Kezdőlap
Milyen egy női mell? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 19.

Image„Egy szuszra” olvassák fel holnap, a székesfehérvári Városi Könyvtár Sziget utcai Fiókkönyvtárában Kőrösi Zoltán „Milyen egy női mell? – Hazánk szíve” című könyvét. Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola tanulói 8 órakor kezdenek el részleteket előadni az említett kötetből, s 14:30-ig hallgathatják őket az érdeklődők. Ezt követően Halász István tanár úr beszélget az íróval - közel egy órán át.

 
Olimpikon Party Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2008. október 19.

ImageRendhagyó estét tölthettek együtt a meghívott vendégek és a pekingi játékok olimpikonjai a tiszteletükre rendezett MOL Olimpikon Partyn. Az ünnepélynek a Szépművészeti Múzeum adott otthont, ahol a sportolók felidézték Peking legemlékezetesebb pillanatait, s így egy rövid időre azok is részesei lehettek az olimpiai hangulatnak, akik csak itthonról izgulhatták végig a versenyeket.

Tovább...
 
Tudományos konferencia a reneszánszról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 19.

ImageMátyás király és a fehérvári reneszánsz - „Auget eam hoc divus Mathias opere superbissimo…” címmel tudományos konferenciát rendeztek tegnap a Püspöki Palota dísztermében. A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum szervezésében és a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat támogatásával létrejött tanácskozás ünnepi köszöntőjét Spányi Antal megyés püspök mondta, majd két szekcióba osztva előadások hangoztak el a reneszánsz jegyében.

Tovább...
 
A kormány válságkezelése csupán vízgereblyézés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. október 19.

ImageNem lehet a "Gyurcsány-csúcsocska" hatékony módja a válság kezelésének, helyette inkább adócsökkentésre és munkahelyteremtésre lenne szükség - jelentette ki Kérdő Zsuzsa és Mihalovics Péter az Akadémia előtt megtartott pénteki fidelitasos sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
Jelentkezz a Fejér Megyei Terelabdatornára! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 19.

ImageA Fejér Megyei Kosárlabdázók Szövetsége hagyományteremtő szándékkal meghirdeti a Fejér Megyei Teremlabdatornákat. – kaptuk a hírt Botos Pétertől - A streetball alapokra épített - egy palánkra játszott, 3-3 elleni küzdelem – játékkal a szervezők lehetőséget kívánnak teremteni a kosárlabdát és\vagy a streetballt szerető, sportolni, mozogni kívánó sportbarátoknak. A verseny során négy palánk alatt pattoghat a labda, és mutathatják meg a játékosok kosárlabda tudásukat. A felhívásra 4-6 fős csapatok jelentkezését várják.

Tovább...
 
Lejárt a lemez! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 19.

Image„Négy év – nyolc program. Ennyit adott ki a miniszterelnök. A programokat, lépéseket, pontokat figyelve megállapíthatjuk, hogy semmi sem úgy valósult meg belőlük, ahogyan azt leírták.” – nyilatkozta Róth Péter, a Fidelitas Fejér Megyei Választmányának elnöke sajtótájékoztatóján.

Tovább...
 
Fogadj örökbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 19.

ImageKant szerint: „Szép az, ami érdek nélkül önmagában tetszik.” – Így tehát egy csúnya kiskutyus is lehet bájos, sőt: szívünknek és lelkünknek is tetsző, tehát „szép”. – Az Állatok Világnapján ma még „Csúf Kiskutyaversenyt” is rendeznek Székesfehérváron, a Homoksoron. Az egész napos programokat az az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány szervezi. Lesz kisállat-símogató, munkakutya-bemutató, gyermekprogramok…

Tovább...
 
Vereség Zalaegerszegen Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 19.

Image2-0-ás vereséget szenvedett csapatunk a bajnokság 11. fordulójában a ZTE otthonában. A hazaiak első góljukat a 21. percben szerezték, a végeredményt Waltner állította be a 90. percben büntetőből. A fehérváriak a 61. perctől emberhátrányban játszottak, miután a játékvezető második sárga lapját mutatta fel Vujovicnak (képünkön). Csapatunk 10 emberrel is próbálkozott, küzdött, de ezúttal nem sikerült gólt szerezni. Folytatás kedden a Magyar Kupa visszavágón Debrecenben.

 
172 fiatal verselt a VOKE-ban három napon át Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 19.

ImageNapokon át szavaltak a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett versmondó verseny résztvevői. Molnár Lászlóné, az intézmény vezetője szerint a gyerekek nagyon jól felkészültek a versenyre, s „létszám-ügyileg” sem lehetett ok panaszra: 172 diák jelentkezett a felhívásra! A zsűri tagja volt Révész Judit (az Aranybulla Könyvtár könyvtárosa), Bognár Mária, Szabó Attiláné, Nyeste Zsanett, Iszkádi Erika (művelődésszervezők), Szekeres Ágnes (drámapedagógus), és Lakatos Ferencné (a Városi Könyvtár könyvtárosa).

Tovább...
 
Újabb erősítés: Nick Martens is az Alba Volán játékosa Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 19.

ImageAz Alba Volán örömmel tájékoztatja szurkolóit, hogy a mai naptól a csapatot erősíti Nick Martens hátvéd, aki közel 100 AHL-mérkőzésen szerepelt, tavaly a Graz, illetve a REV Bremerhaven játékosa volt. - Az amerikai Nick Martens 1982-ben született, ideális testfelépítésű hátvéd, aki 187 cm magas és 90 kg. Pályafutását az NAHL juniorligában kezdte, a Texas Tornado színeiben. A csapattal egyszer alapszakasz-győztes, egyszer pedig a rájátszás nyertese lett.

Tovább...
 
125 éves az Árpád Szakképző Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 18.

ImageEgész hetes ünnepségsorozattal kedveskedett jelenlegi és volt diákjainak, tanárainak megyénk egyik legrégebbi oktatási intézménye, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, amely idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A programok hétfőn az Oskola utcai emléktábla megkoszorúzásával és a Petőfi utcai emléktábla felavatásával kezdődtek, majd koncertek, retro divatbemutató, vetélkedők, sportversenyek, filmvetítések… szórakoztatták az érdeklődőket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1891 1892 1893 1894 1895 1896 1897 1898 1899 1900 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20813 - 20823 / 22250