Kezdőlap
Alkossunk 21. századi csoportképet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 21.

ImageDigitális fotópályázatot hirdet a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény képzett és képzetlen művészek számára. „Munkácsy művészetének kiemelkedő teljesítményei azok a nagyméretű élet- és csoportképek (Siralomház, Tépéscsinálók, Éjjeli csavargók, Gyermeklátogatók), melyek alapján sűrített módon fogalmazódik meg egy korszak arca.” – áll a felhívásban – „Játsszunk el a gondolattal, ha ma élne Munkácsy, milyen jelenetet, élethelyzetet találna méltónak, hogy hosszú munkával, mesterien megfesse azt.”

Tovább...
 
Djeric nyerte a délszláv kapusok csatáját Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 21.

ImageA Fehérép Alcoa FKC hétgólos győzelmet aratott Dunaújvárosban a Fejér megyei rangadón! - kaptuk a hírt Pálfai Károly, a Fehérép Alcoa FKC sajtóreferensétől, aki elmondta: A vendégek – a kiválóan védő Sladjana Djeric vezérletével – három-ötgólos előnyben kézilabdázták végig az első félidőt, de a Dunaferr a negyvenedik perc környékén egyenlíteni tudott. Ekkor Siti Eszterék újra magasabb fokozatba váltottak, és magabiztosan gyűjtötték be a két pontot.

Tovább...
 
Elhunyt Gáspár Attila (1953 - 2008) természetvédő Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 21.

Ötvenöt éves korában elhunyt a városi közélet egyik meghatározó személyisége, Gáspár Attila természetvédő. A Zöld Kerekasztal Társaság vezetője elsőként kezdeményezte a Sóstó rehabilitációját és helyi védettségét. Gáspár Attila Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának munkáját is segítette, a Környezetvédelmi Bizottságban dolgozott szakértőként.

 
Az U15-ös és az U13-as csapat a Szombathelyt fogadja Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 21.

ImageMa két csapatunk lép pályára 11.00 órától Sóstón. Az U15-ös és az U13-as csapat a Szombathely együtteseit fogadja. Vajda Gusztáv, az U13-as csapat vezetőedzője honlapunknak elmondta, hogy nagyon örül ő is és a csapat is, hogy a gárda gólerős játékosa Sajben Viktor ma visszatérhet a csapatba. Ketten betegek: Kulcsár G. és Molnár L., így ők nem játszhatnak ma.

Tovább...
 
Istentisztelet a Biblia Évében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 21.

ImageFolytatódnak az istentiszeleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. A következő, Biblia Évéhez kapcsolódó előadásra ma este, 18 órakor kerül sor. A program során a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - hasznos háttérinformációkat a szerzőkről, illetve a könyvek keletkezéséről, - majd egy kiemelt Igéről hallhatnak igehirdetést a résztvevők. - Ahogy ezt legutóbb is tapasztalhatták a hívek, amikor Farkas Balázs beosztott lelkész tolmácsolta nekik Mózes II. könyvét.

Tovább...
 
Egry József szülőfalujában Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla - Tóth Réka   
2008. szeptember 21.

Image2008 szeptemberében az SMV 2000 Festőtanoda 9 alkotója 10 napot töltött Egry Józsefnek, a Balaton festőjének a szülőfalujában, Zalaújlakon. A falu nagy szeretettel várta az alkotókat, Fórizs Tímeát, Gyulai Sacit, Miliás Dórát, Muzslai Borbálát, Simon Margitot, T. Nagy Mónikát, Tóth Rékát, T.Tatai Zsuzsát és Simon M. Veronikát. A megnyitó kiállítás a tanodások otthonról hozott 50 festményéből berendezve sikert aratott!

Tovább...
 
"Gyurcsánynak mennie kell!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 20.

ImageDr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette a hét főbb politikai történéseit, s felkérte Warvasovszky Tihamért, valamint Világosi Gábort, hogy az önfeloszlatási indítvány és az adótörvények kapcsán hallgassák meg a székesfehérváriak véleményét, mielőtt szavazatukat leadnák. Reméljük, hogy e kérésnek az említett politikusok eleget tesznek – hiszen a MI érdekeinket képviselik, tehát a gondolataink fontosak számukra. Azért, hogy Önök kellőképpen tájékozottak legyenek, alább olvashatják a Fidesz elnökségének nyilatkozatát.

Tovább...
 
A 80 éve született Bécsy Tamásra emlékeztünk Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. szeptember 20.

Akik ismerték személyesen, akik olvasták drámaelméleti műveit, akik hallgatták előadásait, akik tanítványai lehettek Pécsett, Budapesten, Veszprémben vagy Fehérváron, azok tanúsíthatják: Bécsy Tamás legendás személyiség volt. Két éve hunyt el, s most, nem sokkal születésének 80. évfordulója után Fehérváron, a Vörösmarty Társaság székházában emlékeztek meg róla. Eljött özvegye, Futaky Hajna is, aki annak idején ugyancsak publikált férjével együtt a kiváló pécsi folyóiratban, a Jelenkorban.

Tovább...
 
"Isten szava eleven..." (Zsid 4,12) Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 20.

ImageA székesfehérvári espereskerület ma tartja espereskerületi találkozóját 14-től 17 óráig a Szent Imre templomban. A program Dr. Gál Endre főigazgató, egyetemi tanár előadásával kezdődik, 15 órakor szentségimádásra kerül sor, 16 órakor pedig püspöki szentmisén lehet részt venni. A gyerekeknek mindeközben a Szabad Színház bemutatja Lázár Ervin nagysikerű, átdolgozott „Virágkoldusok” című darabját a Szent István Művelődési Házban, s „Láthatatlan Színház” is lesz.

Tovább...
 
Hogyan hallunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 20.

ImageElőadás-sorozat indult a prevenció és az egészségügyi felvilágosítás jegyében a megyeszékhelyen. Az első tájékoztatót tegnap tartották az ÁNTSZ épületében, ahol Dr. Rüll Miklós fül-orr-gégész főorvos és Csötönyiné Benkó Éva vezető védőnő beszélt a hallás kialakulásáról, a magzati korra jellemző – ilyen irányú – fejlődésről, a szűrővizsgálatok jelentőségéről, az orrdugulásról, orrfolyásról – tehát minden olyan fontos probléma terítékre került, amely a szülőket (és az gyermekorvosokat) igencsak foglalkoztatja.

Tovább...
 
Városunkban járnak a Magyar Kodály Társaság tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 20.

Székesfehérvárra látogatnak a Magyar Kodály Társaság tagjai a mai napon. A nemzetközi hírű pedagógusok, zenetudósok és zeneszerzők megtekintik városunk történelmi-kulturális örökségének példáit, s a Társaság nevéhez illően tiszteletüket teszik a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben is, ahol Kneifel Imre iskolaigazgató ismerteti velük az intézmény munkáját és célkitűzéseit. A csoportot a Kossuth-díjas zeneszerző, Szőnyi Erzsébet is elkíséri a programra.

 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21143 - 21153 / 22283