Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szülésre készülve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageMegkezdődött a „Születés Hete” elnevezésű országos rendezvény-sorozat, amelyhez Székesfehérvár, Agárd és Gárdony is csatlakozott. A program célja, hogy a várandós anyukák és családtagjaik minél több információhoz jussanak a szüléssel, s az azt követő időszakkal kapcsolatban. A „kampány” során szülész-nőgyógyászok, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, védőnők, szociológusok és gyógytornászok készítik fel a hölgyeket a gyermekvállalásra.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Fejér megyében először 2006-ban szervezte meg a Születés Hetét a Zsongó Bárka Játszóház és Műhely. A program szakmai támogatója azóta is Fejér Megyei Szent György Kórház, védnöke pedig Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató.

Az egy héten át tartó rendezvény során ugyanis kiemelt helyen szerepel a kórház intézménye: a várandós anyukáknak tudniuk kell, hogy pontosan mi is vár rájuk a szülőszobában. Ezért a székesfehérvári kórházban szerda délután „nyílt napot” tartanak. Ennek során az érdeklődők megtekinthetik a szülőszobát, tanácsokat kapnak a szoptatással és a babaápolással kapcsolatban, valamint kismama jógán és intimtornán is részt vehetnek.

Persze, nem ez az egyetlen hely, ahová a szülők szülési- és gyermeknevelési kérdéseikkel fordulhatnak. Ma délelőtt például Székesfehérváron, a Köfém Baba-Mama klubban várta őket Cserta Gáborné mentálgihiénés szakember és Schmidt Klára védőnő, holnap az ABC – Nyelviskolában lesz Baba-Mama klub, ahol Raduka Gyöngyi beszél a homeopátiáról és a babamasszázsról, az In-Team Mozgásstúridóban pedig hétfőn kedden és csütörtökön tartanak bemutató foglalkozásokat a szülést megkönnyítő női tornáról.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >