Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szuper mellett nyolc új játékos a Volánban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. augusztus 21.

Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott kapusa az Alba Volánban folytatja pályafutását, s mellette eddig nyolc új játékost igazoltak a kék-fehérek, akik közül a két légiós már itt is van Fehérváron.

A védő Blake Forsyth és a csatár Todd Jackson is megjelent a mai sajtótájékoztatón, ám az ő szerződtetésükkel még koránt sem ért véget az Alba Volán erősítése. Szó van még külföldi védők és támadók leigazolásáról egyaránt.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be ma a fehérvári jégkorongcsapat új szerzeményeit, akik közül egyértelműen a legnagyobb név szuper Leventéé, aki így a Volánban válogatottbeli riválisával, Hetényi Zoltánnal küzd majd a csapatba kerülésért. Szuper mellett megjelent a média képviselői előtt a Dunaújvárosból igazolt hétszeres válogatott, 20 esztendős védő, Jobb Dávid, a Norvégiából hazatérő 26 éves csatár, az 58-szoros válogatott Fekete Dániel, valamint két fiatal támadó: Nagy Gergő, aki 19 éves, s az elmúlt szezont Salzburgban töltötte, valamint Hegyi Ádám, aki 22 esztendős, s Németországból, az EC Rote Teufel Bad Nauheim együttesétől érkezett a magyar bajnokhoz.

S akkor essen szó a két külföldiről is, akiket szintén megismerhettek az érdeklődők: Blake Forsyth védő, 29 éves, s az Idaho Steelheads gárdájától jött, az ECHL-ből, míg Todd Jackson 27 esztendős támadó, aki az előző szezonban az EIHL-ben, Nagy-Britanniában mutathatta meg tudását a Newcastle Vipers csapatában.

A felsoroltak mellett egyébként az Alba Volán játékosa a szlovák Trnava együttesétől igazolt Hajós Roland, valamint immár bizonyos, hogy az 1986-os születésű Fekti Bálint is Fehérváron folytatja pályafutását. Fekti hat évet húzott le Finnországban, legutóbb egy esztendőn át Észtországban erősödött, s rá a farmcsapatban számítanak, de ha a helyzet úgy hozza, akár az EBEL-ben is megmutathatja: lehet rá számítani.

Az Alba Volán másfél héttel ezelőtt kezdte meg a vegyes felkészülést a bajnokságra, ami azt jelenti, hogy a jeges edzések mellett szárazedzéseken vesznek részt a korongosok, s jól látható, hogya keretben komoly változások történtek. S ez még nem minden, hiszen az átigazolás még nem fejeződött be a klubnál, de azzal mindenki tisztában van? Szeptembertől anyagilag és szakmailag is nehezebb feladat vár az együttesre. Ebben partner Székesfehérvár önkormányzata is, hiszen ahogy Warvasovszky Tihamér polgármester fogalmazott: „2006 végén döntöttünk arról, hogy évi 42 millió forinttal támogatjuk a jégkorongot, emellett a jégpálya működését is biztosítjuk. Ebben az évben utóbbi tétel 70 milliót tesz ki, s az elmúlt héten sikerült tető alá hoznunk egy hármas megállapodást, amiben garantáljuk, hogy mindig legyen jég a csapat részére. Ami pedig a jövőt illeti, készül egy tanulmányterv arról, hogy milyen fejlesztésekkel lehet állandó jeget biztosítani a korongozóknak.”

Ted Sator vezetőedző elárulta: „Az elmúlt osztrák pontvadászatban a Volán vezette a listát a legtöbb, egy góllal elveszített mérkőzések tekintetében, ezért a csapatot azonnal meg kellett erősíteni. A jövő volánja fiatalabb, gyorsabb csapat lesz, az új játékosok, s persze a régiek is, kőkeményen dolgoznak, Így bírni fogják az 54 meccses alapszakaszt, s be kell jutniuk a rájátszásba is.”

Az Alba Volán játékoskeretének nyári változásai:

Érkezett: Szuper Levente (Milano Vipers, olasz), Fekete Dániel (Trondheim, norvég), Blake Forsyth (amerikai; Idaho Steelheads, amerikai), Hegyi Ádám (Roten Teufel Bad Neuheim, német), Todd Jackson (amerikai; Newcastle Vipers, angol), Jobb Dávid (Dab.Extra.hu), Nagy Gergő (Red Bull Salzburg, osztrák), Hajós Roland (Trnava, szlovák)

Távozott: Gröschl Tamás, Kangyal Balázs, Majoross Gergely, Németh Péter, Svasznek Bence (mind Érsekújvár Stars), Chris Allen (amerikai; High 1, dél-koreai), Borostyán Gergely (?), Budai Krisztián (Kezmarok, szlovákiai), Guntis Galvins (lett; Dinamo Riga, lett), Harmati Dávid, Németh Ádám, Roczanov Dezső (Újpest), Kész Ákos (Innsbruck, osztrák), Rajz Attila (Alba Volán farmcsapat), Toni Sihvonen (finn; Sport Vaasa, finn), Sam Ftorek (amerikai; ?)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >