Kezdőlap
A fehérvári rögbisek ismét taroltak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 23.

ImageKiválóan szerepelt a női rögbi Interliga első őszi fordulójában a Fehérvár RC.- tájékoztatta szerkesztőségünket Mátay Balázs FRC elnök - A legutóbbi sorozat második helyezettje mindhárom ellenfelét legyőzte Ausztriában. A cseh válogatottat nagy küzdelemben 24-19 -re, az osztrák Linz együttesét 24-0 -ra, míg a régi rivális -szintén ausztriai- Donau RC -t 12-0 -ra.

Tovább...
 
Forgalomkorlátozások a városban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 23.

Tisztelettel tájékoztatjuk a Lakosságot és a Gépjárművezetőket, hogy a Fehérvári Vigasságok, valamint a Lecsófesztivál rendezvénysorozat kapcsán az alábbi korlátozások lesznek: (részletezve alább olvasható)

Tovább...
 
Nem elfogadható a démonizálás és a manipuláció! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 22.

ImageDöbbenten hallgatta Dr. Cser-Palkovics András – és a tisztességesen élő és cselekvő magyarok, valamint más nemzetek tagjai is - azokat a kijelentéseket, amelyeket Nyakó István, az MSZP szóvivője és Ujhelyi István, a pár országgyűlési képviselője tett Nagyváradon. Az említett politikusok a szocialisták által bevetett – és bevetendő – alattomos eszközöket ismertették a Magyar Ifjúsági Értekezlet akadémiáján, amely során kijelentették: „Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki…” - Ennek kapcsán tartott Dr. Cser- Palkovics András sajtótájékoztatót Székesfehérváron.

Tovább...
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A FEJÉR MEGYEI AMATŐR MŰVÉSZETI EGYÜTTESEK TÁMOGATÁSÁRA Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 22.

Fejér Megye Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottsága pályázatot hirdet közművelődési intézmények, egyesületek keretében működő amatőr művészeti együttesek (zenekar, énekkar, énekes kör, színjátszó, báb-, néptánc-, népzenei és társastánc csoport és egyéb előadó vagy alkotóművészeti közösség) évfordulós támogatására.

Tovább...
 
Előadások XVI. Benedek Pápa "A Názáreti Jézus" című könyvéről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 22.

ImageA Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fehérvárcsurgói Csoportja felnőtt katekézisre várja az érdeklődőket ma, 17 órakor a helyi Művelődési Házba. A program során Frits Zsuzsanna előadást tart XVI. Benedek Pápa „A Názáreti Jézus” című könyvéről. Kissné Lázár Erzsébet, a Csoport vezetője elmondta, hogy szervezetük 1999. április 29.-én alakult, s azóta 12 avatott és 6 önkéntes taggal működik. Céljuk, hogy segítsenek a rászorulókon. Ez viszont nem merül ki az anyagi támogatásban: személyes kapcsolatban állnak az emberekkel, akiknek lelki vigaszt is nyújtanak.

Tovább...
 
Egy hívő költő Polgárdiból Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 22.

ImageNemrég megjelent a Polgárdiban élő nyugalmazott pedagógus és költő, Pásztohy Domokos hatodik verseskötete a Vörösmarty Társaság gondozásában. Az Árnyak fölé című könyv az elmúlt két évben született költeményeket tartalmazza. A rendkívül elegáns kiadvány tervezője Neményi László, aki a nemrég elhunyt M. Tóth István egyik alkotását használta fel a borítóhoz.

Tovább...
 
Folytatódik a nyitott urológiai szakrendelő program Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 22.

ImageBár az „urológus” – kifejezés hallatán a férfiak többségén „összerezzenési hullám-sorozat” figyelhető meg, mégis örvendetes tényként könyvelhető el, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórház európai prosztata-naphoz kapcsolódva megrendezett „Nyitott urológiai szakrendelő” programját óriási érdeklődés övezte. A Hunyadi úti rendelőben tartott ingyenes vizsgálatokon szeptember 15-én, 16-án és 17-én 450-en vettek részt.

Tovább...
 
Fidelitas - Újabb csoport alakult Heves megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Boros Csaba   
2008. szeptember 22.

ImageÚjabb Fidelitas csoport alakult Heves megyében szeptember 19-én, Bükkszenterzsébeten. Az alakításon részt vett Boros Csaba megyei alelnök is. A csoport elnökének a tagok Nagy Szabolcsot választották. A gyűlésen szó esett a fiatalak nehéz tanévkezdéséről és a kevés környékbeli munkalehetőségekről is. A kis csoport bízik benne, hogy az ők maguk munkájával is tudnak valamit tenni, a jobb jövő reményében.

 
Ingyenes gyógyfürdőzés az Idősek Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 22.

ImageA nyugdíjasok egyik legkedveltebb elfoglaltsága a gyógyfürdőzés: jótékony melegséggel „átjáratni” fájó izületeiket, s a hőmérséklet-különbözőség okozta gőzben megbújva diskurálni „sorstársaikkal”. E szabadidős program gyakorítását azonban gyakran megakadályozza a belépő jegyek és a pénztárcák vékonyodása közti „komoly összefüggés”.

Tovább...
 
8 forduló után 10. a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 22.

ImageA magyar bajnokság 8. játéknapja után a 10. helyen áll az FC Fehérvár. A tabellát az ebben a fordulóban 3 gólt szerző Újpest vezeti, a Debrecen a második, míg a harmadik helyen az újonc Haladás áll. Az NB1 nyolcadik fordulójában összesen 29 gól esett, ez 3.625 találatot jelent mérkőzésenként. Nem volt olyan találkozó, ahol nem született gól, a győriek 6-ot is láthattak. Nem járt rosszul sem a debreceni, sem az újpest közönség: ők 5 - 5 gólnak lehettek szemtanúi. A forduló, a tavalyi bajnok MTK fehérvári vendégjátékával kezdődött: a kék fehérek a kiegyenlített első félidő után jobb, gyorsabb játékot mutatva 2-0-ra nyertek.

Tovább...
 
Pazar játék, szenzációs győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 22.

ImageAz Alba Volán szemkápráztatóan jó játékkal, az utolsó másodpercben lőtt góllal legyőzte az EBEL címvédőjét, a Red Bull Salzburgot. Ezzel két mérkőzés után veretlen a csapatunk. - Bajnokhoz méltóan valósággal nekirontott a Volánnak a Salzburg. Szédítő volt az iram, két percet kellett várni, mire Martz révén az első kontrát be tudta mutatni a Volán.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21385 - 21395 / 22541