Kezdőlap
Ünnepség-sorozat Prohászka Ottokokár születésének 150. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

Image150 évvel ezelőtt született Prohászka Ottokár, Székesfehérvár legendás püspöke, akinek boldoggá avatásáért már régóta imádkoznak a hívek. Születési évfordulóján tudományos konferenciát rendeztek ma városunkban, amelyet püspöki szentmise követett. A programok helyszínéül a Szent István Művelődési Ház szolgált, ahol Frenyó Zoltán „Prohászka és a keresztény nemzeti újjászületés” címmel tartott előadást, Orvos Levente pedig a Prohászkával kapcsolatos közéleti kereszténység eszmei tartalmát elemezte.

Tovább...
 
Horváth Gábor nem játszik a debreceni visszavágón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageEltiltást kapott Horváth Gábor, a tehetséges székesfehérvári védő. - A focista a szerdán begyűjtött piroslap miatt az MLSZ döntésének értelmében nem vehet részt egy Magyar Kupa mérkőzésen. Így az október 21-i, debreceni visszavágón nem láthatja a közönség szenzációs játékát.

 
Hastánc és keleti Bazár a Petőfi Music Pub-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageSeres Zoltán, Magyarország egyetlen férfi hastáncosa is fellép ma este a Petőfi Music Pub-ban. Az Orient Magic Dance Show 20 órától várja mindazokat, akiket érdekelnek a látványos hastác- és keleti ruhabemutatók, az érdekes teakülönlegességek, a jóslás és a keleti bazár világa.

Tovább...
 
Leégett egy nyaraló Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. október 11.

ImageKigyulladt egy faház szombaton hajnalban Gárdonyban. A Liliom utcában lévő nyaraló a tűzoltók kiérkezésekor lángokban állt. A tűzben a körülbelül 40 négyzetméteres faépület teljesen kiégett, csupán az oldalfalak maradtak meg. A hullámpala fedésű tetőszerkezet megsemmisült. Személyi sérülés nem történt. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak a káresethez.

 
Jótékonysági hangverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageJótékonysági hangversenyt rendeznek ma, 18 órától a székesfehérvári Szent Imre templomban. A program során fellép a Fejér Megyei Szent György Kórház énekkara Horváth Bálint vezényletével és Tóka Szabolcs orgona-kíséretével, a Hermann László Zeneiskola tanulói, valamint Tóka Ágoston, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakos hallgatója. Az esten befolyt összeget a szervezők egy korszerű lézeres szemvizsgáló vásárlására fordítják – a kórház javára.

Tovább...
 
Búcsú Seregélyesen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageA Seregélyes-Szőlőhegyen álló, Magyarok Nagyasszonya tiszteletére felszentelt kápolna most ünnepli nyolcvanadik évfordulóját. Ebből az alkalomból a Seregélyes Egyházközség nagyszabású megemlékezést szervez holnap, 15 órától. A búcsúnapon megjelennek a korábban itt szolgált lelkipásztorok, lelkipásztori munkatársak, a volt grófi kegyúr leszármazottai, a község vezetése, a helyi keresztény egyházak képviselői, valamint a lakosság. A szentmisét Varga Imre helyettes plébános, a kápolna jelenlegi lelkipásztora celebrálja.

 
"Böndörödő"szüreti mulatságok a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

Image„Itt van az ősz, itt van újra…” – és ezzel egyidőben a szüreti mulatozások ideje is eljött. Maroshegyen ma tartanak „Böndörödő” vígasságokat gyerekműsorokkal, Madárijesztő Tárlattal, kézműves foglalkozásokkal, „Férfidorgálók küzdőterével”, zenés-táncos műsorokkal, s minden „jóval”, amire csak vágyhat az ember, ha egy vidám családi délutánra indul a gyerkőcökkel.

Tovább...
 
Volán-parádé Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 11.

ImageAz Alba Volán pazar játékot mutatott be péntek este, és a mérkőzést végig irányítva nagy gólkülönbségű győzelmet aratott az NHL-játékosokkal megerősített HC Innsbruck ellen. - Igazán nem mondhatni, hogy óvatosan kezdtek volna a felek, valósággal egymásnak estek a csapatok. Rögtön a második percben tömegjelenetek játszódtak le a vendégkapu előtt, de a kapus mammutjában rendre elakadt a pakk.

Tovább...
 
Mindannyian gyászoljuk Illovszky Rudolfot Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 10.

ImageTöbb mint ezren voltunk a Farkasréti temetőben, hogy elbúcsúzzunk Illovszky Rudolftól. Piros-kék szalaggal átkötött virágot vittünk a ravatalhoz – a színösszeállítás, ha azonos is Rudi bácsi örök szerelme, a Vasas színével, a Vidi két színét tükrözte. Mi, akik ott voltunk – Berzi Sándor, Varga István, Sándor István, és a koporsó mellett is díszőrséget álló Tamás Gyula...

Tovább...
 
Pénteken, október 17-én meghosszabbított ügyfélfogadás lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. október 10.

Az Október 23-i Nemzeti Ünnephez kapcsolódóan munkanap áthelyezésre kerül sor. Az október 24-i (pénteki) munkanapot nem október 18-án (szombaton), hanem október 15-én (szerdán) és 17-én (pénteken) meghosszabbított munkaidővel dolgozzák le a Hivatal munkatársai. Ez érinti a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjét is, ami így a következőképpen alakul:

Tovább...
 
Teltház a Köfém csarnokban az Idősek Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. október 10.

ImageÜnnepi műsorral köszöntötték az Idősek Világnapját a Köfém Sportcsarnokban. A Fejér Megye és Székesfehérvári Nyugdíjasok Baráti Szövetsége által szervezett programra sokan voltak kíváncsiak, a lelátók zsúfolásig megteltek. A megnyitón a Főnix mazsorett-csoport tagjai mutatták be tudásukat, majd Tarnai Kiss László és Farkas Bálint énekesek adtak műsort.

 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21187 - 21197 / 22540