Kezdőlap
Emléktűz-gyújtás és ökumenikus megemlékezés a Don-kanyar Kápolnánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 12.

Az Urivi áttörés 66. évfordulójára, a 2. Honvéd Hadsereg doni katasztrófájára emlékeznek ma, 18 órakor a pákozdi Mészeg-hegyen. Délután a Jobbik és a Magyar Gárda tart ünnepséget, este pedig a Don-kanyar Kápolna Alapítvány Kuratóriuma szervezett emléktűz-gyújtást és ökumenikus megemlékezést, amelyen a történelmi egyházak vezetői is részt vesznek.

Tovább...
 
Új tagok az FC Fehérvárnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 12.

ImageHárom játékos érkezett ma délelőtt az FC Fehérvárhoz: a brazil Alves Dos Santos Andre 2,5 éves szerződés kapott, Szakály Dénes 3,5 évre vállalta a „szereplést” (szervező posztra vették fel, mivel Dvéri Zsolt „tartósan kiesett”), s szintén „Székesfehérváron ragadt” a 20 éves horvát belső védő, Ivan Buljabasics is, aki a 2007-es évet kivéve szinte végig a Hajduknál futballozott.

 
Ökumenikus imahét - idén is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 12.

ImageA történelmi egyházak idén is megrendezik az ökumenikus imahetet Székesfehérváron. A több helyszínen, a város katolikus és protestáns templomaiban összegyűlő hívek január 18 és január 25-e között, este 18 órakor hallhatják például Spányi Antal megyés főpásztort, Steinbach Józsefet, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökét, illetve Ittzés János evangélikus püspököt.

Tovább...
 
Nagyon fájó vereség Ljubljanában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 12.

ImageAz Alba Volán sokáig vezetett Szlovániában az Olimpija Ljubljana vendégeként, ám a hazaiak a harmadik harmadban megfordították az állást és mindkét pontot otthon tartották. - Végre úgy kezdődött egy mérkőzés, ahogy azt szerettük volna. Guerriero góljával már az 5. percben megszereztük a vezetést. (0-1) A folytatásban kihagytunk egy emberelőnyt, majd kivédekeztünk két kisbüntetést, öszességében azonban megérdemelt vezetéssel mehettünk pihenőre.

Tovább...
 
Szünet a gáz miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 12.

Mától háromnapos tanítási szünetet tartanak a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartása alá tartozó tizenhárom oktatási intézményben. A Megyei Védelmi Bizottság pénteki ülésén szavazta meg a szünet elrendelését a gáztakarékosság jegyében. Ott, ahol a szülők előzőleg kérték, ügyeletet biztosítanak a gyermekek számára.

 
Képek a Móri borvidékről - az Öreghegyi Borházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 12.

ImageA Székesfehérvárért Művészkör minden hónap második hétfőjén zenés irodalmi programmal egybekötött kiállítást tart az Öreghegyi Borházban. Ennek keretében január 12-én, 17 órakor megnyílik Simon M. Veronika Munkácsy- és PRO VINO érdemérmes festőművész a „Móri borvidék” című kiállítása. A megnyitó műsorában közreműködnek a Székesfehérvárért Művészkör Tagjai és Azurák Mihály borvers-költő.

 
Minél hamarabb komplex törvényre van szükség Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz -Soltész Miklós (KDNP), Turi-Kovács Béla (Fidesz)   
2009. január 12.

ImageMinél hamarabb komplex törvényre van szükség, hogy a nagy hideg miatt ne fagyjanak meg saját lakásaikban az emberek. - Sokan nem csupán a szegénység miatt halnak meg, vannak köztük olyanok, akik egészségi állapotuk miatt sem tudnak segítséget kérni. Jogszabállyal az önkormányzatok kötelező feladatává kellene tenni - a normatívák megfelelő növelésével! -, hogy felmérjék, kik a veszélyeztetettek.

Tovább...
 
Albacomp  CEBL Kupa  Győzelem! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 12.

ImageMegnyerte a CEBL Kupát az Albacomp kosárlabda-csapata, így nyolc év után ismét „arany hullt”. A kupát az eredményhirdetést követően a csapatkapitány, Simon Balázs vette át. Részletek: BCM Elba Timisoara - Albacomp 66-92 (15-17, 16-30, 23-25, 12-20) Temesvár, 2200 néző Játékvezetők: Lukas(szlovák), Kovacevic(osztrák), Kukelcik(szlovák) Albacomp: Simon 18/3, Hanga 22/6, Bell 8, Morrison 14, Radovic 14/3 Cs: Doyne 12, Góbi4, Keller Timisoara: Dzambic 9/3, Pesic 14/3, Vasojevic 14/6, Markovic 15/6, Paltinisanu 8 Cs: Stancut, Tudosa, Lupusavei, Grubisic 8, Czmor, Ivanovic

 
Autótűz a Lövölde utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. január 12.

Égő személygépkocsihoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat hétfőn hajnalban. Székesfehérváron, a Lövölde utcában egy Peugeot borult lángba. A tűzben a közeli lakóház egyik ablaka is megrongálódott. A tűzoltók kiérkezésekor a négyemeletes lakóháztól körülbelül egy méterre parkoló Peugeot 307-es motortere és utastere teljes terjedelmében égett. A nagy hőterhelés miatt a lakóház egyik földszinti lakásának az ablakáról leolvadt a redőny és az ablaküveg betörött. A lángokat a tűzoltók fékezték meg. A tűzben az autó teljesen kiégett. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Presztizsmeccs Ljubljanában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 11.

ImageA Linzben elszenvedett vereségével mind messzebb kerül a rájátszástól az Alba Volán. Pedig a mérkőzés egyáltalán nem indult rosszul. A tanulságokat a vasárnapi, szlovéniai találkozóra figyelemmel kell levonni.

Tovább...
 
Fantáziáló fiatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 11.

ImageAz Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház ismét a fiatalabb közönséget célozza meg, ezúttal a „Fantáziapróbáló megmérettetés általános iskolásoknak” című programmal. – tudtuk meg Borsos Miklóstól. – Ez egy játékos helyismereti vetélkedőt foglal magába Öreghegyi és Felsővárosi történetekkel. Az első megbeszélések január 15-én lesznek a Felsővárosi Közösségi Házban, január 16-án pedig az Öreghegyi Közösségi Házban. (Részletek alább...)

Tovább...
 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21374 - 21384 / 23484