Kezdőlap
Legyen Duna-Törvény! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

ImageA Duna Charta és a MTA Természetvédelmi- és Konzervációbiológiai Bizottsága konferenciát rendez október 29-én (szerdán), 14:30 órakor Magyar Tudományos Akadémián ( Budapest, Roosevelt tér) „Legyen Duna-törvény!” – címmel. A levezető elnök Vida Gábor akadémikus, az MTA Természetvédelmi- és Konzervációbiológiai Bizottságának elnöke lesz.

Tovább...
 
A Fehérvár Rugby Club kadet csapata második helyen áll a Magyar Bajnokságban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

ImageA hétvégén a Fehérvár Rugby Club kadet csapata az Esztergomnál vendégszerepelt. – kaptuk a hírt Gyölcsös Ferenc edzőtől, aki elmondta: együttesük alapos vereséget mért a többszörös Magyarbajnok utánpótlás csapatára. A pontok sorát Balog Ádám (5 pont) kezdte meg, majd Boér Máté (11 pont) folytatta, de a legeredményesebb szereplő Szabó Gergő csapatkapitány volt, aki 17 pontot szerzett. Végeredmény: FRC - Esztergomi Vitézek 33 - 0.

Tovább...
 
Fehérváron az egymilliomodik? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

ImageA Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy Mihály festményeit bemutató vándorkiállítása tizenötödik helyszínén, Székesfehérváron, megérkezhet az egymilliomodik látogató. – vélik a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény dolgozói - Az utóbbi két hét látogatói statisztikái szerint - ha a következő három hétben hasonló számú vendég érkezik naponta - Székesfehérváron eljuthatunk a kiállítás egymilliós nézőszámáig. Az egymilliomodik látogatót pedig értékes jutalom várja majd.

Tovább...
 
Esély Díjat kapott Látrányi Viktória Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

ImageAkármilyen szellemi- és/vagy testi sérültekkel foglalkozó rendezvényre látogatok el, mindig ott találom Látrányi Viktóriát, a Fehérvár Televízió szerkesztő-riporterét, aki épp (bár pontosabb lenne úgy fogalmazni: „mindig épp”) mikrofonnal a kezében irányítja az operatőrt – kit és milyen szögből vegyen fel, hogy megfelelő vágókép készüljön a riportokhoz. Úgy látszik, nemcsak én vettem észre kimagasló szociális érzékenységét – az Esélyegyenlőségi Hónap keretében Esély Díjat kapott.

Tovább...
 
Kovács Milán sorozatai - fél lábbal a sírból Dj Halállal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

ImageA Patkány évében, Szent András havában, Halloween estéjén, este nyolc órakor nyílik meg Kovács Milán fotókiállítása a székesfehérvári Café Möbiusban. (Cím: Kossuth u. 11.) Az október 31-i „tárlatkezdés” aktuálisan „Fél lábbal a sírból” – címmel lett meghirdetve. A programon az érdeklődők maskarában érkezve "meglepetés-akcióval számolhatnak", a zenéről pedig ki más is gondoskodna, mint Dj Halál.

Tovább...
 
Traffipaxok Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság novemberi traffipax-előjelzésére bizonyára sokan kíváncsiak, így alább közzétesszük a listát. Ne feledjék azonban, hogy nemcsak a megjelölt útszakaszokon találkozhatnak rendőri ellenőrzéssel! Igyekezzenek hát betartani a közlekedési szabályokat – s nemcsak a megszegésért járó büntetés miatt, hanem saját és mások testi épségének, valamint a káresemények elkerülése végett is!

Tovább...
 
Mi újság A Szabadművelődés Házában? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

ImageEgyelőre még csak ismerkedik a kollégákkal és a Házban folyó munkával Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza frissen megválasztott igazgatója, ám a „nagy tervek” megvalósulása is igencsak közelegni látszik. Az új vezető október 16-án töltötte be posztját, s rögtön össze is hívta az egész kollektívát, hogy meghallgassa véleményüket és problémáikat.

Tovább...
 
Szoros meccs volt, de győzött az Albacomp Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

ImageA férfi kosárlabda-bajnokság második fordulójában 95-91-re megverte az Abacomp kosárlabda csapata az Univert Kecskeméten. - Univer - Albacomp 91-95 (20-25, 30-18, 19-27, 22-25) Kecskemét, 2000 néző Játékvezetők: Földházi Tamás, Hegedüs Tibor, Győrffy Pál Attila Albacomp: Doyne 16, Hanga 4, Bell 28/18, Morison 14, Radovic 19/6 Cs: Soós, Keller Kecskemét: Horváth 22/9, Dale 11/3, Klaiber 16, Szabó 8/6, Hayes 23/12 Cs: Horti 2, Tóth 9/3

 
"Nem idealista materialista vagyok, hanem realista, Jézuskövető és egyistenhívő" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

ImageLevente Péter neve valóban a „fogalom” kategóriájába tartozik. Kortalan műsorai minden időben helytállóak, és soha sem lehet tudni, kit szórakoztatnak jobban: a szülőket vagy gyermekeiket? A humor-íz mellett oktatnak a „jóra”, a „tiszta létezésre”, amely példáját maga a művész is méltóképpen hirdeti minden egyes „műsoron kívüli” megnyilvánulásával, következetes életével. Hat év tékozlón fiú út kivételével (1961-1967) vállalja a hitével járó materiális hátrányokat, a felmérhetetlen lelki szabadság, a szellemi frissesség és nyitottság gyakorlásának lehetőségéért.

Tovább...
 
Óriási küzdelemben kiharcolt győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 27.

ImagePazarul kezdte a mérkőzést az Alba Volán, ám a KAC nem adta fel, és felzárkózott. A végén azonban hősies védekezéssel sikerült megőrizni a vezetést, és itthon tartani a két pontot. - Nagyon szépen megtelt a Székesfehérvári Jégcsarnok a kezdésre, ám a publikum szomorúan tapasztalta, hogy sem Bonni, sem Byström sérülése nem jött rendbe, így mindössze hat hátvéddel kellett belevetnie magát a küzdelembe az Alba Volánnak.

Tovább...
 
Hitel-, VilágVálság, Stádium Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 26.

"Lassan a csapból is a pénzügyi világválságról szóló hírek folynak. A megoldások kereséséről valóban sokat hallhatunk, de ebből „földi halandók” keveset értenek meg. Szakértőnk arra vállalkozott, hogy közérthetően mutassa be az események hátterét, részleteit, különös tekintettel a magyarországi változásokra. Az élet (és a szervezők) furcsa fintora, hogy az előadás a Takarékosság Világnapja előestéjére esik." – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán, a Ház művelődésszervezője.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1781 1782 1783 1784 1785 1786 1787 1788 1789 1790 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19658 - 19668 / 21173