Kezdőlap
10 millió forintos adományt kapott a Szent György Kórház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

Adományátadó ünnepséget tartottak ma a Fejér Megyei Szent György Kórházban: Yukimasa Ohoka, a Denso magyarországi elnöke tíz millió forint értékben nyújtott át "ajándékot" az egészségügyi intézménynek. A japán cég egy 6,5 millió forint értékű VIVID E ultrahang készüléket (kategória: kardiovaszkuláris készülék) és egy UH 3S- RS szektor vizsgálófejet (1,5-3,6 MHz) ajánlott fel jótékony célra, s nemsokára megérkeznek a 3,5 millió forint értékű UH-fejekkel ellátott kardiotokográfok, valamint a 2 db intenzív ágy is.

 
Balesetek sorozata a reggeli esőben Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. október 30.

ImageEgymás után három közúti közlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat az esős időben csütörtökön reggel. Tácnál egy autóbusz egy teherautóval ütközött, több mint tízen megsérültek. A 8-as főúton egy furgon, a 811-es úton egy kisáruszállító hajtott az árokba. A 8-as főúton a Székesfehérvár felől Csór irányába tartó furgon Csór előtt az út menti vízelvezető árokba csapódott. A Citroën Jumpert vezető férfit a mentők a székesfehérvári tűzoltók segítségével emelték ki a járműből. A férfit a mentők kórházba szállították.

Tovább...
 
Nem adják el a Fekete Sas Szállót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

ImageA Közgyűlés mai ülésén egyetértett a Polgári Frakció azon álláspontjával, amely szerint kár lenne – sőt: vétek - az épületet értékesíteni, és inkább a köz szolgálatába kell állítani. Dr. Cser Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás tanácsnok néhány nappal ezelőtt sajtótájékoztató keretében tudatta a média képviselőivel, hogy az eladás ellen emelik majd fel hangjukat – ahogy eddig is tették -, s azt szeretnék elérni, hogy vizsgálják meg a hasznosítási lehetőségeket és kutassák fel az azok megvalósítására bevonható forrásokat.

Tovább...
 
Még mindig veretlen az Albacomp Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

Image80-70-re megverte az Albacomp kosárlabda csapata az osztrák Klosterneuburgot. Legközelebb szombaton, a Nemzetközi Kupa Mérkőzés harmadik fordulójában a Marso-Vagép NYKK sportolóival lépnek majd pályára a fehérvári fiúk. Albacomp - Klosterneuburg 80-70 (30-14, 22-17, 16-18, 12-21) Székesfehérvár, 2200 néző Játékvezetők: Hartyáni, Forrai, Török Albacomp: Simon 13/3, Doyne 23/6, Bell 12/6, Morrison 5, Radovic 11/3 Cs: Soós 5, Dávid 1, Hanga 5/3, Góbi 1, Keller 4 Klosterneuburg: Curtis 8/3, Raikovic 7, Creddle 13/6, Nagler 14/3, Helbig 7/3 Cs: Sallomon 2, Hamidovic 8/3, Gartner 1, Wagenlechner, Johson 8, Diwald 2, Stuppacher

 
Több súlyos sérültje is van a táci balesetnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

Súlyos baleset történt ma reggel Szabadbattyán és Tác között: egy negyven főt szállító csuklós busz Kálozról tartott Székesfehérvárra, amikor a táci megállóban (az utasok le- és felszállásakor) egy teherautó hátulról nekirohant. Az ütközés során többen súlyos fej- és gerincsérülést szenvedtek. Akit lehetett, a mentősök a helyszínen láttak el, a többieket a székesfehérvári kórházba szállították, s volt, akit mentőhelikopter vitt az Országos Traumatológiai Intézetbe. A teherautóból kifolyt gázolaj miatt (is) az érintett útszakaszt mindkét irányban lezárták.

 
A finn Alliansi látta vendégül a magyar ifjúsági politikai szervezetek képviselőit Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Horváth Gellért (külügyi kabinet)   
2008. október 30.

Image2008. október 22-26 között a finn Alliansi látta vendégül a magyar ifjúsági politikai szervezetek képviselőit. A Fidelitas nevében Koszorús László, Erdélyi Imre és Horváth Gellért utazhatott Helsinkibe a hosszú hétvége ideje alatt.

Tovább...
 
Segíts a kutyamenhelyen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

ImageÖnkénteseket keresnek az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány kutya-menhelyére. A közhasznú szervezet – amely tevékenységét a városi és regionális gyepmesterek, valamint az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. támogatásával végzi – elsősorban kutyasétáltatásra és plakátragasztásra várja a fiatalokat. Az alapítvány az Állatok Világnapján „Kutyusnapot” rendezett, ahol több, mint hetven négylábút mutattak be az érdeklődőknek – elsősorban „örökbefogadtatási” céllal.

Tovább...
 
Fontos két pont Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

ImageVégig nagy iramú mérkőzésen tartotta otthon a két pontot a Fehérép Alcoa FKC az ASA-Consolis-HNKC elleni bajnokin. - kaptuk a hírt Pálfay Károly sajtóreferenstől, aki elmondta: A meccs első két gólját a vendégek szerezték, de a fehérváriak rögtön hattal válaszoltak, és ezt követően már egyszer sem adták ki a kezükből a vezetést. Ezzel a győzelemmel az ötödik helyre jött fel az FKC.

Tovább...
 
Ülésezik már a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

Ma reggel nyolc órakor kezdte meg novemberi ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Városháza Nagytermében. A részletes napirendi pontokat alább közöljük. – 33 Javaslat nyílt ülésen kerül megtárgyalásra, öt témáról pedig zárt falak mögött konzultálnak a képviselők.

Tovább...
 
Döntetlen a Fradi ellen Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 30.

ImageTovábbra is veretlen csapatunk a Ligakupában - Varga István együttese szerdán este a Ferencvárossal játszott döntetlent. Ha a labdarúgás pontozásos sportág volna, a bírák valószínűleg a Vidit hirdetik ki győztesnek, mert a küzdelmes, de kecsegtető helyzetet nem hozó első félidő után a második játékrészben a mieink sokkal aktívabban futballoztak. Szinte kizárólag az FC Fehérvárnak voltak gólszerzési lehetőségei - kár, hogy a futballt valóban gólra játsszák, mert a csapat játékában leginkább ez volt a hibapont: a támadójátékunk sok kívánni valót hagyott maga után.

Tovább...
 
A Polgári Frakció javaslatot tett a kis- és középvállalkozások támogatására Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 30.

ImageA világot, Magyarországot, s azon belül – természetesen – Székesfehérvárt is igencsak érintő gazdasági válság főként a kis- és középvállalkozásokat sújtja. Ezt pedig a lakosság, a dolgozó emberek is igencsak megérzik – félnek is az elbocsátásoktól. A Polgári Frakció ezért kidolgozott egy hét pontból álló támogatási programot. – erről tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, Vargha Tamás tanácsnok, valamint Égi Tamás, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21374 - 21384 / 22923