Kezdőlap
Az erőszak ellen tüntetve  a megkéselt sportolóra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 09.

ImageA tragikus hirtelenséggel elhunyt Marian Cozma-ról emlékeztek meg tegnap a sportbarátok Székesfehérváron, az Országalmánál. Az MKB Veszprém kézilabda-csapatának román válogatott játékosát vasárnap hajnalban szúrta szíven egy ismeretlen tettes. A 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. Az öldöklés során megsérült az együttes két másik légiósa is, Ivan Pesic (horvát) és Zsarko Sesum (szerb) – az ő állapotuk már stabilizálódott.

Tovább...
 
Vonattal ütközött egy autó Agárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 09.

ImageSzemélyvonattal ütközött egy személygépkocsi vasárnap kora délután Agárdon. A tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a balesethez. Az autót vezető férfit a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki a kocsiból. A vonaton senkinek sem esett baja.

Tovább...
 
Festmények a XXI. század technikáival Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 09.

ImageA Székesfehérvárért Művészkör titkára, Gy. Simon Margit mutatja be ma festményeit az Öreghegyi Borházban. A „XXI. század technikái” című kiállítást Gyulai Béla, a Művészkör elnöke köszönti majd, a tárlatot pedig Simon M. Veronika nyitja meg. A programon fellép Enyedi Béla daltulajdonos, valamint a művésznő lánya, Gyulai Saci "festőnövendék", aki - a korábbi megnyitókhoz hasonlóan most is táncolni fog. Az alkotások március 9-ig tekinthetők meg a Borház nyitvatartási ideje alatt.

Tovább...
 
Gyurcsány Ferenc nem érti, mit jelent a válság a magyarok számára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 09.

Image"Az idő és a körülmények immár végleg túlléptek Gyurcsány Ferencen és kormányán. Az már korábban bebizonyosodott, hogy a kormány képtelen a válság kezelésére, csak egyeztetéseket és megbeszéléseket tart, ahelyett hogy intézkedéseket hozna. Most már azonban az is kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya nem is érti a kialakult helyzetet, hiszen aki napi 235 ezer forintot tud elkölteni, és aki a válság kellős közepén Dubaiban nyaral, az nyilvánvalóan nem érti, hogy mit jelent a válság Magyarország és a magyar emberek számára." - véli Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője (IS!)

 
Hóesés, síkos utak, gépjárművek az árokban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 09.

ImageKatasztrofálisnak mondható a közlekedési helyzet Fejér megyében (is) az útviszonyokat tekintve. Éjszaka hatalmas hófelhő érte el térségünket, s bár már nem hull a csapadék, nyomai még igencsak láthatóak: Székesfehérvár és Tatabánya között 20 cm-es hó lepi az utakat, a hókotrók sokhelyütt nem járnak (még), s több gépkocsi és autóbusz is az árokba csúszott. Majk és Kőhányás között nagyon lassan lehet csak haladni, a vártnál is nagyobb a torlódás. Egyik olvasónk e területen járva, 8 óra után pár perccel küldte el szerkesztőségünknek az alább látható felvételt egy "kisiklott" autóbuszról.

Tovább...
 
Kiállítás téglákból Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 09.

Ki gondolt már arra, hogy a „tégla” másra is való, minthogy házat építsünk belőle, vagy, hogy belsőépítészeti célokra használjuk, olybá’ „díszítő elemként”? Siklósi Gyula régészprofesszor valószínűleg másként tekint erre az égetéssel készült tárgyra, mint az „átlagember”: több éven át kutatta Fejér megye településeit különböző anyagokból készült téglák után (Székesfehérváron már az 1700-as években működött téglaégető, hiszen a környéken kiváló minőségű agyag található), hogy aztán a közel 800 darabos gyűjteményét most bemutassa Önöknek a Megyeháza pincéjében.

 
Az utolsó percekig élt a győzelmi esély Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 09.

ImageA magyar válogatott közel állt a győzelmhez Ukrajna ellen a rigai olimpiai selejtező zárófordulójában, ám nem sikerült megtartani a vezetésünket. Büntetőkkel végül felülkerekedtek keleti szomszédaink

Tovább...
 
Továbbjutott a Vidi a Ligakupában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. február 09.

ImageCsapatunk - Sitku vezetőgólja után - 1-1-es döntetlent játszott a Honvéd ellen a Ligakupa első tavaszi fordulójában, és ezzel továbbjutott a csoportkörből, várhatja az egyenes kieséses rendszert. Hajtós, kiegyenlített mérkőzést játszott a Vidi a Bozsik Stadionban, amely után talán csak azért hibáztathatjuk a játékosokat, hogy - mindkét oldalon - feltünően sok volt a szabálytalanság. Igaz, ez talán a frissesség hiányával magyarázható, ne felejtsük el, majd csak két hét múlva kezdődik a bajnokság.

Tovább...
 
Győzött az Albacomp  folyik a harc a továbbjutásért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 09.

ImageAz Albacomp kosárlabda-csapata tegnap állt ki az Univer-Kecskemét ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a továbbjutásért. Az első felvonást a fehérváriak nyerték, a visszavágó pedig vasárnap lesz. Részletek: Univer Kecskemét - Albacomp 75-81 (19-23, 18-18, 19-17, 19-23) Kecskemét, 1000 néző Játékvezetők: Cziffra, Kapitány, Frányó Albacomp: Simon 21/12, Doyne 18/9, Bell 15/6, Morrison 14, Radovic 2 Cs: Hanga 9, Góbi, Keller 2 Univer: Horváth 20/9, Danielson 12/6, Molnár 6, Szabó 13/9, Haynes 14/9 Cs: Tóth, Klaiber 6/6, Harrison 4

 
L. Simon László felolvasó estet tart Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 08.

ImageA Magyar Írószövetség Közép-Dunántúli Írócsoportjának és a Vörösmarty Társaság felkérésének eleget téve február 9-én (hétfőn), 18:30-kor L. Simon László felolvasó estet tart Székesfehérváron. A József Attila-díjas író, költő a Vörösmarty-teremben (Cím: Kossuth utca 14.) várja az irodalom iránt fogékony közönséget. A művészt Bobory Zoltán köszönti majd, s vezeti fel az estet.

 
Fogadónap a Gárdony Kistérséget érintő menetrendekről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 08.

A Közlekedésbiztonsági Intézet Nonprofit Kft. Közép-dunántúli Regionális Közlekedésszervezési Iroda a Gárdonyi Kistérséget érintő vasúti és helyközi autóbusz menetrendjével és annak nemrég életbe lépett változásával kapcsolatban 2009. február 17-én a Kistérségi Társulás Tanács Munkaszervezetének épületében (Velence, Balatoni u. 65.) 14 – 18 óráig lakossági fogadónapot tart.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21781 - 21791 / 24112