Kezdőlap
Tündérboszorkányos találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 07.

ImageMagyar Óra Falva a magyar órában található, pontosabban a fogaskerekek alatt, ahol a Fő téren a főszakács főzeléket főz, a Fő utcán pedig van egy kifőzde, ahol Laci süti a pecsenyéjét, a Konyhatündér pedig segít neki. – Legalábbis Bosnyák Viktória „Amikor kivirágzott a fánk fánk” című könyvében.

Tovább...
 
Puskás-Suzuki Kupa Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 07.

Puskás Ferenc emlékére kétnapos labdarúgótornát rendeznek június 15-én, vasárnap a Sóstói Stadionban. Az elődöntőket szombaton tartják Felcsúton, vasárnap pedig 13 órakor a III. helyért, 15 órakor az I. helyért játszanak a focisták városunkban. A Puskás-Suzuki tornán négy klub U17-es együttesei csapnak össze: a görög Panathinaikosz, a spanyol Real Madrid, a Kispest-Honvéd és a Felcsúti Puskás Labdarúgó Akadémia képviselői. A meccsekre a belépés ingyenes!

 
Balajty Ferenc dedikálása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageFogytak a csákók rendesen, mármint papírból és könyv formában - Balajthy Ferenc "Papírcsákó" című könyvének dedikálásán. A költő, aki legújabb kötetének bemutatóját már tegnap élvezhették a gyermekek az Aranybulla Könyvtárban, ma ismét közönség elé lépett, s a "jó gyerekeknek" arany színű tollal, a magukat "rossznak" vallóknak pedig feketével írta alá legújabb versei gyűjteményét...

 
Éljünk tovább - és egészségesen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageSzékesfehérvárra érkezett az EgészségVonat, amely 19 városba látogat el, hogy ingyenes – elsősorban szív- és érrendszeri - szűréssel és tanácsadással szolgálja a lakosságot. A szerelvényt a város nevében Márton Zoltán, az önkormányzat Ifjúsági és Civilkapcsolatok Bizottságának alelnöke fogadta a Vasútállomáson, majd a sajtótájékoztatót követően be is mutatták a vonatban található modern berendezéseket és a vizsgálatok menetét.

Tovább...
 
Aszfaltrajzverseny gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageGyermekrajzokkal színesedett a Vajda János Könyvesbolt és a Játékország előtti tér a Fő utcán. E boltok ugyanis aszfaltrajzversenyt rendeztek ma délután. Bár a felhívást általános iskolásokhoz idézték, három óvodás is benevezett, akik – a többi résztvevővel egyetemben – könyveket és játékokat kaptak jutalmul. Sőt, a legügyesebbek Balajthy Ferenc felajánlásaként a „Papírcsákó” című kötetet is hazavihették emlékbe.

Tovább...
 
A tíz évvel ezelőtti Albacomp újra a pályán! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageIsmét összeméri erejét az 1998-as bajnoki döntő két résztvevője: az Albacomp és a Budapest Honvéd. Az egykori fehérvári csapatból szinte mindenkit láthat majd a közönség a pályán június 15-én, 19 órától az Alba Regia Sportcentrumban (Dávid Kornélt, Góbi Henriket, Matus Gábort, Robert Shannon-t…), a Budapest Honvéd részéről pedig Mészáros Zalán, Sitku Ernő, Orosz László, Boros Zoltán és az akkori vezetőedző, Zsoldos András fogadta el a meghívást. A mérkőzés előtt, 17:15-től a Videoton játszik az Építőkkel.

 
Sobor Antal szubjektív benyomásainak, reflexióinak kötete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageAzt hittem, benne lesz legújabb könyvében az az elhíresült, kacajröptető karnisos történet, amelyet oly’ sokszor hallottam már előadói esteken. Hát, nem volt. De a humor, az irónia, s a tanulságos történetek így sem hiányoznak Sobor Antal „Naplójegyzeteiből”, amely az Ünnepi Könyvhétre jelent meg.

Tovább...
 
Vissza nem térítendő támogatást nyert a város új projektekre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

Újabb projekteket tud elindítani a Székesfehérvári Önkormányzat annak a 9,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, amelyet most nyertek el a munkaerő-piaci partnerség fenntartására. A beruházásokat a Vállalkozói Központ Alapítvánnyal és a Székesfehérvári Regionális Képző Központtal karöltve valósítják meg. Ennek egyik eleme lesz a Pályaválasztási Tanácsadó Szolgálat, amely nemcsak a középiskolásoknak nyújt segítséget a pályaorientáció területén, hanem a megváltozott munkaképességűekkel is foglalkozik.

 
Mesék mezején járva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageRitkán fordul elő (sajnos), hogy a Vörösmarty Teremben olyan sokan gyűljenek össze egy rendezvényre, hogy ne maradjon üres szék. Tegnap viszont többen is állni kényszerültek azok közül, akik Bokros János „Mesék mezején” című kötet-bemutatójára, s a kiadványban található grafikákból rendezett kiállítás megnyitóra voltak kíváncsiak.

Tovább...
 
Térzenére vár a Magyar Honvédség zenekara Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageKoncertsorozat kezdődött tegnap délután az Országalmánál. A Magyar Honvédség zenekara szórakoztatta a közönséget vidám katonazenével, s ünnepelve a Magyar Honvédség fennállásának 160. évfordulóját, valamint a Magyar Légierő 70. és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum 90. születésnapját. A program szervezői elmondták: mostantól minden csütörtökön, 17-18 óráig várja térzene az érdeklődőket a belvárosban.

 
-Istentől elrugaszkodott, félművelt politikusok történelmesdit játszanak- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageZászlók lobogtak büszkén a szélben, nyelüket tartotta ifjú, s idős kéz. Kortalan megemlékezésre gyűltek össze a Géza nagyfejedelem téren a trianoni békediktátum 88. évfordulójára emlékező honfitársaink. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezének és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Fejér Vármegyei Tagszervezetének rendezvényén megrendítő, fájdalmas és hittel teli beszédek és versek hangoztak el.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21187 - 21197 / 21441