Kezdőlap
Lerepült egy BMW a 81-es főútról Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 25.

ImageÁrokba borult személygépkocsihoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szerdán kora este. A jelzés szerint a 81-es főúton egy árokba borult autóban egy édesanya volt a gyerekeivel. A tűzoltók ennek megfelelően két gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a káresethez. - A helyszínen, Magyaralmás magasságában egy osztrák rendszámú BMW személygépkocsi lehajtott a körülbelül három méter mély töltésen, átfordult, végül az úttól körülbelül nyolc méterre a kerekein állt.

Tovább...
 
Ma ülésezik a Városi Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Ezekben a percekben kezdi meg szeptemberi ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. A megszokott 9 órás „indulás” a mai napon 10 órára módosult, hogy a képviselők előtte részt tudjanak venni Gáspár Attila temetésén a Sóstói katolikus temetőben. A Közgyűlés ülésének részletes napirendi pontjai alább olvashatók.

Tovább...
 
MK: 16 között az FCF II is Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 25.

ImageTegnap délután a Magyar Kupában játszó másik együttesünk, a Csucsánszky Zoltán által dirigált FCF II az NB-III Bakony csoportjának listavezetőjét, a Veszprémet fogadta Sóstón. A hazaiak a Halasi - Nagy Tamás, Vaszicsku, Bencze, Farkas Viktor - Csurka, Kovács, Hegybányai - Molnár, Gyurcsó, Lelkes összeállításban léptek pályára. Az első félidő első jelentősebb megmozdulása a 22. percben történt, amikor Tatal 22 méterről küldte kapura a labdát, amelyet Halasi a felső léc felé tolt.

Tovább...
 
A Héraklész-válogatott 9-0-ra győzött Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 25.

ImageHéraklész-válogatott fölényesen győzött az Alba Volán farmcsapata ellen. A vendégek már az első harmadban jelentős, négy gólos előnyre tettek szert, s a folytatásban sem álltak le, végül 9-0-ra győztek a kék-fehérek otthonában. - Az U20-as válogatott elleni találkozó csak amolyan előkészületi meccsnek tekinthető, hiszen a Héraklész-válogatott néven szereplő fiatal tehetségek az OB I-ben – tehát nem a MOL Ligában – szeptembertől decemberig játszanak, s az eredmény nem számít bele a bajnokságba.

Tovább...
 
A Polgári Frakció kikéri az emberek véleményét a Nemzeti Emlékhely kapcsán! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

ImageHa már más nem kérdezi meg a székesfehérváriak véleményét a Nemzeti Emlékhelyen hamarosan „felbukkanó”, 40 méter magas „torony” kapcsán – hát, a Polgári Frakció megteszi azt! Szombaton mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy kifejtse véleményét az „építészeti jel”-ről. – erről tartott sajtótájékoztatót Brájer Éva és Vargha Tamás városi alelnök a Püspöki Palotánál.

Tovább...
 
A cukorbetegség és a látás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

A székesfehérvári Cukorbetegekért Egyesület ismét várja tagjait a Régió Házában megrendezendő előadásokra. A következő alkalomra holnap, 17 órakor kerül sor, a téma pedig „A cukorbetegség és a szem betegségei” lesznek. A tájékoztatót Dr. Láng Judit szemorvos tartja, aki a felmerülő kérdésekre is válaszol. A házigazda Dr. Sziliczei Erzsébet lesz.

Tovább...
 
Minirögbiseink legyőzték az oroszlánt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

ImageSzeptember 20-án, szombaton a pusztaszabolcsi rögbisek megyei tornára várták a környékbeli rögbicsapatokat. – tájékoztatta szerkesztőségünket Vida-Szűcs Lajos - Az 1. Oroszlánkupa mezőnyében fehérvári, velencei, agárdi és természetesen a hazai pusztaszabolcsi játékosok csaptak össze több korosztályban.

Tovább...
 
A Tudományos Akadémiával együttműködve jelenik meg a folyóirat Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 24.

ImageAz MTA Pedagógiai Bizottság Neveléstörténeti Albizottságával kötött a Kodolányi János Főiskola együttműködési megállapodást. Az ELTE Tanárképző Karán 2008. szeptember 22-én tartott ünnepélyes aláírás eredményeként ezentúl az Akadémia koordinálja a főiskola kiadásában megjelenő Neveléstörténet című folyóirat szakmai-tudományos munkáját.

Tovább...
 
Prohászka Ottokár püspökre emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

Image„Kettős évfordulót ünnepelünk október 2. és október 10-e között.” – újságolta Bodai József esperes, püspöki tanácsos, a Vasútvidéki Prohászka – Jó Pásztor plébánia plébánosa – „Október 2 és 10-e között szentségimádással készülünk Prohászka Ottokár születésének 150., templomunk újraszentelésének pedig 50. évfordulójára, s a szokásokhoz híven e rendezvénysorozathoz számos kulturális program is kapcsolódik.”

Tovább...
 
Pályázat a "Tóth Terézia és Tóth István Ösztöndíjakra" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 24.

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriuma meghirdeti a tanulmányi ösztöndíj pályázatát a 2009. évre. Az Alapítvány célja, hogy anyagilag támogasson általános- és középiskolai tanulókat, valamint egyetemi, főiskolai hallgatókat tanulmányaik folytatásában. Támogatásban részesülhetnek olyan székesfehérvári lakosok gyermekei, akik jó tanulmányi eredményt érnek el, anyagi és családi körülményeik miatt az ösztöndíjra rászorulnak.

Tovább...
 
Koncertek a Szent Imre templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

ImageA Canticum Novum Nőikar és holland vendégkórusa, a Nederlands Bach Ensemble Vegyeskar koncertezik október 4-én, 18:30-kor a Szent Imre templomban. Lovrek Károly együttese három évvel ezelőtt létesített „zenei testvérkapcsolatot” a holland kórussal a Festival Coral Internacional de Álava kórusfesztiválon. E „barátság” keretében érkezik hazánkba Krijn Koetsveld karnagy 28 művésszel, hogy egy zenei körúton vegyenek részt október 1-6 között. .

Tovább...
 
<< Első < Előző 1781 1782 1783 1784 1785 1786 1787 1788 1789 1790 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19658 - 19668 / 20836