Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Konferencia a Lisszaboni Stratégia kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Image"Önkormányzatiság és vállalkozás az Európai Unióban" címmel rendezett konferenciát a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetsége a Novotel Hotelben. A program a Magyarok VII. Világkongresszusának augusztus 16.-20. között tartott országos tanácskozás-sorozatának részeként került városunkba, hogy a konferencia résztvevői az új pályázati lehetőségekről, s az önkormányzatok közötti együttműködésről, fejlődésről konzultálhassanak.

A konferenciához kapcsolódó sajtótájékoztatón Janzsó Tamás, a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetségének elnöke elmondta: tanácskozásuk célja, hogy a Lisszaboni Stratégiát szem előtt tartva – amely azt mondja ki, hogy a világ legdinamikusabban fejlődő régiójává kell, hogy váljon az Európai Unio – megbeszéljék, milyen fontos szerepeket tölthetnek be az önkormányzatok és a vállalkozások ebben a folyamatban.

Image
.
 

Spányi Antal hozzátette: valószínűleg mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire lényeges az az önkormányzati rendszer, amely az emberek életét meghatározhatja. Ha egy önkormányzat jól működik, akkor a hatáskörébe tartozó polgárok élete könnyebbé válik, a munkájukat jobban, eredményesebben tudják elvégezni, s boldogabbak is lesznek.

Ha viszont az önkormányzat nem az emberek érdekérért van, hanem önmagáért él és létezik, akkor az emberek élete is rosszabb lesz. Az önkormányzati rendszernek egy szolgálatként, küldetésként kell felfognia és elvégeznie munkáját, amelyhez egy belső, erkölcsi megújulási készség is szükséges.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A megyés főpásztor kifejtette: most, amikor Szent István élete előtérbe kerül, fel kell ismernünk azt az értékrendet, amely ezer éven át jelen volt társadalmunkban, s gondolatiságát magunkba kell szívnunk. Enélkül az önkormányzatiság is hiábavalóvá válik.

Spányi Antal szerint az önkormányzatoknak össze kell fogniuk, meg kell találniuk azokat a pontokat, ahol együtt tudnak gondolkozni és dolgozni, hogy működésük hatékonyabbá váljon, és segítsék az emberek földi boldogulását.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=909&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >