Kezdőlap
Látogatási tilalom a Szent György Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageLátogatási tilalmat és felvételi zárlatot rendeltek el a Fejér Megyei Szent György Kórház C3-as belgyógyászatán. Az osztályon ugyanis számos, humán calici vírus okozta megbetegedést tapasztaltak, amely hányással és hasmenéssel jár. Eddig tizenegyen fertőződtek meg. A betegség gyógyulási ideje 2-5 nap. Amennyiben ma már nem lesz újabb megbetegedés, a kórház higiénés főorvosa és az ÁNTSZ kistérségi intézete az egyeztetéseket követően, holnap már feloldja a zárlatot.

 
Magyarok Nagyasszonya Ünnepe az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageMagyarok Nagyasszonya ünnepére gyűltek össze tegnap este a székesfehérvári hívek az Öreghegyi templomba. A búcsúnapon a szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálta, s részt vettek rajta nemcsak a helyi Római Katolikus Egyházközség tagjai, hanem a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend delegációja, s a Polgári Frakcióhoz tartozó önkormányzati képviselők is.

Tovább...
 
Fotópályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageA VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és a MÁV Fotókör pályázatot hirdet a városunkban élő, itt dolgozó vagy itt tanuló fotósok, illetve fotózást kedvelők részére ALBA REGIA Fotópályázat 2008 címmel. – kaptuk a hírt Molnár Lászlóné intézményvezetőtől - A pályázatra szerzőnként 3 db kötetlen témájú, kizárólag fotótechnikai eljárással készült fekete-fehér vagy színes kép küldhető be, amely a pályázaton még nem szerepelt!

Tovább...
 
A Török-saga mai epizódja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

Image"A Török-saga mai epizódja végleg lebuktatta a szocialistákat: politikai balhék kreálására használják a titkosszolgálatokat. Ugyanakkor nincs az a politikai akció, amellyel el tudnák terelni a figyelmet az igazságról: a titkosszolgálatok két fideszes országgyűlési képviselőt is lehallgattak, amiért a felelősöknek majd a bíróság előtt kell számot adniuk." - olvashatjuk Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének e percekben nyilvánosságra hozott közleményében. 

 
Múzeumpedagógiai évnyitó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

Múzeumpedagógiai évnyitót tartottak tegnap délután a Szent István Király Múzeum főtermében. Ennek során az Egyházmegyei Múzeum, a Szent István Király Múzeum, a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület, a Városi Képtár – Deák-Gyűjtemény és a Vörösmarty Színház képviselői bemutatták a 2008/2009-es tanévre tervezett programjaikat. Az öt intézmény nemsokára egy 60 oldalas kiadványt is megjelentet „közös munka gyümölcsként”, amely a megyénkben található múzeumokról, kiállító helyekről, s az ott folyó tevékenységekről nyújt információkat.

 
"Sokan azt hiszik, hogy a magánérdek fontosabb, mint a közérdek!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageLázadoznak a Püspökkertváros lakói. Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő lakossági fórumán egy olyan probléma került előtérbe, amely igen heves indulatokat váltott ki mindenkiből. A vita forrását egy 100 lakásos társasház építésének terve okozza. A környékbeliek tiltakoznak ez ellen, mondván, hogy a tizenéve készült, "eredeti" tervben egy 46 lakásos társasház szerepel a mostani 100 helyett.

Tovább...
 
Intersport Kupa kezdődik! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageAz Albacomp kosárlabda csapata ma kezdi meg a bajnokság előtti felkészülési tornát. A négycsapatos Intersport Kupára eljön az Atomerőmű, a Dombóvár és a Zalaegerszeg. Ma Az ASE és a Dombóvár csap össze 16:30-kor, 18:50-kor megnyitót tartanak, 19:00-kor pedig fiaink mérkőznek meg a ZTE-vel. A további mérkőzések: holnap 17:00-kor ZTE-Dombóvár, 19:00-kor Albacomp-ASE, szombaton pedig 15:00-kor ZTE-ASE, 17:00-kor Albacomp-Dombóvár. Eredményhirdetés 19 órakor.

 
Bezzegi Pál és Orosz István lakossági fórumot tart Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

ImageBezzegi Pál és Orosz István önkormányzati képviselők lakossági fórumot tartanak holnap, 17 órától a Hétvezér Általános Iskolában. Bezzegi Páltól megtudtuk: a győri Széchenyi István Egyetem nemrég végzett egy felmérést a székesfehérvári közlekedéssel kapcsolatban, s ennek a kiértékelését tárják a lakosság elé. Az anyagot Viniczai Ágnes, a Közlekedési Iroda vezetője ismerteti. Utána pedig a két képviselő beszámol a 12. és a 13. körzetben folyó munkálatokról, az elmúlt időszakban véghezvitt fejlesztésekről, s a jövőbeli tervekről.

 
Fehérváry Ildikó kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 09.

Fehérváry Ildikó kerámikus iparművész alkotásaiból nyílik kiállítás október 11-én, 11 órakor a székesfehérvári Kéttemplom Galériában. A tárlaton a művésznő porcelán dísztárgyai láthatók: többek között egyedi tervezésű vázák, különleges formájú tárgyak, ötletes díszdobozok. Az alkotó, aki a Fehérvári Kézművesek Egyesületének a tagja, nyolc éve foglalkozik kerámiázással, s mellette csodálatos ékszereket, ajándéktárgyakat is készít, valamint „ókori másolatokat”.

 
Horváth Marcell újra Európa élén Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2008. október 09.

Image2008-ban a litvániai Nidában megrendezett MTBO Európa-kupán Horváth Marcell – 15 éves kora ellenére – újból a tájkerékpározás európai dobogójának legfelső fokára állhatott. A többszörös országos bajnok, és számos nemzetközi sikert elkönyvelt versenyző a tavalyi évben a váltóverseny alkalmával győzedelmeskedett, míg ezúttal egyéniben, a középtávon elért kiváló eredményével szerzett aranyérmet.

Tovább...
 
FC Fehérvár - DVSC: 2-1 Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 09.

Image2-1-re győzött az FC Fehérvár a magyar kupa "BL időpontban" rendezett mérkőzésén. - A Debrecen már a 20. percben emberhátrányba került,Csernyánszkit állították ki, miután 17 méterre a kapujától elütötte Sitku Illést. A későbbi televíziós visszajátszások alapján azonabn úgy tűnt, nem érte el a fehérvári támadó lábát. A mérkőzést ezek után egyértelműen a hazai csapat uralta, de az első félidőben nem esett gól.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21209 - 21219 / 22540