Kezdőlap
A kultúra és a pénz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageSobor Antal „szubjektív benyomásait, reflexióit” tartalmazó új kötetét végre a bodajkiak is megismerhették, hiszen a hétvégén náluk járt az író-festő, aki Bakonyi Istvánnal egyetemben könyvbemutatót tartott. Az irodalmárokat az Ünnepi Könyvhét alkalmából hívták meg e programra, legközelebb pedig ma este, 18 órakor találkozhat velük a közönség Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Kitűntetés a Madár családnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Kitüntetést kapott id. Madár Imre, aki immár 56 éve a kézilabdának szenteli életét, s aki több sportolót is elindított a siker és a hírnév felé. A díjat a Magyar Kézilabda Szövetség megalakulásának 75. évfordulója alkalmából nyújtották át neki az Alba Regia Kézilabda SE bajnoki bronzérem kiosztásán – megköszönve e sportágban hosszú időn át végzett kimagasló, példamutató tevékenységét. Sőt, vele egyidőben fia, ifj. Madár Imre edző is megkapta e kitűntetést.

 
A "Bor Városa" lett Mór Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageMagyarország leghíresebb borászainak közreműködésével Országos Ezerjó Borversenyt rendeztek Móron, amelyre hazánk borvidékeiről 110 Ezerjó mintát küldtek be a termelők. S mivel a borokhoz megfelelő étek is illik: sor került a Magyarországi Borrendek Országos Borral Készült Főzőversenyére is. Ezen a programon a hazai borrendek, borhölgyek és olyan szervezetek mérték össze tudásukat, amelyek fő tevékenysége a borhoz kötődik.

Tovább...
 
Vízgazdálkodási fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageA vizek állapot-megőrzése, helyreállítása céljából új típusú vízgazdálkodási tervezést kezdtek el Magyarországon. Erről rendezett fórumot Székesfehérváron a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Vízügyi Igazgatóság a vízgazdálkodással foglalkozó szervezeteknek, természetvédő csoportosulásoknak és az önkormányzatoknak. A programon a felszín feletti és –alatti szennyeződések felméréséről, s e probléma megoldásáról tartottak előadásokat. Így szóba került a pátkai víztározó, a Séd-Nádor-Gaja vízrendszere, illetve a Velencei-tó vízgyűjtője is.

 
Mi vagyunk a bajnokok! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageAz Albacomp tíz évvel ezelőtt nyert először bajnokságot. Erről emlékeztek meg tegnap este az Arév Csarnokban, ahol újra lejátszották a döntőt. A főmérkőzés előtt a hajdani Videoton és az Építők csapata mérkőzött meg egymással, amire a Videoton legjobb légiósa, a lengyel Wojciech Rosinski is eljött, aki annak idején a szurkolók legnagyobb kedvence volt. A játékos 900 km-t utazott, hogy itt legyen a gálán – bár szakálla nélkül alig lehetett megismerni. (Több társát pedig a felszedett kilók változtatták meg kissé.)

Tovább...
 
Rólad szól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageVárosunkba is ellátogatott a Garnier és a Volkswagen közös roadshow-ja, amely május 8-án indult el országos körútjára. Jelmondata: „Rólad szól!” – ami jelzi a program lényegét: a magunkkal való törődést, odafigyelést a testünkre és a lelkünkre. A szervezőknek a kampány arcaként Oroszlán Szonja színművésznőt sikerült megnyerniük, aki tökéletes megtestesítője az önmagával törődő, mai nőnek. A rendezvény Székesfehérvár után Győrben, Egerben, Nyíregyházán, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben és Szegeden várja a látogatókat, majd július 5.-én visszatér Budapestre.

 
Vár és Bástya a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Image„A lányok karcsún / hajladoznak / csupasz, hamvas / karjukon le-föl / futkosnak a napsugarak.” –olvastam Bobory Zoltán verssorait tavaly ilyentájt, egy padon megbújva, az égető Nap elől levél-árnyékba húzódva a Vár tizedik számában. S most, az Ünnepi Könyvhéten feltört az emlék, amikor a Vár-Bástya esten a szerzőket lestem a Bory-vár tornyai alatt.

Tovább...
 
A Selmecbányai Akadémia örökségének védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

A Bányász-Kohász-Erdész Találkozó keretében szándék-nyilatkozatot írt alá Dunaújváros, Miskolc, Selmecbánya, Sopron és Székesfehérvár önkormányzata a hétvégén. Ennek értelmében az együttműködő felek vállalták, hogy nem hagyják eltűnni a Selmecbányai Akadémia szellemi-tudományos hagyatékát, hanem szakemberek segítségével ápolni fogják és továbbadni azt. E program pedig egyértelműen magával vonja az érintett városok közötti szorosabb emberi, társadalmi és kulturális kapcsolatok kialakulását, valamint az idegenforgalom növekedését is.

 
Legyen egy Jó Napunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageTúl sok a rossz hír. Robbantások, gyilkosság, bankrablás, korrupció… Kellene egy nap, amikor csak a jóra koncentrálunk, csak a pozitív eseményekről adunk hírt, hogy lássuk, vannak szépségek is, nemcsak az a sötét oldal. Picinyke illúzió, de „lazításképp" talán megnyugtatná a lelkünket, ha csak néhány órára is. Mielőtt végképp elfáradunk…

Tovább...
 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene I. Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2008. június 15.

ImageBarlay Ö. Szabolcs Kosztolányi Dezső életéről írja legújabb könyvét. A műnek elkészült az első néhány  fejezete, amelyet most Önök is elolvashatnak - ahogy Szabolcs atya folyamatosan rendelkezésünkre bocsátja majd a további ciklusokat is. Így a Fehérvári Hírek olvasói lesznek az elsők, akik magukba szívhatják a népszerű tudós paptanár tanulmányát és irodalom-kutatási eredményeit.

Tovább...
 
Spinning Duatlont szervez az Alba Plaza Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageAz Alba Plaza idén ünnepli 9. születésnapját. Ebből az alkalomból június 21-én egy egyedülálló Spinning Duatlon sorozatot indítanak el. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra, és a sportolás fontosságára. A verseny különlegessége, hogy spinningből és futásból eddig még soha sem rendeztek duatlont Magyarországon.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21121 - 21131 / 21441