Kezdőlap
Kovács Sarolta az Év legjobb juniorkorú sportolója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

Kovács Saroltát, az Alba Volán-Bericap játékosát (is) megválasztották a 2008-as év legjobb juniorkorú sportolójának az Uránia moziban tartott ünnepségen. A Héraklész Gálán – amely az utánpótláskorú versenyzők legjobbjainak évzáró ünnepsége is egyben – a Héraklész Program által támogatott 20 olimpiai sportág legjobb sikereket elért fiataljait (14-23 éveseket) és edzőiket díjazták. A vendégeket Török Ottó szakállamtitkár és Szabó Tamás, a NUSI igazgatója, MOB alelnök köszöntötte, majd következett a díjözön.

Tovább...
 
Püspöki szentmise Urunk bemutatása napján Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. február 05.

ImageKarácsony, azaz a Jézus születése utáni negyvenedik napon, a katolikus egyház világszerte Szűz Mária tisztulására és a kisded Jézus felajánlására emlékezik. A mózesi törvények szerint az anya elsőszülött fiúgyermekével köteles volt a szülés után negyven nappal a templomban megjelenni, gyermekét föl kellett ajánlja Isten szolgálatára. E napot a katolikus néphagyományban Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének is nevezik.

Tovább...
 
Lapít az Energia Hivatal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

ImageA Vállalkozók Szövetsége megállapítja, ismételten bebizonyosodott, hogy nem lett volna szabad külföldi multinacionális cégeknek átjátszani a magyar stratégiai energiaszolgáltató szektort. A VSZ Sajtóosztályától megtudtuk: Az E-on Zrt az előző héten egyes dunántúli térségekben nem volt képes szerződéses kötelezettségét teljesíteni, így számtalan kistelepülésen napokig voltak kénytelenek az ott lakók nélkülözni az áramszolgáltatást. .

Tovább...
 
Albacomp - győzelmi sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

ImageNem nevezhető ugyan elsöprő győzelemnek az Albacomp kosárlabda-csapatának tegnapi szereplése, ám a lényeg, hogy győztek fiaink a kecskemétiek ellen. A visszavágóra vasárnap kerül sor. Részletek: Albacomp - Univer Kecskemét 92-85 Albacomp - Univer Kecskemét 92-85 (24-28, 29-14, 15-21, 24-22) Székesfehérvár, 2000 néző Játékvezetők: Pálla, Bognár, Tóth Albacomp: Simon 12, Doyne 12, Bell 18, Morrison 5, Radovic 24 Cs: Antal, Hanga 11/3, Góbi 10 Univer: Horváth 12/6, Danielson 14/6, Molnár 2, Szabó 8, Haynes 24/3 Cs: Horti 4, Tóth 1, Klaiber 12/3, Harrison 8/3

 
Guantanamoi foglyok Magyarországon? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

Image"Egyetértünk Göncz Kingával: valóban fontos, hogy felszámolják a guantanamoi tábort, de a Fidesz szerint ennél sokkal fontosabb a magyar emberek biztonsága." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Maga az új amerikai elnök fejezte ki aggodalmát egy nyilatkozatban amiatt, hogy a fogolytáborból szabadulók újabb terrorcselekményeket követhetnek el. Szaúd-Arábiából pedig olyan hírek érkeztek, hogy a hatóságok őrizetbe vettek kilenc iszlamistát, köztük több olyat, aki egy ideig Guantánamón raboskodott, de később visszatérhetett szülőhazájába, és megint az al-Kaidához csatlakozott."

Tovább...
 
2008 káresetei képekben és számokban Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 05.

ImageTavaly közel ugyanannyi esetben kérték a székesfehérvári tűzoltók segítségét, mint a korábbi esztendőben. A vonulások száma 2008-ban 1115 volt. 2007-hez képest tavaly a tűzesetekhez viszonyítva valamivel emelkedett a műszaki mentések száma. 2008-ban a téves jelzések száma csökkent, a vaklármáké megegyezett a 2007-es adatokkal.

Tovább...
 
Közszemlén a Sóstó Ipari Park tervmódosítása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. február 05.

A városrendezési tervek az egyes ingatlantulajdonosok építési jogai mellett a közösségi érdekképviseletet is el kell hogy lássák, hiszen a közterületeket, város- és utcaképet befolyásoló beavatkozásokról van szó. Jogszabály írja elő a városrendezési tervek és módosítások közszemlén való bemutatását.

Tovább...
 
Alba Volán  játékosok az olimpiai selejtezőben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

ImageBerta Ákos és Gröschl Tamás maradt ki a magyar jégkorong-válogatott bő keretéből. Pat Cortina kapitány tegnapi döntése alapján a rigai olimpiai selejtezőre Hetényi Zoltán, Szuper Levente, Horváth András, Jobb Dávid, Tokaji Viktor, Fekete Dániel, Kovács Csaba, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Sofron István és Vaszjunyin Artyom utazik el az Alba Volán játékosai közül. (A teljes keretet alább olvashatják el.) A játékosokért Székesfehérváron a Café 19-ben szurkolhatnak a sportrajongók – csúcsminőségű LCD TV-ken nézhetik a meccseket. Az elsőt például holnap, 17:30-tól, amikor Lettország ellen lépnek pályára fiaink.

Tovább...
 
"Emberségről példát...mindeneknek ők adnak" Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2009. február 04.

ImageSzékesfehérvár városa már a honfoglalás óta napjainkig fontos hadászati-katonai központ szerepét töltötte be. A honvédségnek a civil lakossággal történő folyamatos együttműködésének így évszázados hagyományai vannak, amelyek napjainkban is folytatódnak. A város lakói és az itt állomásozó katonai egységek évszázadokon át mint egy „nagy család” közösségben éltek egymással. Hosszú idő óta a helyőrség léte fontos, meghatározó szerepet töltött be a város és az itt élők életében.

Tovább...
 
Egyházmegyei családreferensek évindító találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. február 04.

ImageA szolidaritás elfelejtett kultúráját kell újra létrehozni a közösségekben és családok között. Ez a kereszténység válasza a gazdasági válság kezelésére. - Szolidaritás - ez volt a fő témája a 13. évkezdő családreferensi találkozónak, amelynek idén a Székesfehérvári Egyházmegye adott otthont. Székesfehérváron, a Szent Gellért Tanulmányi Házban megtartott tanácskozáson a magyarországi egyházmegyékből érkeztek referensek a Magyar Katolikus Családegyesület hívására.

Tovább...
 
Művész Házra gyűjtöttek a kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

ImageAz Egry József Alapítvány számára gyűjtöttek adományokat a Bányató Galériában kiállító művészek és vendégeik. A tárlat megnyitóján jelen volt Csuha Piroska, az Alapítvány elnöke, aki elmondta, hogy a közeljövőben egy „Művész Házat” szeretnének létrehozni Zalaújlakon, hogy ne csak nyaranta tudják „táboroztatni” az alkotókat, hanem az év minden napján. Többek között ehhez is kérte a felajánlásokat, s hívta a festőket közös alkotásra.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21187 - 21197 / 23484