Kezdőlap
Nádkupacok borultak lángba a Szúnyog-szigetnél Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 12.

ImageÉgő nádkupacokhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat. Pákozdon, a Szúnyog-szigetnél körülbelül tíz nádkupac lángokban állt. A tűz továbbterjedését a tűzoltóknak sikerült időben megfékezniük. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Az utolsó előtti fellépés Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 12.

ImageAz Alba Volán játékoskeretének fele három kemény mérkőzést játszott a múlt héten Rigában. Pihenésre nincs sok idő: pénteken és vasárnap az EBEL utolsó két fordulója vár a csapatra. - Miközben a válogatott olimpiai selejtezője zajlott, az idegenlégiósok és a fiatal játékosok Ted Sator vezetésével kőkemény erőnléti edzéseken vettek részt. A mester nem kímélte a hokisokat, intenzív foglalkozásokat vezényelt. De azért egy-két pihenőnap is belefért a menetrendbe.

Tovább...
 
"Torz a költségvetés struktúrája!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

ImageA mai Közgyűlés leghosszabb ideig tárgyalt napirendi pontja a 2009. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet megalkotására irányuló javaslat volt, amelyet a képviselők – hatalmas többséggel – elfogadhatatlannak tartottak. Égi Tamás, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke beszédében elmondta: a Bizottság többször is megpróbálta áttekinteni a költségvetés belső struktúráját, tartalmát, hogy információkat szerezzen a kiadási oldalról, ám nem jártak sikerrel.

Tovább...
 
Szimbolikus vezetője van Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

ImageMegdöbbentő - és igaz! – kijelentést tett néhány perccel ezelőtt Németh László, a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke a Városházán. A Közgyűlési ülésen történő felszólalását a következő mondattal zárta: „…Szimbolikus vezetésre ennek a városnak nincsen szüksége!” Véleményével valószínűleg nincsen egyedül - s nemcsak az ellenzéki oldalt tekintve! Ezt mutatta legalábbis a jelenlévő képviselők reakciója (a baloldalé is!) – ki nyíltan, ki „pusmogva” értett egyet vele…

 
Látogatható már Vargha Tamás honlapja! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

ImageElkészült Vargha Tamás honlapja. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Tanácsnoka, a Fecskepart önkormányzati képviselője a www.varghatamas.hu web-címen teszi közzé ezentúl a székesfehérváriaknak szánt gondolatait – és szemezget a Fehérvári Hírek hírportál cikkei közül is. Látogassanak el hozzá!

 
A Közgyűlés Mairan Cozma-ra emlékezett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

ImageEgy perces néma főhajtással emlékezett meg Marian Cozma-ról, a brutálisan meggyilkolt sportolóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a mai ülés legelején. A képviselők ekképpen is kifejezték azt, hogy elítélik az erőszakot, s, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy Székesfehérváron hasonló eset ne forduljon elő. Ezt követően megkezdődött a munka – a Közgyűlés határozatképes volt, a 33 főből 32-en jelentek meg -: több napirendi pontot is töröltek (pontosabban: későbbi időpontra halasztottak).

Tovább...
 
A nyugat-magyarországiak kevésbé figyelnek egészségükre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

ImageA keleti országrészben élők több figyelmet szentelnek egészségi állapotuknak, mint az ország nyugati felén élők – derül ki a WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. közös felméréséből. A magyar lakosság egészségtudatosságát vizsgáló kutatás részletesen elemezte a dohányzási szokásokat, a táplálkozásra és a testmozgásra fordított időt, illetve olyan, az egészségmegőrzésben kulcsszerepet játszó tényezőket, mint a szűrővizsgálatokon való részvétel, illetve az egészségügyi kérdésekben való tájékozódás.

Tovább...
 
FCF - Szolnoki MÁV 3-0 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. február 12.

ImageUtolsó edzőmérkőzésünkre a műfüves pályán a másodosztályú Szolnok ellen nagyjából 100 néző volt kíváncsi ma délután. Varga István a Sebők - Andics, Bencze, Koller, Mohl - Nagy, Farkas, Tkacsuk, Pavlisics - Alves, Sitku összeállításban küldte pályára csapatát. - Az összecsapás első megmozdulása mindjárt az első percben történt, amikor Nagy Dani jobboldali beadását Alves közvetlen közelről a kapusba lőtte. Tíz perccel később ismét Alves előtt volt ott a lehetőség: Andics beíveléséről éppen csak lemaradt.

Tovább...
 
Ma - Közgyűlés! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

Ma reggel nyolc órakor kezdi meg februári ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Városháza Nagytermében. A részletes napirendi pontokat alább közöljük. – 32 Javaslat nyílt ülésen kerül megtárgyalásra, nyolc témáról pedig zárt falak mögött konzultálnak a képviselők. A legfontosabb napirendi pont a költségvetési rendelet megtárgyalása lesz – mint köztudomású, a Közgyűlés novemberben nem fogadta el a költségvetési koncepciót, amely igencsak "kidolgozatlan" volt…

Tovább...
 
Senki sem veszi komolyan Gyurcsány Ferencet Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. február 12.

Image"Gyurcsány Ferenc reformokról, cselekvésről, változásról, közösségről tett kijelentéseit már senki nem veszi komolyan" - szögezi le közleményében dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

 
"Még jobban fáj a lélek, amelyet saját bűne sebez meg!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 11.

ImageA Lourdes-i Szűzanya emléknapja, február 11-e egyben a Betegek Világnapja is. Ahogy XVI. Benedek pápa körlevelében megfogalmazta: „megfelelő alkalom ez arra, hogy elgondolkodjunk a fájdalom értelmén, és felfedezzük keresztényi kötelességeinket, amelyek a szenvedés jelenléte miatt hárulnak ránk.” – A keresztények ezért a mai napon eleget tesznek a Szentatya kérésének. Székesfehérváron a Szent György Kórházban ezekben a percekben is tart az ökumenikus istentisztelet, este pedig Spányi Antal megyés főpásztor mutat be szentmisét a Székesegyházban, s szolgáltatja ki a betegek kenetének szentségét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21121 - 21131 / 23484