Kezdőlap
Fehérvári Szalon 2008-12-09 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageSzékesfehérváron élő vagy itt dolgozó képző-, ipar-, és fotóművészek nevezhették be alkotásaikat a Városi Képtár Deák-Gyűjtemény és a Szent István Művelődési Ház „Fehérvári Szalon 2008” című pályázatára. A munkákból holnap, 17 órakor nyílik kiállítás a Szent Korona Galériában, s a független szakértőkből álló zsűri is ekkor osztja ki a legtehetségesebbeknek járó díjakat.

 
"MR" helyett "Magyar Rádió"-t! avagy Démonizálás médiafelügyelettel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageA Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának legutóbbi ülésén felszólalt a székesfehérvári kurátor, Lőrincz Zsolt Bendegúz is, aki a „Szavak ereje” munkacsoport tagjaként azt kifogásolta, hogy az „MR” elnevezés idegennek tűnik „hazánk népe” számára, és sokkal szerencsésebb (nemcsak retorikailag, hanem „emberileg” is), ha inkább a „Magyar Rádió”-t használjuk. Felvetése kapcsán a Kuratórium nem hozott egyértelmű döntést.

Tovább...
 
Székesfehérvárért Művészkör a Budavárban Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2008. december 09.

Image2008. december 08.-án Gróf Esterházy János megemlékezésére gyűlt össze a nagyszámú közönség a Magyar Kultúra Alapítvány Galériájában, a Budavárban, a Szentháromság téren. A Pozsonyi Magyar Galéria indított útjára egy olyan tárlatot, ami Kárpát-medencei képzőművészek alkotásai segítségével bemutatja Gróf Esterházy János életét, munkásságát. Azt az embert, aki egyedül nem szavazta meg a szlovák parlamentben a zsidótörvényt, akit méltatlanul hurcoltak el szibériai börtönbe.

Tovább...
 
FC Fehérvár - Búcsúebéd és szurkolói ankét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageÉvadzáró ebéden vettek részt tegnap az FC Fehérvár futballistái és a klub vezetősége a Pokol Pincében. A már törzshelynek számító étteremben Berzi Sándor ügyvezető és dr. Mezey György sportigazgató értékelte a szezont, majd megkezdődött az ünneplés. A „lazítás” ma folytatódik: 17:30-kor, a Sóstói Stadion 2. emeleti VIP előterében szurkolói ankétot tartanak, amelyen a tulajdonos, Garancsi István, valamint Berzi Sándor ügyvezető, dr. Mezey György sportigazgató, Varga István vezetőedző és Marko Andics játékos vesznek részt.

 
Adj esélyt a fenyőfának! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageEgy kicsit mindig szomorú vagyok, amikor közeleg a Karácsony: látom a kivágott fenyőket, amelyek még „zöld illatot” lengetnek maguk körül, s jó is a „gyantás íz” a nappaliban, miközben díszítjük a fát, meg alá a sok ajándék, szenteste és gyertyalánggal keveredő „frissesség”. És utána? Hullanak a tüskék, jelzik a haldoklást. Nem, ez nem szentimentalizmus, hanem annak „látása”, hogy az élet múlik, s bár azért ültették a fenyőt, hogy idáig vezessen az útja, mégis… Ezért is jó a „visszaváltható karácsonyfa”, mint alternatíva.

Tovább...
 
Aláírás-gyűjtés a horribilis képviselői költségtérítések ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

Az országgyűlési képviselők költségtérítésének szigorítását szeretné elérni egy budapesti magánszemély, akit felettébb zavar, hogy több olyan parlamenti képviselő is van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen, bizonylatok felmutatatása nélkül. Seres Mária az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz aláírás-gyűjtést szervezve:

Tovább...
 
Küldj egy angyalt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageAz Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház meghosszabbította a „Küldjön egy angyalt!” című pályázatát. Borsos Miklóstól megtudtuk, hogy a felhívást követően többen is jelezték, hogy a meghirdetett beadási határidőre nem tudják elkészíteni az alkotásokat. Így még mindig várják a művészek jelentkezését, s a beérkező munkákból nem december 12-én, hanem február 20-án rendeznek kiállítást.

Tovább...
 
Jövő, amelyre készülnünk kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageBencze András evangélikus lelkész és Somogyi László református lelkész vendégeskedik december 10-én (holnap), 18:15-től a székesfehérvári Malom Házban. A program az „Advent a Biblia évében: jövő, amelyre készülnünk kell” címet kapta, s a hozzá kapcsolódó beszélgetés is e témát öleli majd fel. Az est házigazdája Mészáros Attila újságíró lesz. Közreműködik: a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola 12. osztályos tanulója, Klemm Lilla, aki klarinétozni fog.

 
CEBL: NOVY JICIN - ALBACOMP Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 08.

ImageAz Albacomp kosárlabda-csapata holnap a Közép-Európai Ligában mérkőzik meg a cseh Novy Jicin ellen. A meccset 17:30-tól játszák az alábbi Sportcsarnokban: Novosady 10, 741 01 Novy Jicin. A meccs felettébb izgalmasnak ígérkezik, hiszen a cseheknél hat légiós is erősíti a csapatot, amely jelenleg a második helyen áll a cseh bajnokságban.

 
Győztes nyitány a kölykök rájátszásában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. december 08.

ImageHiába vezettünk Meretei Márkó duplájával kétszer is a Sztárok otthonában, Hardit képtelenek voltunk tartani, így ifjúsági csapatunk 9-2-re kikapott. Közben a kölykök, szintén a Sztárok ellen idegenben 2-1-es győzelemmel kezdték a rájátszást.

Tovább...
 
Fantasztikus nyereményjáték a Fidelitasban! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. december 08.

ImageA Fidelitas és szakmai műhelye, a Fidelitas Informatikai Kabinet a Karácsony közeledtével közös ajándékozási akciót indít a mai naptól egészen december 19-ig.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1871 1872 1873 1874 1875 1876 1877 1878 1879 1880 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20615 - 20625 / 22519