Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Családok karácsonya és Csengőszó-díj Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. december 12.

ImageSzékesfehérvár Önkormányzata idén is segíti a rászoruló családokat az ünnepvárás időszakában. A Szociális Háló javaslata alapján 1400 családnak osztottak ki tartós élelmiszerekből összeállított csomagot szombaton a Fehérvári Civil Központban. Ez a közös ünnep adott alkalmat a Szegényeket Támogató Alapítvány „Csengőszó-díjának” átadására is. 2011-ben Borsosné Császár Margit óvodapedagógus segítő munkáját ismerték el.

 

A Családok karácsonyának többéves hagyománya van már Székesfehérváron. A rászoruló családokat szeretnék segíteni ezzel az ünnepvárás időszakában. Idén 1400 családot láttak vendégül a szervezők, akiket tartós élelmiszerekből összeállított csomaggal, szaloncukorral és gyümölccsel ajándékoztak meg.

A fehérvári rászorulókat azok a civil szervezetek ismerik leginkább, akikkel egész évben kapcsolatot tartanak a családok. Így a Szociális Háló javaslatára állt össze a támogatott családok névsora. A város önkormányzata saját forrásaiból és cégek, magánszemélyek által tett felajánlásokból biztosította a csomagok megvásárlásához szükséges összeget.

A lebonyolításban a Szociális Háló tagszervezetei segítettek, a Polgármesteri Hivatalban a Civil Szolgáltatási Iroda koordinálta a karácsonyi adományozó akciót. Több mint száz önkéntes dolgozott azért, hogy minden csomag elkészüljön és megkapják a rászoruló családok.

A szervezők gondoltak a gyermekekre is, őket bohócdoktorok szórakoztatták és egy játszóházat, sőt még egy Mikulás-szobát is berendeztek nekik. Hagyományosan év végén adja át Csengőszó-díját a Szegényeket Támogató Alapítvány.

A SZETA minden évben egy kristálycsengővel - ”amelynek tiszta hangja értünk is szól” - mond köszönetet egyvalakinek, aki az alapítvány nemes céljainak megvalósítását régóta segíti. A Fehérvári Civil Központ színháztermében ezúttal Borsosné Császár Margit óvodapedagógus vehette át a Csengőszó-díjat, aki évek óta több civil szervezet munkáját segíti és akinek szakértelmét városunkban már gyermekek ezrei megtapasztalhatták.

Az átadáson Dr. Dienesné Fluck Györgyi képviselte Székesfehérvár Önkormányzatát.

---- Adatok a Családok karácsonyáról

Adományozó: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az esemény további támogatói: Auchan, Tesco, CIB Bank, VADEX, Aranykorona Zrt. és Aranybulla Zrt.

 A rendezvény megvalósítását a Szociális Háló adományozással foglalkozó civil szervezetei segítették: Alba Caritas Hungarica Alapítvány, Empátia Mentálhigiénés Egyesület, "Ifjúság a Jövő Családjaiért" Kulturális Közhasznú Egyesület, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári területi szervezete, Otthon Segítünk Alapítvány, SZETA Alapítvány, Széna Egyesület a Családokért, Smart Grant Alapítvány

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >