Kezdőlap
Hunyadi László - tökéletes hangzásban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Nemsokára felhangzanak a Városház téren Erkel Ferenc „Hunyadi László” című operájának dallamai a Musica Regia programsorozat részeként. Az előadás tökéletes hangzásáról Nexo PS15-ös ládák és PS1200-as hangfalak gondoskodnak. A rendszer teljesítménye 2 x 4KW, a keverő pedig negyven csatornás. Sőt, még a Szent Imre templom orgonáját is hallhatóvá teszik a közönség számára.

Tovább...
 
Egyre népszerűbb a Kodolányi és a Balassi Intézet Nyári egyeteme Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 01.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet, előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Tovább...
 
Spányi Antal püspök a Magyar Sydney Ifjúsági Találkozón Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 01.

Image2008. július 15. és 20. között rendezték meg a XXIII. Ifjúsági Világtalálkozót az ausztráliai Sydney-ben. A II. János Pál pápa által 1984-ben elindított, általában háromévenként megrendezett katolikus világeseményt minden alkalommal más helyszínen tartják. Legutóbb, 2005-ben Kölnben gyűltek össze a világ katolikus fiataljai, köztük több ezer magyar. A távolság és a költségek miatt idén kevesebb magyar fiatal tudott részt venni a világtalálkozón.

Tovább...
 
Elfogták a fehérvári rendőrök az egyik legjobban keresett bűnözőt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Székesfehérváron fogták el az országos körözési lista 9. helyén szereplő bűnözőt tegnap reggel. A rendőrök az Auchan áruház előtti körforgalomnál ismerték fel a férfit, akit autós, majd gyalogos üldözés után sikerült is kézre keríteniük. A bűnöző ellen a gödöllői és a tatabányai kapitányság is elfogatóparancsot adott ki lopás miatt, valamint II-III. kerületi, a szolnoki, veszprémi, kecskeméti, s a székesfehérvári városi és Fejér megyei bíróság is nagy erőkkel kereste már.

 
Készül már a kerékpárút Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageHamarosan elkészül a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. Az első szakaszt, amely a Korona Zrt. telephelyéig vezet, már birtokukba vehették a kerékpárosok, ahogy a vasút utáni területen is vígan tekerhetik biciklijüket a sportbarátok. A 132 millió forintból megvalósuló beruházás kezdeti munkálatait és a jelenlegi állapotokat fotóinkon Önök is megtekinthetik.

Tovább...
 
Viszlát Réber Úr! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageEgy vidám családi délután keretében búcsúznak el Réber László kiállításától a Csók István Képtárban augusztus 2-án. A Terembura Kulturális Egyesület 16 órától várja a gyermekeket a kreatív foglalkozással egybekötött programra, amely során természetesen újra meg lehet szemlélni az alkotó gyermekkönyv-illusztrációit, hogy aztán felelevenüljenek Janikovszky Éva és Lázár Ervin meséi.

Tovább...
 
Motorbaleset - agyi sérülés - kóma: segítsünk a kisfiúnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

Szörnyű csapás érte a Börgöndpusztán élő Kerpel családot: gyermeküket, a jelenleg 9 éves Szabolcskát két évvel ezelőtt egy cross-motoros elütötte. A kisfiú a baleset következtében súlyos agyzúzódást szenvedett, agyödéma alakult ki nála, megsérült a beszéd-központja, az agytörzsi roncsolódás miatt lebénultak a végtagjai, a kisagya se maradt ép, afáziában, ataxiában szenvedett, s még sorolhatnánk.

Tovább...
 
Újabb felszámolási eljárás a Vidivel szemben! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 31.

ImageMikor lesz ennek már vége? - A Fehérvár FC vezetése a Fejér Megyei Bíróság mai napon kézhez vett végzéséből arról értesült, hogy a SZUNA Kft. felszámolási eljárás lefolytatása iránti kérelmet terjesztett elő a Fehérvár FC Kft. ellen 840.000.-Ft kölcsöntartozás és járulékai erejéig. A kölcsöntartozást a SZUNA Kft. egy, a bírósági beadványhoz is csatolt, mindösszesen nyolc sorból álló „Kölcsönadási szerződés” elnevezésű dokumentumra alapozza.

Tovább...
 
Dr. Mohácsy Károly halálára Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. július 31.

Ma reggel nagy veszteség ért bennünket. Örökre elaludt Dr. Mohácsy Károly, a köztiszteletben állt középsikolai tanár, Székesfehérvár díszpolgára, a közismert tankönyvszerző. Abból a fajtából való volt, akit tudós tanárnak hívnak. Irodalomkönyvei a középiskolákban igen nagy sikert arattak. A szó szoros értelméne TANÁR volt, akár órát tartott vagy éppen szakfelügyelt.

Tovább...
 
Bezárt az uszoda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageA nyári karbantartási munkálatok miatt augusztus 25-ig zárva tart a Csitáry G. Emil Strandfürdő és Uszoda uszoda-részlege. A bérlettel rendelkezők ezidő alatt 6-tól 9 óráig használhatják – a strandolóktól zavartalanul - a Városi Strand nagymedencéjét. A fürdőbelépő egyébként gyermekeknek és nyugdíjasoknak 320 Ft-ba kerül, a felnőtteknek pedig 610 Ft-ot kell fizetniük.

 
Keresztény emlékek Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageBalsay István, a KDNP Önkormányzati Tanács Elnöke a „Keresztény emlékek” felmérése, fényképes kiállításban és könyvben való bemutatása, de elsősorban ősi hagyományaink ápolása érdekében elhatározta, hogy mindent megtesz azért, hogy legyen gazdája, gondozója az összes megyei keresztnek, emlékhelynek. Ennek érdekében levelet írt minden Önkormányzathoz és Kereszténydemokrata szellemű személyhez.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21385 - 21395 / 22068