Kezdőlap
Orbán Viktor spanyolországi tárgyalásai Nyomtatás E-mail
Írta: Szijjártó Péter, a Fidesz Elnöki Stábjának vezetője   
2009. február 26.

ImageOrbán Viktor, a Fidesz elnöke ma Spanyolországban találkozott a Valenciai Tartomány kormányzójával, Francisco Camps Ortizzal. A megbeszélésen szóba került, hogy Európa-szerte a valenciai régió hívja le a legsikeresebben az uniós forrásokat, ezért a felek közös munkacsoport létrehozását határozták el, amelynek keretében a Spanyol Néppárt valenciai szervezete átadhatja a 90 százaléknál is hatékonyabb uniós forráslehívás tapasztalatait a Fidesz gazdaságpolitikusainak.

Tovább...
 
Kedden műtötték Kamper Olíviát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 26.

ImageAz elmúlt időszakban az egyik legjobb formában lévő játékosát lesz kénytelen három-négy hétig nélkülözni a Fehérép Alcoa FKC. - tájékoztatta szerkesztőségünket Pálfai Károly sajtóreferens - Kamper Olíviát már hónapok óta zavarják térdfájdalmak, és szakorvosi vélemény szerint elkerülhetetlenné vált a beavatkozás. A 23 éves irányítóval alább olvasható egy rövid beszélgetés, amely a műtétet megelőzően készült…

Tovább...
 
A váliak örökös tűzoltó-parancsnoka kapta a Váli Pál emlékdíjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 25.

ImageFridrich Imrének, a váli tűzoltók örökös parancsnokának adományozták 2009-ben a Vida Pál emlékdíjat. Fridrih Imre 1952-ben állt be a lánglovagok közé, s közel harminc éven át vezette a váli tűzoltókat parancsnokként. A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség idei, éves közgyűlésén határozott a kitüntetés új „tulajdonosáról”. A megbeszélésen ezen kívül szó esett a tűzoltó-versenyek költség-vonzatairól és az azzal kapcsolatos problémák megoldásáról (a versenyek nevezési díjait a duplájára szeretnék emelni, hogy a hagyományos programmeneten ne kelljen változtatni), az újonnan létrejött önkéntes egyesületekről, valamint az ifjúságot felölelő tanfolyamokról, szórakoztató foglalkozásokról is.

 
A Nemzetközi Űrállomás 2009-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 25.

ImageA Nemzetközi Űrállomásról tartott előadást tegnap Dr. Horváth András csillagász, a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke A Szabadművelődés Házában. A programot a TIT Fejér megyei Egyesületének Csillagászati és Űrkutatási Szakosztálya szervezte. Az esten az érdeklődők megtudhatták, milyen tervek megvalósítására készül 2009-ben az ISS nemzetközi személyzete és a földi kutatók, valamint betekintést nyerhettek a 2000 óta épülő Űrállomás mindennapjaiba, főbb funkcionális területeibe.  

 
Soproni Liga - törölve a hétvégi forduló! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 25.

ImageAz időjárási előrejelzések miatt az MLSZ versenybizottsága tegnapi ülésén úgy határozott, hogy elhalasztja a Soproni Liga hétvégi fordulójának mérkőzéseit. Arról, hogy mikor pótolják a 17. fordulóra kisorsolt találkozókat, még nem tudni. Az FC Fehérvár e hír hallatán gyorsan új ellenfelet keresett magának a „kiesett időre” (pontosabban a Szombathelyi Haladás „pótlására”), s talált is: focistáink pénteken 15:30-tól az NB II-es Felcsúttal játszanak a Sóstói Stadionban. Ezt követően március 3-án Diósgyőrben rúgják a bőrt sportolóink a Ligakupa negyeddöntőjében.

 
A Vasmisés Szabolcs Atya Prohászka-Szemináriuma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 25.

