Kezdőlap
Szivárvány a VOKE-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

Image"A szivárvány a kultúra sokszínűségét jelképezi. Minden korosztály számára szeretnénk nyújtani olyan kulturális programot, amely felkelti az érdeklődést." – nyilatkozta honlapunknak Molnár Lászlóné, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár vezetője – Ezért ma, 15 órától „Szivárvány Kulturális Találkozót” szerveznek az intézményben. A rendezvény ideje alatt a látogatók tájékozódhatnak az együttműködő szervezetek tevékenységéről is.

Tovább...
 
Újabb elbocsátások  élénkíteni kellene a gazdaságot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

ImageAz most már vitathatatlan tényként világlik – remélhetőleg – minden racionálisan gondolkodó, önmagát logikusnak nevező, megfelelő gazdasági háttértudással rendelkező és/vagy az ész érvek igazság tartalmát meglátni képes (és akaró!) ember számára, hogy a gazdaságot márpedig élénkíteni kell! A Polgári Frakció adócsökkentést javasolt – amit ideje végre komolyan megfontolni, hiszen már a VT Autóelektronikai Kft. is elbocsátásokat tervez: közel négyszáz dolgozójától szeretne megválni a válságra hivatkozva…

Tovább...
 
Albacomp a Zalakeramia ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

ImageAz Albacomp legutóbb 102-76-ra verte meg a Spisská Nová Ves csapatát, az Enternet NTE Hegyvidékkel szemben pedig 104-60-ra győzött. A szurkolók az eddigi töretlen sikersorozatot látva reménykedve várják a ma, 18 órakor kezdődő mérkőzést, amikor a székesfehérvári kosarasok a zalaegerszegi Zalakeramia ZTE KK ellen lépnek pályára.

 
Az MLSZ nem hagyta jóvá a REAC kérelmét Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. november 28.

ImageA Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2008. november 28-i (mai) ülésén elutasította a REAC azon kérelmét, hogy a jövő hét szerdán (december 3.) esedékes, FC Fehérvár ellen játszandó Ligakupa mérkőzését - amelyet a múlt hétről halasztottak el - Fehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján rendezze. Az indoklás szerint a szövetség szabályzata nem teszi lehetővé, hogy azt a pályát, amelyen az ellenfél hazai mérkőzéseit játsza nem bérelheti, ugyanakkor nem adhatja át a pályaválasztói jogot sem.

Tovább...
 
Jövő évi költségvetési koncepció - elfogadva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageKiemelt napirendi pontként tárgyalták tegnap a Fejér Megyei Közgyűlés képviselői a "Tájékoztató a Fejér Megyei Önkormányzat 2006-2010. közötti időszakára szóló gazdasági programjában kitűzött célok és feladatok időarányos teljesítéséről" címmel bíró témát. Az ülésen élénk vitát követően elfogadták a 2009. évi költségvetési koncepciót, véleményezték több település helyi építési szabályzatát, szó esett a megyei közúthálózatát érintő közlekedésbiztonsági intézkedésekről, valamint az idén megvalósult és még tervben lévő turisztikai fejlesztésekről, programokról, kulturális rendezvényekről is.

 
Előadás a neuropátiaról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

A székesfehérvári Cukorbetegekért Egyesület szervezésében a diabetes gondozás mindennapi problémáiról és a neuropátiaról tart előadást Dr. Balsay Miklós főorvos ma, 17 órától a Régió Házában. Diabéteszes neuropátiának a cukorbetegségben kialakuló idegi, idegrendszeri károsodást elnevezzük, amikor az idegszövet átmeneti vagy tartós, huzamosan fennálló sérüléstől szenved. E betegség a diabétesz gyakori, megszokott szövődményének tekinthető, és a betegek 40-60%-ában fordul elő enyhébb, 5-10%-ában pedig súlyosabb formában.

 
Tovább nő a munkanélküliség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

Image"Egy év alatt egy Mátészalka nagyságú város lakosságával nőtt a munkanélküliek száma. Magyarország jelenlegi helyzetében a munkahelyek megvédése lenne a legfontosabb, de a kormány csak addig jut el, hogy bejelenti a megszűnő munkahelyek számát. Minél előbb változásra, új politikára és új gazdaságpolitikára van szükség a munkanélküliség megállításához, mert arra a jelenlegi kormány képtelen." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.

 
Ismét kitárja kapuit az Adventi Udvar Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageAz esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőbe öltözik a Székesfehérvári Püspökség udvara.  - tájékoztatta szerkesztőségünket Bertáné Pintér Katalin, a Székesfehérvári Püspökség sajtóreferense - Immár harmadik alkalommal nyílik meg az Adventi Udvar november 29. és december 21. között. Idén is jótékonysági kézműves vásárral és gazdag programokkal várják a betérőket Advent minden szombatján és vasárnapján délelőtt 10-től este 6 óráig, valamint az utolsó adventi hét hétköznapjain délután 2-től este 7 óráig.

Tovább...
 
Pusztaszabolcs is SZEM-el Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA Fejér megyei Pusztaszabolcs is csatlakozott a Szomszédok Egymásért Mozgalomhoz. A helyi polgármester, Czompó Istán azzal indokolta e lépést, hogy az elmúlt időszakban több olyan bűneset is történt közvetlen környezetükben, amely a közbiztonság megerősítését teszi szükségessé, valamint a lakók összefogását és aktív közreműködésüket a bűnözés kiszorításában. A SZEM ugyanis egy olyan bűnmegelőzési program, amely éberségre nevel, összehangolt munkára, valamint „jószomszédi kapcsolatápolásra”.

Tovább...
 
Áll már Karácsonyfa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyfa került a Városház térre, elé pedig egy kis színpad, ahol különböző műsorok szórakoztatják majd a közönséget decemberben. A fenyő díszeit a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanulói készítették el, s már lebegnek is a szélben az angyalkák, szarvasok, ajándékos dobozkák, és az arany színre befestett gally-gömbök. - Az adventi programokat alább közöljük.

Tovább...
 
Költségvetési koncepció - káosz, mint az állami költségvetésnél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA székesfehérvári Közgyűlés elé vitt költségvetési koncepció nem volt alkalmas arra, hogy a Közgyűlés elfogadja, hiszen pont az nem derült ki belőle, ami egy ilyen tervezet lényegét adja: hogy milyen elvek mentén, milyen keretek között és milyen alapvető dolgokat figyelembe véve készíti majd el a városvezetés a költségvetés tervezését januárban-februárban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909 1910 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20945 - 20955 / 22759