Kezdőlap
A "szemétkedés" szolgálhat jó ügyet is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

ImageVisszatért kiinduló pontjára (Budapestre) az országjáró „Kiutak 2008” –propaganda kiállítás, amely Székesfehérváron is hirdette – még májusban – a környezettudatos szemléletmódot, s nem is akárhogyan: a szervezők „megtervezett szemetet” öntöttek a Városháza elé – elrettentő példát mutatva és jelezve, hogy e „tárlat” nemsokára valósággá is válhat. A „kiállítás”-ként definiált akció az elmúlt hónapokban többek között Győrben, Szegeden, Egerben, s több fővárosi helyszínen is „szemétkedett”.

Tovább...
 
TOVÁBBKÉPZÉS A KODOLÁNYIN A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS JEGYÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 10.

ImagePályázati támogatásból megvalósult két hetes tanfolyamot rendez a Kodolányi János Főiskola Siófokon és Székesfehérváron szeptemberben. A képzésen a közel 100 belső munkatárs mellett prominens külföldi és belföldi szakemberek is részt vesznek, hogy a Bologna-folyamathoz kapcsolódó változásokat, valamint a Kodolányi számos díjjal elismert minőségi rendszerét megismerjék.

Tovább...
 
Edzőtáborok.hu, egy oldal sportegyesületeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Becsei Gellért   
2008. szeptember 10.

ImageIdén januárjában indult el Magyarország első, külön edzőtáborozásokkal foglalkozó honlapja az edzőtáborok.hu. Az oldal elsősorban a tábort edzők, sportvezetők munkáját szeretné megkönnyíteni, segítséget nyújtani a táborozó sportegyesületeknek ! Célja, hogy szolgáltatásaival elősegítse a sportegyesületek, szakosztályok edzőtáborozásainak megvalósítását, segítse az edzők, sportvezetők, tábort szervezők munkáját.

Tovább...
 
Térítésmentesen látogathatják a fogyatékkal élők a Munkácsy-kiállítást Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

ImageIngyenesen látogathatják a Székesfehérváron állomásozó Munkácsy-kiállítást szeptember 22-én, az Esélyegyenlőségi Napon a fogyatékkal élő emberek. – erről tartott sajtótájékoztatót Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója, aki elmondta: a napot tematikusan szervezik meg, hogy minél több sérülteket képviselő egyesület csoportja juthasson be a tárlatra, s részesülhessen a Munkácsy-festmények és relikviák okozta élményben.

 
Muzsika a komolyzene szerelmeseinek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

A Nemzeti Kulturális Alap Komolyzenei Szakmai kollégiumának támogatásával idén is folytatódik a tavaly megkezdett Komolyzenei Hangversenysorozat Gárdonyban. A programot a helyi önkormányzat szervezi, Jónás Krisztina énekművész pedig a szakmai hátteret biztosítja hozzá.

Tovább...
 
Megműtik Kulcsár Tamást Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

ImageMa műtik meg Kulcsár Tamást, aki tegnap délelőtt balestet szenvedett: összeütközött Lázár Pállal a felcsúti edzésen, s eltört a singcsont az alkarjában. Az orvosok szerint a műtét után még legalább két hétnek kell eltelnie, mire a játékos újra pályára állhat, így addig nélkülöznie kell őt csapatának. Legutóbb Horváth Gábornak kellett kényszerpihenőre mennie vádlisérülése miatt.

 
Suzuki és kisteherautó karambolja Csákberénynél Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 09.

ImageFelborult egy kisteherautó hétfőn reggel Csákberény közelében. A Citroën Jumper egy Suzuki Swifttel ütközött Csákberény és a Gánt-Csákvár-Zámoly elágazó között, majd az út mellett a jobb oldalára borult. A Suzukit vezető súlyosan sérült férfit egy szabadnapos székesfehérvári tűzoltó - aki a baleset után érkezett autójával - segítette ki az összeroncsolódott kocsiból. A Citroënben öten ültek, közülük hárman könnyebben sérültek.

Tovább...
 
Nagy bajban vannak a szocialisták Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image"Nagy bajban vannak a szocialisták: hiába a hatalmi praktikák, hiába minden igyekezet, elfogyott a levegő Gyurcsány Ferenc és a kisebbségi kormány körül." - áll dr Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének mai közleményében - "A szocialisták is belátták, hogy elkerülhetetlen az előrehozott választás, ennek legegyértelműbb jele, hogy elkezdték közvetlen kampányukat, ami pedig - szokás szerint - mocskolódó kampány. A szocialisták a jól ismert személyeket és a jól ismert módszereket vetik be: hazudnak és minden alapot nélkülöző vádaskodással próbálják lejáratni ellenfeleiket."

Tovább...
 
Munkában és közönségben sincs hiány a fehérvári szimfonikusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image„Bár az elmúlt kilenc év sok nehézséget hozott, mégis végig töretlenül haladt előre zenekarunk, s európai hírnévre tett szert.” – nyilatkozta Drahos Béla a Vörösmarty Színházban, majd a fehérvári szimfonikusok idei terveit ismertette. A három pillérrel alátámasztott „munka” első részét a Színházzal való együttműködés jelenti. Ennek egyik eredménye a „Bál a Savoyban” című operett.

Tovább...
 
Fel, fel, fel az égbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageAz ember ősi vágya a repülés – és minden egyéb, ami „alapjában” nem adatott meg neki testi felépítése, avagy agybéli kapacitása folytán -, ezért folyton azon agyal, miképpen lehetne pótolni azt a bizonyos űrt. Először a karjára ragasztott tollakkal próbálkozott, majd különálló szárnyakat épített, s ezek az „ősi elemek” köszönnek vissza ma is a siklórepülők, vitorlázók, denevér-ugrók, hagyományosnak mondható repülőgépek… esetében. Aztán van egy másik „vonal”, amely „madár-utánzás-mentes”, s a felhők közé vágyónak nincs más dolga (persze, csak, ha az „utasi” pozíciót tölti be), mint beleülni egy kosárba… - Ez a hőlégballon!

Tovább...
 
24 óra kompromisszumok nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image- ez a mottója a szeptember 20-ára meghirdetett Társadalmi Felelősségvállalási Napnak, amely kapcsán Farkas Tamás tartott sajtótájékoztatót a Városházán. A 2008. február 19-én elindított program célja, hogy a székesfehérváriak közösségi szerepvállalását ösztönözze, s rávilágítson olyan problémákra, mint a környezetvédelem, egészségmegőrzés, közbiztonság…, miközben a megoldás is felszínre kerül(het).

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21198 - 21208 / 22226