ImageProhászka Ottokár kultusza a hívek egyre nagyobb táborában terjed. Ennek egyik fő mozgatója, „örökké és megállíthatatlanul járó” motorja évtizedek óta Barlay Ö. Szabolcs. Az atya a székesfehérváriak legidősebb, 90 éves papja, aki idén - május 16-án – ünnepli vasmisés jubileumát. Szabolcs atya közel húsz éve vezet Prohászka Szemináriumot Budapesten, a Pesti Ferencesek nagytermében. Előadásait 2008 őszétől a „prohászka-hívek” kérésére a Tömő utcai Plébánia kápolnájában folytatja szentmisével kibővítve.

Tovább...
 
FÓRUM A TERÜLETRENDEZÉSI TERVRŐL Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 25.

ImageA Fejér Megyei Közgyűlés legutóbbi, soron kívüli ülésén elfogadta Fejér megye területrendezési tervét. A képviselők szeretnék, ha ez harmonikus összhangban lenne a települések rendezési tervével, azért a mai napon fórumot rendeznek a Velencei-tavi Vízi Sportiskola tanácstermében (Cím: Agárd, Tópart u. 17.) Itt dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ismerteti az érdeklődőkkel az elképzeléseket – különös tekintettel a Velencei-tó környékére, illetve a VVSI sportlétesítményeire.

Tovább...
 
Ne álljon le a panelfelújítási program! Nyomtatás E-mail
Írta: Mádi László, a Fidesz Otthonteremtési Műhelyének vezetője   
2009. február 25.

ImageSajnos nem történik semmi kormányzati szinten a panelfelújítási program végrehajtása terén. A tavaly meghirdetett pályázatokat még nem bírálták el, pedig már február végét írjuk. Mintegy 30 milliárd forintnyi támogatási igény vár elbírálásra, mely összességében 90 milliárdnyi beruházást vonzana, és a drámai helyzetben lévő építőiparban munkahelyek ezreinek megőrzéséhez járulhatna hozzá. Természetesen a panelekben lakó nehéz sorsú családok fűtési költségeinek mihamarabbi csökkenése is kiemelt cél kellene hogy legyen.

Tovább...
 
Gyógyszerpiac: ismét több gyógyszer fogy Magyarországon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 25.

Image52 ezer forintba került 2008-ban egy átlagos magyar állampolgár gyógyszerfogyasztása - A 2007-es év csökkenése után 2008-ban ismét többet költött a lakosság gyógyszerekre, bár a korábban feltételezettekhez képest alacsonyabb mértékben. A 2008-as gyógyszerpiaci trendeket a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából a Szinapszis Kft. elemezte.

Tovább...
 
Több ezer naposcsibe pusztult el az istállótűzben Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 25.

ImageKigyulladt egy istálló kedden délután Sárkeresztesen. A tűzoltók több PB-gázpalackot hoztak ki az égő épületből. A tűzben az istállóban lévő körülbelül 5000 naposcsibe elpusztult. A tetőszerkezet a lángok martalékává vált, az épület kétharmada teljesen kiégett.

Tovább...
 
A Dunaferr helyett az Alcoa-t választotta Vincze Melinda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 25.

ImageSzerződést bontott a Dunaferrel Vincze Melinda. A magyar válogatott balszélsője 2001-ben szerződött le a Dunaferhez (korábban a Kiskőrösi KC-nál játszott), most pedig a Fehérép-Alcoa FKC kötelékeibe állt. A kézilabdázó holnap kezdi el az edzést Székesfehérváron, s a tervek szerint hétvégén már a Pécs elleni mérkőzésen pályára is áll. A 25 éves sportoló eddigi eredményei: Ifjúsági EB 3. hely, Junior EB 2. hely, VB. 2. hely, Magyar Bajnok, Magyar Kupa győztes, Válogatottság 35-szörös ifjúsági és junior kategóriában. 

 
<< Első < Előző 1891 1892 1893 1894 1895 1896 1897 1898 1899 1900 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20813 - 20823 / 23291