Kezdőlap
Teadélután a Városvédőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 15.

A Székesfehérvári Városszépítő-, és Védő Egyesület - folytatva 12 éve elkezdett népszerű sorozatát - Városvédő Teadélutánra várja az érdeklődőket. – hívta fel figyelmünket a programra Csutiné Schleer Erzsébet építész, az Egyesület alelnöke – A rendezvényt ma, 16:30-kor tartják a Petőfi Mozi Music Pub-ban (az egykori Petőfi Mozi helyén, a Petőfi utcában). Az illatos tea és aprósütemény mellett folytatott beszélgetés témája a Petőfi Mozi és a Köztársaság Mozi múltja, jelene, jövője lesz. A beszélgetést vezeti: Csutiné Schleer Erzsébet.

 
Aki nem látta, nem hiszi el Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 15.

ImageIsmét az utolsó pillanatokban mentett pontot az Alba Volán, ezúttal a Vienna Capitals ellen, de ehhez az is kellett, hogy döbbenetes módon üres kapus helyzetet rontsanak el a végén az osztrákok, majd az ellentámadásból betaláljunk.

Tovább...
 
Gombaélet a csiperkén túl Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageNem értek a gombákhoz. Talán csak a csiperkét ismerem, meg az őzlábat, szarvasgombát, aztán ott a szekfűgomba meg a gyilkos galóca és itt meg is állt a tudományom. Ámuldoztam is a Székesfehérvári Gombászok Baráti Körének gombakiállításán a Helyőrségi Klubban! Nemcsak a nevük, hanem a küllemük is ezernyi furcsaságot rejtett ezeknek a gyakorta ehető, olykor pedig inkább „fogyasztás-mentességre” ajánlott természeti csodáknak.

Tovább...
 
Ingyenes egészségügyi szűrések Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageSenki se szeret várni. Mert az idő ugye pénz, és a türelemnek meg aztán már végképp híján vagyunk. Ha egyáltalán nem halunk bele addig „bajunkba”, míg a háziorvosi beutalóval eljutunk a megfelelő szakemberhez. - Pákozdon, a katolikus templom mellett térítésmentes bőrgyógyászati, allergia, koleszterin, melanóma szűrésre, hajvizsgálatra, légzésfunkció vizsgálatra, valamint gyermekgyógyászat és szaktanácsadásra várnak mindenkit a szervezők október 19-én.

Tovább...
 
Simon István - hittel és tettel tele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageFolyton fáradt, de igyekszik titkolni. Alig alszik, s étel is csak ritkán kerül gyomrába. Nem, nem a szegénység kényszeríti az önmegtartóztatásra és a sok munkára, hanem a hite. Hisz abban, hogy ha böjtöl egy kómás betegért, az meggyógyul, s az imaház is hamarabb felépül, ha az Úr látja az áldozatot. - Amit persze ő nem „áldozatként” fog fel, hanem „természetes fizető eszközként”. Simon István lelkészre mindig csodálattal tekintek.

Tovább...
 
Nádtetős ház gyulladt ki Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. október 14.

ImageKigyulladt egy nádtetős ház tetőszerkezete hétfőn kora este Velencén. A székesfehérvári tűzoltók II-es kiemelt fokozatban, három gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak az esethez, és a pázmándi önkéntesek is a helyszínre siettek. A Csemete utcában lévő családi ház oltását slaggal a tűzoltók kiérkezése előtt két rendőr megkezdte.

Tovább...
 
Segítséget vár egy 7 gyermekes család! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

Az Öreghegyi Karitász Csoport nevében egy kéréssel fordult hozzánk Kádár Sándorné, a Csoport egyik önkéntes tagja: egy hét gyermekes család számára gyűjtenek babaholmikat, kiságyat, babakocsit, s minden olyan „kelléket”, amely a csecsemőgondozáshoz szükséges. E családot a helyi Karitász már évek óta támogatásban részesíti, s most különösképpen segítségre szorulnak: januárban (szinte egyidőben) születik meg a família legidősebb fiú és lány tagjának gyermeke.

Tovább...
 
Négybe akart kerülni, arany lett belőle Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageIliász Nikolász, a Vasas fiatal vívója nyerte a Lengyelországban, Sosnowiecben megrendezett junior kardozók Világkupa–versenyét. - kaptuk a hírt Pálfai Károly PR menedzsertől, aki elmondta: A Segíthetek? MOL Tehetségtámogató program idei pályázatának győztese ezzel a 2008/2009-es szezon első, de remélhetőleg nem az utolsó nemzetközi sikerét aratta.

Tovább...
 
Futballistáink heti menetrendje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageAz FC Fehérvár focistái holnap Baktalórántházára utaznak, ahol 15 órakor folytatódnak számukra a Liga Kupa csoportmérkőzései. Az együttes a következő összeállításban játszik majd: Németh - Lázár, Radovics, Deniszov, Romero - Lattenstein, Csobánki, Dvéri, Nagy Dani - Lelkes, Disztl. A kispadon: Török, Ulviczky, Gyurcsó és Bencze foglalnak helyet. A következő mérkőzés szombaton lesz 18 órakor a ZTE ellen (Soproni Liga).

 
Kommunikáció a boldog családi életért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageA SZÉNA Egyesület a Családokért tovább folytatja a SZÉNA Akadémia-előadásokat. E tematikusan felépülő programsorozat segítségével a családokhoz olyan információk jutottak el az elmúlt hónapokban, mint például az alapszintű számítástechnikai ismeretek, de az érdeklődők részt vehettek kulturális és művészeti előadásokon, kurzusokon, s pszichiáterek közreműködésével betekintést nyerhettek a gyermeknevelés és a családon belüli konfliktuskezelés rejtelmeibe.

Tovább...
 
Pulóvert a kutyusoknak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageAmikor nagyon-nagyon hideg van, s a nyirkos időjárás miatt nekem sincs kedvem az udvaron vacogni, mindig beengedem a kutyusomat a garázsba. Azok az állatok viszont, akik (direkt nem „amelyek”-et írtam, mivel egy négylábú számomra olyannyira emberközeli, hogy nem „tárgyiasítom le” – engedtessék most meg nekem e nyelvtani „direkt-elírás”) otthontalanok, bizony csak dideregnek, hiába van szőrük. Mert tévhit, hogy a bundások nem fáznak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21154 - 21164 / 22541