Kezdőlap
Valahol ott, legbelül... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

Image„Belső utazás”-ra invitál Szurcsik József képzőművész, akinek tegnap nyílt tárlata a Pelikán Galériában. Az 1959-ben született alkotó képein - a kiállítás szervezőinek megfogalmazása szerint - : „a tájat valami borongós vibrálás hatja át, és ezeken pillanatképeken időtlen hangulatok lakoznak. Betonkockákba ágyazott emberi arcok és fejek vannak jelen, teljesen üres arckifejezéssel. Az alkotó hangulatait, érzéseit és belső élményeit a képek lilásan, narancsosan izzó palettája adja vissza egy álomszerű mögöttes valóságban.”

Tovább...
 
Repüljön az Albatrosz?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

Image„Kerüljön vissza régi birtokára az Albatrosz Repülőegyesület, s folytathassa a sportrepülést legalább addig, míg a reptér-fejlesztés valódi végrehajtása meg nem kezdődik.” – kérte Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke Székesfehérvár polgármesterét augusztusban, amelyről a sajtó képviselőit is tájékoztatta. Mint ismeretes: az Albatrosz év eleje óta nem használhatja a börgöndi hangárat, mivel a Város és az Alba Airport Kft. megszüntette az arra vonatkozó területhasználati jogát. - Levelére megérkezett a válasz.

Tovább...
 
"A Nemzeti Emlékhely közös ügyünk" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 06.

ImageAz elmúlt hetekben sokan és sokat foglalkoztak a Nemzeti Emlékhely méltó kialakítását szolgáló beruházás önrészének kérdésével. Emlékeztetőül: Vis maior helyzet alakult ki azzal, hogy dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Warvasovszky Tihamér polgármester úrral közösen Hiller István miniszter úrhoz intézett kérése ellenére a kormányzat az önrész fedezetére elkülönített 70 millió forintot elvonta a Megyei Múzeumtól.

Tovább...
 
Beindul az LHC! - Eljön a Világvége? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

ImageMire képes és mire nem a világ legnagyobb részecskegyorsítója? – erre próbál választ adni Lukács Béla fizikus A Szabadművelődés Házában tartott előadásán. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a Ház egyik munkatársa. Az „elmélkedésre” szeptember 9-én, kedden, 17 órakor kerül sor.

Tovább...
 
Hokizzzzzzzzzzz! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

ImageAz Alba Volán SC jégkorong szakosztálya tanfolyamot indít 2002 január 1. után született fiúk számára. Az oktatásra minden olyan nagycsoportos és első osztályos életrevaló, jó mozgású fiút várnak, aki szeretne megismerkedni a korcsolyázás és a jégkorongozás alapjaival. A tanfolyam október 4-én kezdődik. Az edzések szombaton és vasárnap délelőtt lesznek a Jégcsarnokban, Csibi József magyar válogatott játékos vezetésével.

Tovább...
 
Marko Andics, aki kapusként kezdte Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 06.

ImageMarko Andics sötét hajával és bőrével, hirtelen lobbanékonyságával és állandó, nálunk délebbre lakó népekre jellemző jókedvével képviseli mindazt, amit a sztereotípia a szerbekről mondat velünk. Vérmérséklete játékán is látszik, a keményebb focit szereti. A szurkolókat néhány meccs alatt meggyőzte arról, ő lehet a mi emberünk hátul.

Tovább...
 
Az Aidával népszerűsíti nyelvvizsgarendszerét a Nyelvparádén a KJF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence - PR referens   
2008. szeptember 06.

ImageA Kodolányi János Főiskola az egyik kiállítója a szeptember 5-7. között megrendezésre kerülő budapesti Nyelvparádénak. A főiskola standján a székesfehérvári színház művészei is bizonyítják a Kodolányin folyó nyelvoktatás eredményességét, hiszen az osztrák turné német nyelvű előadásaira a főiskola saját módszerével és nyelvvizsgarendszerével készültek fel.

Tovább...
 
Bérletvásárlási akciót hirdet a Vörösmarty Színház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

Image„Késve indult meg ugyan a bérletárusítás, ám mégis jól állunk.” – nyilatkozta Vasvári Csaba színházigazgató sajtótájékoztatóján, majd elmondta: bérletvásárlást ösztönző akciót hirdetnek azok számára, akik október 15-ig megváltják bérleteiket a Színház előadásaira. A fődíj 200.000 forint, s egyéb egyéb nyereményeket is kisorsolnak. A 23 féle bérlet minden „típusában” lesz például, aki visszanyerheti a jegy árát, valamint wellness-hétvégék, könyvek és értékes tárgynyeremények is gazdára találnak.

Tovább...
 
Fiatal finn politikusok voltak a Fidelitas vendégei Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Horváth Gellért  külügyi kabinet   
2008. szeptember 06.

ImageA Gyermek és Ifjúsági Konferencia, az Allianssi finn ifjúsági szervezetével, a magyar Külügyminisztérium, és a finn Oktatási minisztérium államközi megállapodása keretében szervez és valósít meg finn-magyar ifjúsági csereprogramokat. A negyedik csereprogram részeként 2008. szeptember első hetében fiatal finn politikusok érkeztek hozzánk.

Tovább...
 
A Társadalmi Felelősségvállalás Napja - PR-íz, vagy valós tartalom? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 05.

ImageÖltönyös önkormányzati képviselők marketing-szagú, látszat-padfestése helyett valódi eredményeket szeretne a Polgári Frakció. Oroszt István frakcióvezető-helyettes a Széna téri játszóteren tartott ma sajtótájékoztatót, ahol a szeptember 20-ára meghirdetett Társadalmi Felelősségvállalási Naphoz kapcsolódóan mondta el a Frakció véleményét, s vázolta fel az eddig lépéseket.

Tovább...
 
1 millió forintot adományozott A Közösség Szíve a Gyermekosztálynak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 05.

Image1 millió forintot adományozott a Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályának A Közösség Szíve - a CBA és a Procter & Gamble rászoruló gyermekek megsegítését célzó közös jótékonysági kezdeményezése. – tudtuk meg Tavaszi Tilda ügyfélkapcsolati menedzsertől – Az akció során a fogyasztók jóvoltából 10 millió forint gyűlt össze, amelyet 10 kórház gyermekosztálya között osztottak szét. Köztük van a Fejér Megyei Szent György Kórház is, amely a támogatásból az Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztálya részére pulsoximetereket vásárol.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1871 1872 1873 1874 1875 1876 1877 1878 1879 1880 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20615 - 20625 / 21606