1-1,5 millió forintjába került az önkormányzatnak.


A Polgári Frakció szeretné, ha idén is be az ifjúsá tudnák vonzzani az ifjúságot a Bibliai Találkozások és a Munkácsy-kiállításra. Ezért egy levelet írtak székesfehérvár polgármesterének, amelyet alább közlünk is:

 

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Warvasovszky Tihamér polgármester részére 

Tárgy: kiállítások Székesfehérváron 
 
 

Tisztelt Polgármester Úr!  

 

Örömmel értesültünk arról, hogy egy közös, kedvezményes jeggyel tekinthetik meg az érdeklődők a Munkácsy kiállítást, valamint a Bibliai Találkozások tárlatot. Sajnos mindannyian tudjuk azonban, hogy még ez a kedvezményes jegy is sokaknak megfizethetetlenül drága. Különösen igaz ez a többgyermekes családok esetében.  

 

Tisztelt Polgármester Úr! Frakciónk javaslatára 2007-ben biztosítani tudtuk a székesfehérvári diákok számára, hogy térítésmentesen tekinthessék meg a Szent Imre kiállítást az Egyházmegyei Múzeumban. Az akkori kezdeményezés sikerére és pozitív visszhangjára tekintettel javasoljuk, hogy közösen teremtsük meg annak feltételeit, hogy a székesfehérvári fiatalok - az önkormányzat anyagi támogatásával - térítésmentesen tekinthessék meg a fentiekben említett tárlatokat. Így lenne elérhető, hogy minél több fiatal nézze meg a Munkácsy kiállítást, valamint a Bibliai Találkozások tárlatot. Álláspontunk szerint az ehhez szükséges költségvetési forrás biztosítható.  

 

Kérjük, hogy amennyiben javaslatunkat elfogadja, úgy a részletek megbeszélése, a közös kommunikáció megteremtése érdekében egy személyes találkozóra lehetőséget biztosítani szíveskedjen.  

 

Székesfehérvár, 2008. augusztus 5. 

 

Tisztelettel:  

 

Brájer Éva                   dr. Cser-Palkovics András              Vargha Tamás

 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >