Kezdőlap
Van, aki nem "beszél" a jóról, hanem "cselekszik"... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageMindig öröm olyan hírt hallani, amely az önzetlenségről szól, az emberekre rátelepülő haszonszerzés és egoizmus kiszorításáról. Jó tudni, hogy vannak, akik csak adni és adni akarnak, ellenszolgáltatást nem várva, sőt, saját vagyonukat és kétkezi munkájukat is felajánlva - egy nemes célért. Egy ilyen „tettről” számol be Önöknek rendszeres olvasónk, a Székesfehérváron élő Sántha József.

Tovább...
 
Banánlevélből készült dísztárgyak - a méltóbb életért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageSzárított banánlevélből készített, aprólékosan és finoman megmunkált dísztárgyak várnak gazdára a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség imaházában. Az afriai élet egy-egy pillanatát felvillantó alkotások Kenyából érkeztek, s megvásárlásukkal az ott élő, rendkívül szegény, sokszor súlyos (halálos) betegségben szenvedő embereket támogathatjuk. Ők készítették el e műveket annak reményében, hogy az értékesítésből befolyt összegből megvalósulhat gyógykezeltetésük, s nem lesz olyan nyomorúságos az életük...

Tovább...
 
Tarlótűz Kápolnásnyék közelében Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 18.

ImageKukoricatarló kapott lángra hétfőn délelőtt Kápolnásnyék és Baracska között. A tűzben egy tíz hektáros táblának körülbelül a fele leégett, és egy másik kukoricatarló táblának egy kis része is meggyulladt. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette, amely az égő területet körbe szántotta annak érdekében, hogy a lángok ne tudjanak továbbterjedni. A tűz oltásában a székesfehérvári tűzoltók kettő, a váli tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vettek részt.

 
Tegyük szebbé a hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageAdománygyűjtő felhívást juttatott el szerkesztőségünkhöz a székesfehérvári Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület nevében Horváth Ildikó elnök. A szervezet legutóbb egy családi napot szervezett a Bregyó-közben vidám vetélkedőkkel, színpadi programokkal és kézműves foglalkozásokkal, most pedig a hátrányos helyzetű gyermekeken szeretnének segíteni.

Tovább...
 
Fafaragások a VOKE-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 17.

Fejér megye fafaragói mutatkoznak be ma a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A tárlat 17 órától áll nyitva az érdeklődők előtt, s december 4-ig látogatható. A kiállítást Franta Dezső restaurátor-iparművész, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitja meg, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola növendékei pedig az élvezetes muzsikáról gondoskodnak majd.

 
Kontrollvesztés Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 17.

ImageAz Alba Volán fegyelmezetlen játékkal rukkolt elő vasárnap este, így saját magát hozta nehéz helyzetbe. A durvaságoktól sem mentes találkozót egy öt perces nagybüntetés alatt fordította a maga javára a Red Bull Salzburg. - Egyidőben rendezték Székesfehérvárott az FC Fehérvár bajnoki labdarúgó-mérkőzését és az Alba Volán EBEL-találkozóját, így a sportbarátoknak fel volt adva a lecke, hogy melyik programot is válasszák. Mintegy 2600 néző döntött úgy, hogy a jégkorong mellett voksol, és aligha bánták meg.

Tovább...
 
A kormány képtelen megvédeni a magyar embereket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 17.

ImageSajnálatosnak tartjuk, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök képtelen volt elérni a szlovák kormányfővel folytatott szombati tárgyalásán, hogy Magyarország számára rendkívül fontos kérdések, így a Dunaszerdahelyen történtek és a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ügye bekerüljön a közös nyilatkozatba.  - kezdődik Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleménye.

Tovább...
 
Tömeges baleset a 63-as főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 17.

ImagePótkocsis teherautó és három személygépkocsi ütközött vasárnap késő délután a 62-es főúton, Székesfehérvár és Seregélyes között. A balesetben hárman életüket vesztették. A teherautóból a tűzoltók egy férfit és egy gyermeket feszítő-vágó berendezéssel szabadítottak ki a roncsok közül.

Tovább...
 
FC Fehérvár - Újpest FC: 0-0 Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. november 17.

ImageGólnélküli döntetlennel zárult a Soproni Liga utolsó őszi mérkőzése. A Sóstói Stadionban több mint 3500 néző figyelte a mérkőzést, sajnos gólt nem láthattak. A meccs legnagyobb helyzetét Kabát hagyta ki a 60. percben: 3 méterről Sebők kezébe fejelte a labdát. A 90 perc kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem érdemelt többet az egy pontnál.

Tovább...
 
Vízummentesen az USA-ba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 17.

Az amerikai vízummentességi programhoz kapcsolódóan mától a magyar turisták és üzletemberek is vízum nélkül utazhatnak az USA-ba. Az új típusú, biometrikus útlevéllel kilencven napig lehet az Egyesült Államokban tartózkodni. A beutazási szabályok szerint viszont kötelező használni az ESTA-t (elektronikus utasregisztrációs rendszer), amely jelenleg 16 nyelven érhető el (magyarul egyelőre még nem).

Tovább...
 
Székesfehérvár önkormányzatát is elérte a válság  Miért nem fogadják el a segítséget? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 16.

ImageAz országos költségvetés helyi költségvetésre gyakorolt hatásáról, valamint a válság, és a fehérvári kis- és középvállalkozásoknál jelentkező munkanélküliségről tartott sajtótájékoztatót Dr. Cser-Palkovics András - bár e két téma olyannyira összefügg, hogy valójában nem is lehet őket külön választani. A frakcióvezető tömör megfogalmazása szerint: „Nem vár könnyű év a Székesfehérváron élőkre, s az önkormányzatra sem 2009- ben.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21209 - 21219 / 22916