Kezdőlap
Tündéreket idéz Kövi Szabolcs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

Image„Keresem és egyre keresem azokat az új hangzásokat, melyek a lélekben megmozgatják ama rugókat, amik a belső harmónia épülését szolgálják, felemelik kissé az embert és végső soron talán közelebb viszik minden harmónia forrásához...” – vallja magáról Kövi Szabolcs – „Munkám során a zene finom erejét kutatom, amit én a megszokott extázis ellenpólusának hívok. Létezik egy olyan állapot, ami meditatív hangulatú zenével viszonylag könnyen kiváltható, a nyugalom extázisa. A zene nyelve, az elme és a lélek olyan tartományait szólítja meg, ahol a szavaknak nincs helye és szerepe.”

Tovább...
 
Szent Erzsébet - az Ősi Kovács Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2008. november 21.

ImageA sok édesanya, testvér, rokon, ismerős Erzsébet nevű hölgy ünneplése mellett illik megemlékezni az elődök Erzsébetjeiről is, hiszen Szilágyi Erzsébet, a Hunyadi fiak édesanyja mellett érdemes néhány emlékező szót ejteni Sissiről, a magyarok Erzsébet királynéjáról is, aki, bár nem magyar származású volt, mégis megtanult magyarul, és szeretete a magyarság iránt egész Erzsébet kultuszt váltott ki Magyarországon, a magyar urak között.

Tovább...
 
Szkeptikusok XIV. Országos Konferenciája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

Szkeptikusok találkoznak november 29-én, 10 órakor A Szabadművelődés Házában. Az Országos Konferenciát immár XIV. alkalommal rendezik meg városunkban. Trupka Zoltán, a program egyik szervezője elmondta: az összejövetelek elsődleges célja, hogy fórumot kapjanak azok a tudósok, tanárok, újságírók, akik fel kívánnak lépni az áltudományos és tudomány-ellenes áradattal szemben.

Tovább...
 
A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagjai támogatják a Kórház EU-s pályázatát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

ImageTegnap ülésezett a Fejér Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottsága. A testület megállapodott abban, hogy támogatják a Fejér Megyei Szent György Kórház "Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban" című Európai Uniós pályázatát (TIOP 2.2.7.), amelyet az intézmény 12 milliárd forintos fejlesztési igénnyel nyújtott be. A megegyezésről támogatási szándéknyilatkozat is született, amelyet a képviselők kézjegyükkel elláttak. Ezen kívül megvitatták a november 27-i Közgyűlés több előterjesztését is.

 
Sági Benedek utazhat Kemibe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

ImageJari Vilén, Finnország magyarországi nagykövete szeptemberben Székesfehérváron járt, s látogatása során ismertette a Finn Nagykövetség felhívását: a felső tagozatos általános iskolásoknak meghirdetett pályázatra „Az Én Finnországom” címmel vártak irodalmi alkotásokat. Az írásművek lehettek valóságon alapulóak, avagy kitalált „finn-élmény”-leírások. Az eredményhirdetésre tegnap délelőtt került sor a Hiemer Házban.

Tovább...
 
Nem lépünk pályára szombaton a REAC ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

ImageValószínűleg nem játszanak fehérvári focistáink szombaton a REAC ellen. A fővárosi csapat ugyanis egy levelet juttatott el a Fehérvár FC-hez, amelyben a Ligakupa mérkőzés halasztását kérte. Az indok az volt, hogy több sportolójuk is megbetegedett, s pótlásukról nem tudnak gondoskodni, mivel bajnoki fordulón vesznek részt hétvégén a Budapest I-ben. A fehérvári klub beleegyezését jelezte az MLSZ felé, s javaslatot tett a meccs december 3-án, 14 órakor történő megtartására.

 
Derek Couture távozik a Volántól Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 21.

ImageAz Alba Volán menedzsmentje a csütörtöki nap folyamán több döntést is hozott az EBEL fegyelmi bizottságának határozata folytán előállt helyzetre reagálandó. - Ezek közül a legfontosabb, hogy az Alba Volán SC útjai elválnak Derek Couture-rel, a 12 mérkőzésre eltiltott kanadai csatárral. A sportember szerződését azonnali hatállyal felbontotta a klub. A játékos tudomásul vette a döntést, egy-két napon belül elhagyja a várost.

Tovább...
 
A Vörösmarty Társaság decemberi programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

ImageA Vörösmarty Társaság szervezésében (is) december 1-jén, 9 órakor kezdődik el a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a névadó születésnapja alkalmából megrendezett szavalóverseny, amelyet 12.30-kor koszorúzás követ a költő Széchenyi utcai szobránál. Ugyanezen a napon, 17 órakor koszorúzzák meg Jankovich Ferenc domborművét a Széna téri Városi Könyvtárnál, majd Vadász Géza tart előadást a reneszánszról.

Tovább...
 
Nem bánok semmit se - új időpontban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

ImageA Vörösmarty Színházban szerda este betegség miatt elmaradt a „Nem bánok semmit sem” című darab, amely Edith Piaf életét dolgozza fel. Méhes Mónikától, a Színház sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a jegyek a december harmadikán, este hét órakor kezdődő előadásra érvényesek. A színmű szereplői: Edith Piaf: Váradi Eszter Sára, a férfi: Keller János, zongorán kísér: Réti Anikó, harmonikán játszik: Fodor Papp Ferenc.

 
A Fidesz reagálása a kormányszóvivői tájékoztatóra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

Image"A kormány alkotmányos kötelessége a közrend, a közbiztonság fenntartása és az állampolgárok jogainak védelme és biztosítása. Az uzsorával kapcsolatos bűncselekmények egyre gyakoribbak, nyilvánvaló, hogy a kormány nem alkalmas alkotmányos kötelességének teljesítésére. A Fidesz a törvényesség és a rend pártja; elvárjuk a mindenkori kormánytól, hogy védje meg a magyar embereket minden jogtalanságtól és erőszaktól." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében

 
Peugeot és Nissan karambolja a Zámoly utcán Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 20.

ImageSzemélygépkocsik karamboljához riasztották a székesfehérvári tűzoltókat csütörtökön délelőtt. Székesfehérváron, a Zámoly utca és a Zámoly köz kereszteződésében egy Nissan Primera egy Peugeot személygépkocsival ütközött. A balesetben az egyik sofőr súlyosan sérült. Az ütközés után a Peugeot az út menti vízelvezető árokba hajtott, és a jobb első kereke kitörött. Mindkét autóban a sofőr egyedül ült. A Peugeot-t vezető nőt a mentők az elsődleges adatok szerint súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21176 - 21186 / 22916