Kezdőlap
Schmitt Pál ellátogatott a Malom Házba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 18.

Image„Nem kirekesztő, hanem befogadó jellege van ennek a háznak.”- mondta Schmitt Pál Európai Parlamenti képviselő, amikor tegnap megtekintette a székesfehérvári Polgárok Házát, s a rövid séta után sajtótájékoztatót tartott Cser-Palkovics András frakcióvezetővel és Vargha Tamás EU integrációs és kommunikációs tanácsnokkal együtt.

Tovább...
 
A reneszánsz jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 18.

ImageReneszánsz délutánra invitál mindenkit ma délután az István Király Általános Iskola. A gyermekprogramok 13 órakor kezdődnek pajzsfestéssel, reneszánsz ékszer és fejfedő készítéssel, gyógyító kuruzsló barlanggal, könyvmásoló műhellyel, meseszobával… Sőt, a táncház és a „Reneszánsz 7 próba” elnevezésű akadályverseny még a felnőtteknek is élvezetes kikapcsolódást nyújt majd!

 
Pontszerzés Jesenicében Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 18.

ImageAz Alba Volán bravúros teljesítménnyel pontot rabolt a tabella élén álló Acroni Jesenicétől. Ismét büntetőlövések döntöttek, a szerencse megint nem állt mellettünk. - Az Alba Volán kapujában Hetényi Zoltán kezdett, és először lépett jégre Derek Couture is Volán-mezben. Éppen ők játszották a főszerepet az első percekben: Couture rögvest gólt szerezhetett volna, majd pedig a Jesenice-támadók alaposan bemelegítették Hetét. Dervaric pontos passzából Paré lőhetett, ekkor már fiatal hálóőrünk sem tudott mit tenni. (1-0)

Tovább...
 
Pénteken a Pelikánban - tapintás és kocsmazaj Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

ImageA Pelikán Galéria több kiállítással is meglepi a közönséget a mai napon. A „Tapintható tárlat” 15-18 óráig várja a látássérülteket, akik a Vakok és Gyengénlátók II., Országos Kulturális Találkozója keretében érinthetik meg a Deák-gyűjtemény szobrait és kisplasztikáit, majd a Székesfehérvári Művészek Társaságának szervezésében 18 órakor megnyílik Bukovácz Lajos festőművész „Kocsmazaj” című kiállítása, amit Román Károly ajánl az érdeklődők figyelmébe.

 
Elköltözött Vargha Tamás képviselői irodája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

ImageÚj helyen, új irodában varja a körzetébe tartozó lakosságot panaszokkal, kérésekkel, észrevételekkel Vargha Tamás önkormányzati képviselő. A 10-es választókörzetben (Felsőváros-Fecskepart) élők mostantól a fehérvári Polgárok Házában, azaz a Malom Házban fordulhatnak hozzá minden kedden, 17 és 18 óra között, mivel a képviselő irodája ide költözött.

Tovább...
 
Véget ér a közlekedési fórum-sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

Befejeződik a székesfehérvári buszközlekedéssel kapcsolatos lakossági fórum-sorozat. Városunk közösségi közlekedésének tervezett változásairól már csak hétfőn, 17 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban, illetve szerdán, 17:30-kor a Táncsics Mihály Általános Iskolában tájékozódhatnak az érdeklődők. Ez utóbbi helyszínre főként a Maroshegyen, az Alsóvárosban, valamint az Őrhalmi szőlők területén élőket várják.

 
Aratónak felelnie kell! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

Image"A Zuschlag-per tárgyalásán nagyon súlyos vádak hangzottak el Arató Gergely oktatási minisztériumi államtitkárral szemben, amelyek szerint ő maga is tudott a bűnszervezetben elkövetett csalásról." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Arató Gergelynek sürgősen válaszokat kell adnia a súlyos vádakra, és amennyiben nem tudja tisztázni magát, akkor Gyurcsány Ferencnek azonnal fel kell mentenie államtitkárát!"

 
Ma ülésezik először az "Együtt a körgyűrűért" Fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

Image„Tűrhetetlen, hogy még terv szinten sem körvonalazódik a körgyűrű befejezésének várható módja és időpontja.” – véli a Magyar Autóklub, s, hogy szavának minél nagyobb hangot adjon, az Országos Elnökség a szeptember 25-i ülésén döntött az “Együtt a körgyűrűért” Fórum létrehozásáról. Ennek alakuló ülését ma tartják, s végső céljuk, hogy rákényszerítsék a döntéshozó szerveket arra, hogy végre valósuljon meg a az évtizedek óta (el)halogatott beruházás.

Tovább...
 
Kamatmentes kölcsön öt Fejér megyei településnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 17.

23,7 m illió forintot osztott fel tegnap a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. - Ezzel öt Fejér megyei település jutott kamatmentes kölcsönhöz - Nádasdladány 5 millió, Füle 11,5 millió, Csősz 1,2 millió, Zámoly és Lovasberény pedig 3- 3 millió forintot kapott, amit három év alatt kell visszafizetniük. Az 1991-ben alakult Bizottság 26 települési tagot számlál. A tagdíjat a helyi lakossági szám arányában kell befizetni, s ez feljogosít arra, hogy a tagok fejlesztési elképzeléseikre támogatást kérjenek.

 
Egyértelműen a három pontért megyünk Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 17.

ImageKisebb-nagyobb sérülésekkel küzködtek a csapat egyes tajgai a hét közben, de szerencsére egyik sem volt komoly, így a hétvégén a legjobb összeállításban léphet pályára együttesünk. - „Természetesen a három pont elhozatala lehet csak a cél Zalaegerszegen." - mondta Varga István vezetőedző.

Tovább...
 
A listavezető otthonában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 17.

ImageKedden óriási küzdelemben mentett pontot az Alba Volán. Pénteken sem vár egyszerűbb feladat a fiúkra, ugyanis az EBEL-ben az első heyen álló Acroni Jesenice otthonában kell fellépniük. - "Jelenleg a HK Acroni Jesenice liga legjobb csapata, ám kedden kikaptak Grazban. Így minden bizonnyal különösen motiváltak lesznek, hogy szurkolóikat győzelemmel örvendeztessék meg." - mondta Ted Sator vezetőedző, aki igen nehéz találkozóra számít.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21121 - 21131 / 22540