Kezdőlap
Az Igazi Wass Albert Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 03.

ImageWass Albertről tart előadást Takaró Mihály író, irodalomtörténész 2009. január 14-én, 18 órától a Székesfehérvári Református Egyházközség Gyülekezeti Központjának Nagytermében. A műsoron közreműködnek a Hermann László Zeneiskola növendékei. A program ingyenes és felekezeti hovatartozás nélkül bárki számára látogatható.

 
Ikerház gyulladt ki az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 03.

Újév első napján, január 1-jén, hajnali 1 óra 29 perckor még javában folytak a munkálatok a pákozdi tűzesetnél, amikor újabb jelzés érkezett az ügyeletre. Székesfehérvár Öreghegy városrészében egy tetőtér-beépítéses ikerház egyik felének tetőszerkezete kapott lángra. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Interjú Vaszari Virággal Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2009. január 03.

ImageVaszari Virág a találkozó egyik legeredményesebb játékosaként hét gólt szerzett a Fehérép Alcoa FKC – Podravka Vegeta mérkőzésen. A 22 éves balszélső – aki fiatal kora ellenére jelenleg a csapat legrégebbi tagja – az első félidőben ötször talált a horvátok kapujába, majd a szünet utáni első két fehérvári gól is az ő nevéhez fűződött. Virággal közvetlenül a meccset követően beszélgettünk.

Tovább...
 
Az új év első bajnoki mérkőzése  ma! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 03.

ImageAz Albacomp sportolói néhány nappal ezelőtt az edzőmérkőzésen 114-82-re megverték a Komárnó csapatát, ma pedig sor kerül a 2009-es év első bajnoki mérkőzésére. A fehérvári kosarasok 18 órakor lépnek pályára a Dombóvár ellen. A jegypénztár már 15 órakor kinyit. A felnőtt jegy ára 1500 Ft, a diákok pedig 100 Ft-ért válthatnak belépőt.

 
Papírforma Villachban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 03.

ImageA Villach hazai pályán félelmetes ellenfele bárkinek a ligában, és ezt újfent igazolták. Az Alba Volán csapata két harmadon át életben tartotta a pontszerzési reményeit, de az utolsó húsz percben felülkerekedtek a "Sasok". - Két emberhátrányt is kivédekezett a találkozó elején a Volán, ám alighogy visszatért Ocskay a büntetőpadról, megszerezték a vezetést a hazaiak: Cavanaugh átadását a rutinos Lanzinger értékesítette. (1-0) A folytatásban is mezőnyfölényben volt a Villach, de Szuper védéseinek köszönhetően nem változott az állás.

Tovább...
 
Mandaláim Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 03.

A mandalákat – vagyis az Istenségek szimbolikus ábrázolását - meditatív szertartás során készíti el alkotójuk. Azt ugyan nem tudom, hogy N. László Gizella milyen meditációs állapotban volt, amikor képeit megfestette, ám az eredmény valóban csodálatos. Erről pedig Önök is meggyőződhetnek, ha ellátogatnak január 5-én, 17 órakor a székesfehérvári Bányató Galériába, ahol „Mandaláim” címmel tárlata nyílik, s a kiállításhoz egy különleges program is kapcsolódik…

 
Írásbeli kérdés Kiss Péter kancelláriaminiszterhez Nyomtatás E-mail
Írta: Koszorús László országgyűlési képviselő   
2009. január 03.

ImageTisztelt Miniszter Úr! Gyurcsány Ferenctől illetve kormányától megszokhattuk, hogy a szavak nincsenek összhangban az azokat követő tettekkel. Míg egész évben szembe mentek a magyar gazdaság és a magyar emberek érdekeivel, addig év végén brutális megszorításokat tartalmazó költségvetést fogadtattak el az ellenzék tiltakozása ellenére. A magyar kormány félrekezelte a válságot, amikor más sikeres európai példák helyett saját feje után ment.

Tovább...
 
Hajléktalanok lakta épület kapott lángra a Szedres dűlőn Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 03.

ImageJanuár 1-jén délben újabb tűzesetről érkezett jelzés. Székesfehérváron, a Szedres dűlőn egy régi családi ház gyulladt ki, amelyet hajléktalanok laktak. Az épület egyik szobájában ágymatrac és ruhaneműk égtek. A ház füsttel telítődött. A mentők egy nőt és egy férfit égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítottak, őket a házon kívül az épület bejáratánál találták meg a tűzoltók a kiérkezéskor. A lángokat a tűzoltók fékezték meg.

Tovább...
 
A 2009-es év első babája Székesfehérváron  Borsos Norman Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 03.

A 3240 gramm súlyú, 51 cm hosszú Borsos Norman született meg elsőként 2009-ben Székesfehérváron. A kisfiú – a szokásoknak megfelelően - egy 200.000 forint értékű életbiztosítási kötvényt kapott ajándékba városunktól, amelyet a Fejér Megyei Szent György Kórház Csecsemő és Újszülött osztályán nyújtottak át édesanyjának, Borsos-Vancsik Viktóriának. A kötvény a gyermek 18. életévének betöltésekor jár majd le.

 
Velibor Radovicnak kisfia született Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 01.

ImageMegszületett Velibor Radovic kisfia. Az Albacomp kosárlabda csapatának népszerű bedobója, akinek szerződését júliusban hosszabbította meg egy évvel a klub, májusban jelentette be, hogy barátnője gyermeket vár. A csöppséget édesapja már ringathatja is – a kis Theodor Radovic 52 cm-rel és 3,5 kg-mal jött a világra.

 
Álomvilág üvegfestményekből Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 01.

ImageBoros Éva és Szmatona Anikó üvegképeiből nyílt kiállítás Gárdonyban, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A tárlatot Nyőgér Zsanett porcelánfestő ajánlotta a nagyközönség figyelmébe, a köszöntőt pedig Dr. Várnai Zoltánné mondta. A gyönyörű alkotásokat január 9-ig csodálhatják az érdeklődők ehelyütt, s meg is vásárolhatók a helyszínen.

 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21198 - 21208 / 23251