Kezdőlap
Átalakítanák az élelmiszer- és az iparcikk piacot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageA városfejlesztés aktuális kérdéseiről tartott sajtótájékoztatót Szigli István, a Városfejlesztési Bizottság elnöke. Ennek során három tanulmányterv pályázatának kiírásától tájékoztatta a sajtó képviselőit: az egyik a jelenlegi városi élelmiszerpiac átalakítását, a másik az új piac építésének kérdéskörét, a harmadik pedig az iparcikk-piac átalakítását és lefedését vizsgálná. A cél az, hogy az eladókat és a vásárlókat a jövőben egy kulturáltabb, korszerűbb környezet fogadja.

 
A betűk a szépség útján vezetnek az emberségre és a hűségre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageA 79. Ünnepi Könyvhét központi megnyitóját tegnap délután rendezték meg a Szent István Művelődési Ház udvarán. Az ünnepi beszédet dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondta, a program előtt és után pedig Sillye Jenő és Borka Zsolt megzenésített verseit hallhatták az érdeklődők.

Tovább...
 
Papírcsákó Balajthy Ferencen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

Image„Hogy tudsz megírni több ezer verset úgy, hogy közben nem fájdul meg a kezed?” – kérdezte egy kisfiú Balajthy Ferenctől néhány perccel ezelőtt az Aranybulla Könyvtárban, ahol a költő bemutatta legújabb, „Papírcsákó” című kötetét. „Úgy, hogy egyszerre csak egyet írok.” – hangzott a válasz – „És volt egy nagy szerelmem, az Erika, aki segített ebben a munkában. Ő pedig nem a feleségem volt, hanem egy írógép.”

Tovább...
 
Közterületek kaszálása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 05.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladék kezeléséről szóló 15/2007. (V.24.) rendelet II. fejezet 4.§. (1) bekezdése alapján az ingatlantulajdonosra kaszálási feladat hárul.

Tovább...
 
Közel hárommilió forintot adományoztak a csángó gyermekek oktatására Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

A moldvai csángómagyarok és az erdélyi szórványban élő magyar anyanyelvű gyermekek oktatásának segítésére jótékonysági estet rendeztek a Vörösmarty Színházban „Határok nélkül” címmel. Az adományozók nagylelkűségének és együttérzésének köszönhetően az esten 2,7 millió forint gyűlt össze.

Tovább...
 
Östör Annamária lakossági fóruma Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 05.

ImageÖstör Annamária, a 14. számú választókörzet képviselője 2008. június 5-én (csütörtökön) 17.30 órakor lakossági fórumot tart Csalán, a Fő u. 1. szám alatt. A rendezvényen a gázelvezetésről és egyéb, a körzetet érintő kérdésekről lesz szó. A fórum meghívott vendége lesz az E-ON, a Depónia Kft., a Beruházási Iroda és a Városgondnokság.

 
XIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageNemzetközi Néptáncfesztivál szórakoztatja a közönséget augusztus 15-től Székesfehérvár belvárosában. A programsorozat felvonulással kezdődik, s lesznek filmvetítések, zenekari bemutatók, szabadtéri előadások, gyermekprogramok, folkestek, valamint egy kiállítás is nyílik „A reneszánsz ember és a tánc” címmel. A fesztiválra az elmúlt 12 évben 58 országból érkeztek hozzánk táncosok: 120 együttes 4000 szereplővel. Idén Costa Rica, Finnország, Franciaország, Grúzia, Dél-Korea, Moldova, Nepál, Venezuela és Thaiföld képviselőit is láthatják az érdeklődők. A rendezvény augusztus 20-án fejezdőik be egy zárógálával.

 
Megemlékezés hazánk legnagyobb sorstragédiájáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageTrianoni megemlékezést tartottak Pusztaszabolcson, az első világháborús emlékműnél. A Pusztaszabolcsi Polgári Egyesület rendezvényén dr. Balogh Ibolya, a Megyei Közgyűlés elnöke is felszólalt, aki beszédében az összetartozás érzését, s annak fontosságát hangsúlyozta.

Tovább...
 
Vegyszer hull a lakókra - Dienesné Fluck Györgyi nyomozni fog! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageAzonnali intézkedést indokol azt a probléma, amely Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő mai lakossági fórumán felszínre került. A Székesfehérvár-Börgöndpusztán tartott találkozó eredeti témája a szennyvíz projecttel kapcsolatos pályázat volt, ám végül egy teljesen más irányú feladat megoldása – is - a képviselő asszonyra hárult.

Tovább...
 
Nagyszabású KKV-konferencia Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 03.

ImageJúnius 5-én, csütörtökön Székesfehérváron kerül megrendezésre a Raiffeisen Kkv-konferenciasorozat következő állomása. A pénzintézet - azon túl, hogy széles körű banki szolgáltatásokat nyújt közel 40000 kis- és középvállalkozásnak, - kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország minden részében versenyképes és minőségi szakmai ismeretekkel segítse ügyfeleit és jövőbeni partnereit.

Tovább...
 
Pályázati felhívás Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. június 03.

ImageMagyarország újkori történetében ritkán nyílott lehetőség önálló, a nagyhatalmakra figyelő, de mindenek előtt a nemzet érdekeit szem előtt tartó alternatív stratégia kidolgozására. 1943- ban a Református Egyház támogatásával, a pillanatnyi hatalmi vákuumot felismerve, a magyar nemzeti értelmiség legkülönbözőbb indíttatású csoportjai találkozóra gyűltek össze Szárszón, hogy a modernitás végkövetkezetéseit megtestesítő kétféle pestishez – a sztálinizmushoz és a hitlerizmushoz - és magához az önveszélyesnek bizonyult modernitáshoz viszonyítva új társadalomszervezési modellt dolgozzanak ki.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21154 - 21164 / 21395