Kezdőlap
Döntetlen a Győr ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. január 22.

ImageA Fehérvár FC szakmai stábja által megálmodott felkészülés lényege, hogy a csapat erős ellenfelek ellen készülhessen fel a tavaszi szezonra. Az edzőmérkőzések közül a Győri ETO elleni találkozó volt legelőször lekötve, ezért is lepődtünk meg, hogy a zöld-fehérek „sztárjátékosainak”, és új igazolásainak többsége nem lépett pályára a Vidi ellen. A meccs azért ennek ellenére elérte a célját, különösen úgy, hogy az ETO mintegy negyvenfős keretének pályára lépett huszonöt játékosa égett a bizonyítási vágytól.

Tovább...
 
Közel a pontszerzéshez Újpesten Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 22.

ImageKitűnően helytállt Újpesten, az OB I. középszakaszának első mérkőzésén az Alba Volán farmcsapata. Fiataljaink az UTE - légiósokkal megerősített - csapatát igencsak megszorították, és nagyon közel álltak a pontszerzéshez.

Tovább...
 
Ökumenikus imaóra a ciszterci diákokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

ImageA Ciszterci Szent István Gimnázium ökumenikus imaórát tart ma, 13 órakor a székesfehérvári Ciszterci Templomban. Gyóni András, az oktatási intézmény igazgatója sok szeretettel várja a város lakosságát a programra – felekezeti hozzátartozás nélkül, az Ökumenikus Imahét szellemiségéhez kapcsolódva.

 
Népbetegség a fiatalok közt - a tárca mégsem segít Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2009. január 22.

ImageÁgh Péter a fiatalokat különösen sújtó, rákot okozó HPV-vel szemben már többször felemelte a szavát. Az egészségbiztosítási pénztár nem támogatja a betegség elleni védőoltást, így ezt egyre több önkormányzat vállalja fel, pártállástól függetlenül. A probléma ellen Európa számos országa fellép, ugyanis veszélyhelyzet van: Angliában például minden tizedik, tizenhat év alatti lány megfertőződött a HPV valamelyik fajtájával.

Tovább...
 
Tűzifát a rászorulóknak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

Több, mint 16 köbméternyi tűzifát kapott ajándékba 26 rászoruló család Székesfehérváron. Az akcióról Szokoli Erzsébet, a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője és Márton Zoltán, a Szociális és Családvédelmi Bizottság elnöke tartott sajtótájékoztatót, akik elmondták: a faanyagot Baranyából szállították városunkba, mivel a „gázügy” miatt alig lehet tűzifát kapni Székesfehérváron. A program során 5-6 mázsa fát kaptak a családok, aki közül többen már apróbb bútorok elégetésére kényszerültek, hogy meg ne fagyjanak. Ez az adomány viszont elég arra, hogy akár egy hónapig meleg legyen otthonaikban.

 
Képzőművészeti pályázat rokonoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

ImageA Kóka Ferenc Művészeti Alapítvány ”Rokonok” címmel pályázatot hirdet a képzőművészetet hivatásból gyakorló művészcsaládok, közeli és távolabbi rokonok számára. Pályázni azonos, vagy különböző műfajban létrehozott alkotásokkal is lehet, tehát a rokonok lehetnek festőművészek, grafikusok, üvegművészek, szobrászok, fotóművészek, textilművészek. A díjazottak – többek között – csoportos kiállítási lehetőséget kapnak jutalmul 2009-ben.

Tovább...
 
Goran Vujovics is pályára lép szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. január 21.

ImageSzerdán két csapatunk is edzőmérkőzésen lép pályára: az egyik alakulat fél kettőkor Győrben, az ETO ellen játszik, míg a keret másik fele délután öt órától – Sóstón – a Hévízt fogadja. Varga István a kedd délutáni edzés előtt elosztotta a keretet, döntött, ki, melyik találkozón rúgja a labdát. Az A-csapattal tizenhat játékos kel útra: Sebők Zsolt, Nenad Filipovics, Marko Andics, Koller Ákos, Horváth Gábor, Ilija Radovics, César Romero, Kulcsár Tamás, Farkas Balázs, Sifter Tamás, Nagy Dániel, Polonkai Attila, Sitku Illés, Andre Alves, Lelkes Péter és Csobánki Ádám.

Tovább...
 
Fogadalmi mise a Felsővárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 21.

ImageKatasztrófák során, súlyos, halálos kimenetelű betegségek tömeges megjelenésekor még a hitetlen ember is az Úrhoz fordul segítséget kérve. Ösztönösen érzi, hogy csak az Istennek van hatalma a Vész felett, és a hithű magatartás jutalmat érdemel. Székesfehérvár lakossága 1739-ben, midőn megszabadult a pestisjárványtól, örök időkre szóló fogadalmat tett, amelyet Szent Sebestyén tiszteletére böjttel és körmenettel pecsételt meg, valamint okiratba is foglaltak. Erre emlékeztek tegnap a hívek a Felsővárosban.

Tovább...
 
Alternatív energia-lehetőségek a gázválságban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 21.

A „gázhelyzet” egyik következményeként lassan a csapból is az ún. alternatív energiákról szóló hírek folynak. De melyik lesz az igazi(?) megoldás? Neves előadók keresik a választ erre a kérdésre A Szabadművelődés Házában január 29-én, 18 órától. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a rendezvény egyik fő szervezője.

Tovább...
 
A miniszter és a tények Nyomtatás E-mail
Írta: Czomba Sándor országgyűlési képviselő   
2009. január 21.

ImageA szociális és munkaügyi miniszter sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy 2008. novemberéig "egyértelműen javult a foglalkoztatási helyzet Magyarországon". - Nézzük a száraz tényeket: A KSH adatai alapján 2008-ban a foglalkoztatottak száma 20-60 ezerrel volt kevesebb, mint 2007 azonos időszakában. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat 2008 októberéig havonta átlagosan 10 ezerrel több álláskeresőt tartott nyilván, decemberben pedig már 32 ezerrel többen voltak munka nélkül, mint 2007 decemberében.

Tovább...
 
Busszal ütközött egy autó a 62-es főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 21.

ImageAutóbusszal ütközött egy személygépkocsi kedden kora este a 62-es főúton, Seregélyes-Szőlőhegy és Szabadegyháza között. A személygépkocsi sofőrje a roncsok közé szorult, őt a tűzoltók szabadították ki. A buszon utasok nem voltak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1801 1802 1803 1804 1805 1806 1807 1808 1809 1810 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19856 - 19866 / 22047