Kezdőlap
Irány az EFOTT! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 13.

ImageDunaújvárosban rendezik meg idén a 33. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. Hazánk első fesztiválja a Szalki-szigeten startol kedden, ahová egy kifejezetten erre a célra épített hídon át lehet bejutni. Az egy héten át tartó EFOTT látogatóit mintegy háromszáz előadó szórakoztatja majd kilenc helyszínen. Sőt: a koncerteken kívül számos sportprogram is várja a fiatalokat - és a középkorúakat egyaránt.

 
Hamarosan elkészül a Várkápolna Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 13.

A Várbarátok Társaságának köszönhetően még az idén befejezik a csókakői vár kápolnájának építését. Az egyesület tagjai több, mint tíz éve dolgoznak azon, hogy a várat felújítsák, s újra a régi fényében tekinthessék meg az érdeklődők. A lelkes emberek minden hónap utolsó szombatján rakosgatják a köveket, s keverik a maltert. Az előzetes becslések szerint a Várkápolna néhány hónap múlva elkészül, amely egy állandó kiállításnak is helyet biztosít majd.

 
Megállapodás a férfias sportokat űző nőkért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Mátay Balázs FRC elnök   
2008. július 13.

ImageEgyüttműködési megállapodást köt egymással az ARISZ női futballcsapata és a Fehérvár Rugby Club női együttese. A két fél rendhagyó együttműködésének lényege, hogy a jövőben segítik egymás rendezvényeit a propagálás és a személyes részvétel tekintetében. A klubvezetők szerint azért van szükség erre a megállapodásra, hogy az alapvetően férfias sportokat űző nőket is minél többen megismerjék, elismerjék.

Tovább...
 
Gyakornoki program Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 12.

ImageA Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet a Fidelitas Gazdasági munkacsoportjával közösen gyakornoki programot hirdet. A programban részt vehet minden felsőfokú gazdasági tanulmányait megkezdett vagy elvégzett Fidelitas tag, aki pályázatot ad le.

Tovább...
 
Vendégül látta az öttusázókat Dr. Balogh Ibolya Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

ImageDr. Balogh Ibolya fogadta tegnap a pekingi olimpiára készülő öttusázókat. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a barátságos beszélgetést követően megkérte az Alba Volán – Bericap versenyzőit, hogy az olimpia után ismét látogassák meg a Megyeházán, s tartsanak részletes élménybeszámolót. A találkozón elhangzott, hogy Gyenesei Leila és Vörös Zsuzsa részt vesznek a Moszkvában megrendezett Öttusa EB-n – amely kedden kezdődik -, majd a tatai edzőtáborban folytatják a felkészülést.

 
Szúnyogirtás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Nem a szúnyogok alacsony szaporulatának köszönhető, hogy nem kell idén annyi vérszívó elől menekülnünk, hanem a gyakori szúnyogirtásnak. Idén négy alkalommal permetezik az élősködőket Székesfehérváron. Egy velencei vállalkozó – akit közbeszerzés során választottak ki – 3650 hektárnyi szárazföld, s 50 hektárnyi vizes terület felett pusztítja a szúnyoglárvákat. E művelet alkalmanként 2 millió forintba kerül.

 
Állat- és természetvédelmi tábor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

ImageA Takarodó úti Állatotthonban állat- és természetvédelmi napközis tábor indítanak hétfőtől. A program során a tíz-tizenöt éves gyermekek megismerkedhetnek a háziállatok fajtáival, életmódjukkal, s a hozzájuk kapcsolódó gondozási feladatokkal. Az egy hetes tábor alatt a diákok besegítenek a menhelyen folyó munkákba – etetésbe, fürdetésbe -, valamint kirándulásokat tesznek Sóstóra, a természetvédelmi területre, hogy a környezetvédelmi kérdésekkel (felmerülő problémák és azok megoldása) is foglalkozzanak.

 
Már a templomokat se tisztelik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

ImageA Budai úton lévő református templom réz tetejét akarta lelopni egy 22 éves férfi és egy tizenéves fiú. A rendőröket egy szemtanú riasztotta, s a hatóság emberei idejében a helyszínre érkeztek: sikerült elkapniuk a két réztolvajt, akiket elő is állítottak a kapitányságon lopás vétsége miatt.

 
Életveszélyes sérülés Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 12.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat pénteken délelőtt. Székesfehérváron, a Kiskút útja és a Zámoly utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött. Egy ember életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Tovább...
 
Nagyoperett a Pelikánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

A Viktória című nagyoperettet játszották tegnap Székesfehérváron, a Pelikán udvarban, s ma este is ezt a darabot láthatja a közönség 20.30-tól. Az előadás főszereplője Brunner Márta és Moravetz Levente. Rajtuk kívül Keller János, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor és Gerner Csaba is fellép. Közreműködik az Alba Regia Vegyeskar, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, és a Vörösmarty Színház tánckara.

 
Továbbképzés az eddig mostohán kezelt napközi otthoni pedagógusoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens, KJF   
2008. július 12.

ImageIskolai napközi otthoni nevelőmunka elmélete és gyakorlata témájú 30 órás akkreditált továbbképzésnek adott otthont a Kodolányi János Főiskola július 1-4. között Székesfehérváron.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21990 - 22000 / 22527