Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Spányi Antal a Vatikánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye püspökét, Spányi Antalt tegnap fogadta XVI. Benedek pápa az „ad limina” látogatáson.

Spányi Antal vasárnap utazott a Vatikánba, hogy beszámoljon XVI. Benedeknek az egyházmegyében történt eseményekről, s szombaton tér vissza Magyarországra. Távolléte teljes mértékben hivatalos jellegű, hiszen minden ország püspöke köteles ötévente megjelenni a pápa előtt, hogy elmondják, milyen munkát végeztek az elmúlt időszakban. (Az erre vonatkozó jelentéseket négyévente kell leadniuk, viszont azok átnézése igencsak időigényes, ezért tolódik el a személyes kommunikáció időpontja.)

Spányi Antal az elkövetkezendő napokban – a többi magyarországi püspökkel együtt – megtekinti a pápai tanács hivatalait. Ellátogat a Szent Péter-bazilikába, a Szent János-bazilikába, a Santa Maria Maggiore-bazilikába és a Falakon Kívüli Szent Pál-bazilikába. A megyés főpásztor előző vatikáni útja alkalmával járt a Vatikáni Rádióban is, amelyre valószínűleg most is sor kerül.

A püspöki zarándoklaton rajta kívül Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Pápai Lajos győri püspök, Cserháti Ferenc, a határon túli magyarok püspöke, valamint Udvardy György és Székely János segédpüspök is részt vesz.

 
< Előző   Következő >