Kezdőlap
Általános iskola a katolikus egyház védőszárnyai alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 19.

ImageA templomokban béke honol. A hívő lélek megnyugvást talál és úgy érzi, e földi létezés alatt közelebb talán már nem is kerülhetne Istenhez. Aztán, amikor kilép a kapun, rázúdul a világ gyarlósága, ami ellen folyamatosan küzdeni kényszerül. Ugyanígy gyermekeink is harcolnak hitükért: az óvodában, az iskolában és a játszótereken. Van viszont Székesfehérváron egy olyan oktatási intézmény, ahol az ifjúság keresztény szellemiségben nevelkedhet, tanulhat, s ily módon bizonyos fokig védelmet élvez korunk gyarlóságaival szemben.

Tovább...
 
A kormány folytatja a hazugság politikáját Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 19.

Image„Gyurcsány Ferenc lebuktatta magát: bejelentette, hogy tovább folytatja a hazugság politikáját.” – áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében – „Belföldön szociális válsághoz, külföldön pedig teljes hitelvesztéshez vezetett az, hogy a kormány folyamatosan hazudott és átvert mindenkit: a magyar embereket, a köztársasági elnököt és az Európai Uniót."

Tovább...
 
Szennyvízcsatorna-építő Víziközmű Társulat alakult Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 19.

Megalakult a Fehérvári Szennyvízcsatorna-építő Víziközmű Társulat, elnökének pedig Radics Józsefnét választották meg. A Kohéziós Alap támogatásával 45 km hosszú csatornahálózat épül az Öreghegyen, Feketehegyen, a Búrtelepen, Ráchegyen, Csalán, Kisfaludon és Börgöndön. A munkálatok közel 2500 székesfehérvári ingatlant érintenek. A tulajdonosok kétharmada meg is jelent az alakuló ülésen, amely helyszínéül az ARÉV Sportcsarnok szolgált. Közülük többen is jelezték szerkesztőségünknek – túl soknak találják az ingatlanonkénti 150.000 forintos hozzájárulást, amelyet be kell fizetniük a pályázati önerő biztosításához.

 
Még mindig az Interliga élén állnak az FRC-s lányok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageSzékesfehérváron, a Köfém rugby pályán rendezték meg a Női Interliga őszi, harmadik fordulóját. Gyölcsös Ferenc edzőtől megtudtuk, hogy az osztrákok nem vállalták a szereplést, így kétcsapatos mérkőzésen szurkolhattak a nézők. Az összecsapás az FRC csapatának győzelmével zárult, így játékosaink tovább növelték előnyüket az Interligában, s változatlanul az élen állnak.

Tovább...
 
Rumy Balázs klarinétja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageRumy Balázs klarinétművész koncertjét élvezhették a hívek a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség imatermében. A jelenleg Genfben élő és tanuló zenész J. S. Bach: g-moll szonátának első és második tételét adta elő, valamint néhány szóló darabot Prof. Kovács Béla, a budapesti Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem klarinét professzorának művei közül.

Tovább...
 
SZAKMAI FÓRUM SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

Vagyonvédelmi szakmai fórumot rendez a november 20-án (csütörtökön), 10 órától a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete. E programot minden évben ezidőtájt tartják meg a kamara tagjainak számára, ahol mindenkinek lehetősége nyílik a szakmával kapcsolatos kérdések feltételére, s az egybegyűltek közösen próbálnak megoldást keresni a problémákra.

Tovább...
 
Politikai nyilatkozat az aggasztó szlovák eseményekkel kapcsolatban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. november 18.
ImageA Magyar Köztársaság Országgyűlésének politikai nyilatkozata a Szlovák Köztársaságban tapasztalható, magyar vonatkozású, aggodalomra okot adó eseményekkel kapcsolatban - A Magyar Országgyűlés - a nemzet határon túl élő részei iránti alkotmányos felelősség tudatában; - a nemzetek békés egymás mellett élésének szellemében; - a jószomszédi kapcsolatok ápolásának célkitűzését szem előtt tartva a következő nyilatkozatot teszi:
Tovább...
 
Két baleset egy időben Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 18.

ImageEgyszerre két közúti közlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat hétfőn reggel. A 8-as főúton egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, Seregélyes és Sárosd között pedig egy személyautó és egy mikrobusz karambolozott. A székesfehérvári tűzoltók nagy erőkkel vonultak a két helyszínre.

Tovább...
 
Mit várunk el a gyógyszergyártó cégektől? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageA lakosság többsége elsősorban a gyógyszerkészítmények ára és minősége alapján ítéli meg a gyógyszergyárak szerepét, ám a 36 év alatti korosztály jelentős része már úgy gondolja, hogy az egészségügy egyik fontos szereplőjeként a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül az egészségmegőrzés támogatása is a gyógyszergyártóktól elvárható gyakorlat − derült ki a webbeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. 1000 fős reprezentatív lakossági kutatásából.

Tovább...
 
Melocco Miklós kapta a Szent Márton-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

Melocco Miklós, a Székesfehérváron található Mátyás-király emlékmű alkotója kapta idén a Szent Márton-díjat. A kitüntetést a pannonhalmi főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok alapította, hogy ily’ módon ismerjék el azok munkáját, akik gyarapítják hazánk kulturális értékeit, s gazdagítják nemzeti örökségünket.

Tovább...
 
Van, aki nem "beszél" a jóról, hanem "cselekszik"... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageMindig öröm olyan hírt hallani, amely az önzetlenségről szól, az emberekre rátelepülő haszonszerzés és egoizmus kiszorításáról. Jó tudni, hogy vannak, akik csak adni és adni akarnak, ellenszolgáltatást nem várva, sőt, saját vagyonukat és kétkezi munkájukat is felajánlva - egy nemes célért. Egy ilyen „tettről” számol be Önöknek rendszeres olvasónk, a Székesfehérváron élő Sántha József.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1891 1892 1893 1894 1895 1896 1897 1898 1899 1900 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20802 - 20812 / 22519