Kezdőlap
Békefenntartók Napja - Készülődés az első harci bevetésre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

A Magyar Békefenntartók Napja alkalmából ünnepséget rendeztek tegnap Pákozdon. A magyar katonák a XIX század vége óta vesznek részt külföldi missziókban, ahol feladataik közé tartozik a forgalom-irányítás, aknamentesítés, és sok esetben orvos-csoportok utaznak ki, hogy mobil kórházakban dolgozzanak (többek között védőoltásokat adnak), s katonai pszichiáterek is erősítik a csapatot.

Tovább...
 
Egy kis bulvár - a borrendekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageSzékesfehérvári híres „borverselőjének”, Azurák Mihály házát tegnap megszállta az egyik kereskedelmi TV-csatorna stábja. Céljuk az volt, hogy megörökítsék fia, Azurák Csaba főzési technikáit, amit két hét múlva – valószínűleg – Önök is láthatnak majd egy főzőshow-ban. Sőt, az említett adásban felfedezhetik majd a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend küldötteit és a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend delegált tagjait is.

Tovább...
 
Az Én Bibliám és A mi vidám világunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageA Biblia Évének tiszteletére irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdetett a Szent István Művelődési Ház általános iskolások részére. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadásra tegnap került sor a Katolikus Könyvbemutató- és vásár keretében, a gyermekek rajzaiból pedig kiállítást rendeztek a Művelődési Ház aulájában.

Tovább...
 
Országos Ezerjó Bor- és Főzőverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageMagyarország leghíresebb borászainak közreműködésével Országos Ezerjó Borversenyt rendeznek június 13-án Móron. Az eredményhirdetésre másnap kerül sor, a Magyarországi Borrendek Országos Borral Készült Főzőversenye után. E programokra sok szeretettel várják az ínyenceket, hiszen a borokat és a finom étkeket egyaránt lehet majd kóstolgatni.

Tovább...
 
Állítsák le a nemzeti vagyon gátlástalan kiárusítását! Nyomtatás E-mail
Írta: Tiltakozó levél   
2008. május 28.

Az alábbiakban egy tiltakozó levelet teszünk közzé, amelyet néhány perccel ezelőtt juttattak el szerkesztőségünkhöz. Témája a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. június 3-i nyilvános árverése, pontosabban a "kiáírusítás"-keltette felháborodás.

Tovább...
 
Ünnepi Könyvhét kezdődik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageMa van a 79. Ünnepi Könyvhét első napja, így pont időben vagyunk ahhoz, hogy közreadjuk e programsorozat Székesfehérvárt és Fejér megyét érintő rendezvényeinek listáját. Böngésszenek az író-olvasó találkozók, versenyek, vetélkedők és könyvbemutatók között!

Tovább...
 
VOSZ a feketegazdaság ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és Fejér megyei Szervezete szakmai kerekasztal-beszélgetést tartott a Vállalkozói Központban. A fórum fő témái a VOSZ feketegazdaság ellen tett lépései és a „7 pont” volt – kiemelten pedig a bruttósítási javaslat.

Tovább...
 
Közgyűlési döntések az oktatási kérdésekről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageA múlt heti közgyűlésen meghozott, oktatási kérdéseket érintő döntésekről tartott sajtótájékoztatót tegnap Boldizs Kálmánné. Az Oktatási Bizottság elnöke elmondta, hogy tíz nevelési és oktatási intézmény igazgatóját meg- illetve újraválasztották (hat óvoda, két általános iskola és két középiskola az érintett), legfontosabb témaként pedig a szakképzési-fejlesztési stratégia elfogadását emelte ki.

Tovább...
 
Legyünk könyvszerető és könyvolvasó emberek! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageKatolikus könyvbemutatót és vásárt tartanak a Szent István Művelődési Ház udvarában. A két napos programot tegnap délután nyitotta meg Spányi Antal megyés püspök, majd bemutatták dr. Takács Nándor nyugalmazott püspök legújabb könyvét, amely „Kisbojtárból főpásztor" címmel jelent meg.

Tovább...
 
A "kezelés" fő forrása és eszköze a Biblia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

Image"Magány, egyedüllét a házaspári kapcsolatban és a családban ...." Ezzel a címmel rendezett családi napot az MKKE székesfehérvári csoportja a Református Gyülekezeti Centrumban. Az alkoholisták „megszabadításán” dolgozó Kék Kereszt-program egyfajta útógondozói tevékenységet végzett e napon, hiszen a múltban elkövetett hibák, bűnök sokáig nyomasztják az embert, és segítség nélkül nehéz lerakni a terheket.

Tovább...
 
Legyünk jók, ha tudunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2008. május 27.

ImageIzing Antal író, újságíró a következő közleményt juttatta el szerkesztőségükhöz:

Tovább...
 
<< Első < Előző 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21209 - 21219 / 21395