Kezdőlap
Teadélután a Városvédőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

A Székesfehérvári Városszépítő-, és Védő Egyesület - folytatva 12 éve elkezdett népszerű sorozatát - Városvédő Teadélutánra várja az érdeklődőket. – hívta fel figyelmünket a programra Csutiné Schleer Erzsébet építész, az Egyesület alelnöke – A rendezvényt október 15-én, 16:30-kor tartják a Petőfi Mozi Music Pub-ban (az egykori Petőfi Mozi helyén, a Petőfi utcában). Az illatos tea és aprósütemény mellett folytatott beszélgetés témája a Petőfi Mozi és a Köztársaság Mozi múltja, jelene, jövője lesz. A beszélgetést vezeti: Csutiné Schleer Erzsébet.

 
Területrendezési terv-ismertetés a GEO-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageA „geodéta” és a „területrendezés” szorosan összefonódó fogalmak. Valószínűleg így gondolhatták a szervezők is, amikor Fejér megye területrendezéséről tartottak beszámolót a GEO-ban. A javaslati fázisban lévő tervet a VÁTI Kht. vezető tervezője, Faragó Péter ismertette az egyetem oktatóival, az intézet munkatársaival és a hallgatókkal, akik véleményt is mondhattak róla.

Tovább...
 
Albacomp - Zalakerámia: 97-85 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageSzoros volt, de végül nyertünk. Az Albacomp és a Zalakerámia csapata tegnap este 2000 néző előtt mérkőzött meg egymással. A felek mindvégig kiegyensúlyozottan játszottak, a meccs az utolsó negyedben dőlt csak el. A találkozó egyik kiemelkedő szereplője – és a közönség „taps-középpontja” - Hanga Ádám volt, aki a sérült Simon Balázs helyett állt be, s gyönyörű triplákkal örvendeztette meg a nézőket. Kijelenthetjük, hogy az Albacompnak idén nagy esélye van a bajnoki címre: a légiósok mindegyike jó választásnak bizonyult, s az új center, Scott Morrison védekezései is szemet gyönyörködtetőek voltak.

Tovább...
 
Emlékezés Prohászka Ottokárra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageProhászka Ottokárra emlékeznek ma délután a nyitrai templomban. A délután negyed ötkor kezdődő programot Székesfehérvár legendás püspökének 150. születési évfordulója alkalmából tartják, s a szentmisére a nyitrai püspök, Mons. Vilian Judák meghívta Spányi Antal megyés főpásztort is. A szentmise után a hívek megkoszorúzzák a Szent Mihály kápolnában elhelyezett Prohászka Ottokár-emléktáblát, s e szent egyházfi boldoggá avatásáért imádkoznak.

Tovább...
 
Elismerés a tűzoltóság szóvivőjének Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tűzoltóság   
2008. október 10.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából elismeréssel tűntették ki a székesfehérvári tűzoltóság szóvivőjét. A katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a polgári védelem munkájáról a közvélemény folyamatos, pontos és hiteles tájékoztatásáért a székesfehérvári tűzoltó-parancsnokság felterjesztésére dr. Tatár Attila tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató katasztrófavédelmi emlékérmet adományozott Bisztricz Anettnak.

Tovább...
 
Nem óvjuk meg Verpecz szereplését Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 10.

ImageNem csak a tegnap esti MK mérkőzésen történtektől visszhangos ma a sajtó. A DVSC-TEVA vezetősége ugyanis bejelentette, megóvja azt a piros lapot, amelyet a hajdúságiak kapusa, Csernyánszki Norbert a gólhelyzetbe került Sitku Illés elhúzásáért kapott a 19. percben. Ugyanakkor ma délelőtt kiderült, hogy a kiállított Csernyánszki helyébe lépő Verpecz István nem védhetett volna, ugyanis ő a DVSC-DEAC játékosaként már szerepelt a Magyar Kupa küzdelmeiben, s emiatt - a szabályok értelmében - nem játszhatott volna az első csapatban.

Tovább...
 
Négypontos meccs lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 10.

ImageA szakemberek szerint a rájátszásba kerülésért az Alba Volán egyik legnagyobb ellenfele a HC Innsbruck lesz. Így vérbeli négypontos mérkőzésre kerül sor pénteken a Jégcsarnokban. - Az Alba Volán igen biztatóan kezdte a szezont, de a legutóbbi találkozókon megtorpanni látszott az együttes. A legutóbbi két mérkőzését elveszítette a csapat a Graz 99ers és a Vienna Capitals ellen.

Tovább...
 
Látogatási tilalom a Szent György Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageLátogatási tilalmat és felvételi zárlatot rendeltek el a Fejér Megyei Szent György Kórház C3-as belgyógyászatán. Az osztályon ugyanis számos, humán calici vírus okozta megbetegedést tapasztaltak, amely hányással és hasmenéssel jár. Eddig tizenegyen fertőződtek meg. A betegség gyógyulási ideje 2-5 nap. Amennyiben ma már nem lesz újabb megbetegedés, a kórház higiénés főorvosa és az ÁNTSZ kistérségi intézete az egyeztetéseket követően, holnap már feloldja a zárlatot.

 
Magyarok Nagyasszonya Ünnepe az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageMagyarok Nagyasszonya ünnepére gyűltek össze tegnap este a székesfehérvári hívek az Öreghegyi templomba. A búcsúnapon a szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálta, s részt vettek rajta nemcsak a helyi Római Katolikus Egyházközség tagjai, hanem a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend delegációja, s a Polgári Frakcióhoz tartozó önkormányzati képviselők is.

Tovább...
 
Fotópályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageA VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és a MÁV Fotókör pályázatot hirdet a városunkban élő, itt dolgozó vagy itt tanuló fotósok, illetve fotózást kedvelők részére ALBA REGIA Fotópályázat 2008 címmel. – kaptuk a hírt Molnár Lászlóné intézményvezetőtől - A pályázatra szerzőnként 3 db kötetlen témájú, kizárólag fotótechnikai eljárással készült fekete-fehér vagy színes kép küldhető be, amely a pályázaton még nem szerepelt!

Tovább...
 
A Török-saga mai epizódja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

Image"A Török-saga mai epizódja végleg lebuktatta a szocialistákat: politikai balhék kreálására használják a titkosszolgálatokat. Ugyanakkor nincs az a politikai akció, amellyel el tudnák terelni a figyelmet az igazságról: a titkosszolgálatok két fideszes országgyűlési képviselőt is lehallgattak, amiért a felelősöknek majd a bíróság előtt kell számot adniuk." - olvashatjuk Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének e percekben nyilvánosságra hozott közleményében. 

 
<< Első < Előző 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909 1910 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20945 - 20955 / 22283