Kezdőlap
Alkossunk 21 századi csoportképet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

ImageDigitális fotópályázatot hirdet a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény képzett és képzetlen művészek számára. „Munkácsy művészetének kiemelkedő teljesítményei azok a nagyméretű élet- és csoportképek (Siralomház, Tépéscsinálók, Éjjeli csavargók, Gyermeklátogatók), melyek alapján sűrített módon fogalmazódik meg egy korszak arca.” – áll a felhívásban – „Játsszunk el a gondolattal, ha ma élne Munkácsy, milyen jelenetet, élethelyzetet találna méltónak, hogy hosszú munkával, mesterien megfesse azt.”

Tovább...
 
Nánai táborban alkottak a fehérvári művészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

ImageA szlovákiai Nána városában töltöttek el néhány napot a SMV 2000 Festőtanoda ifjú művészei. Az alkotótáboron tizennégy székesfehérvári festő-tanonc vett részt más magyar városokból és szlovák területekről érkezett társaikkal együtt. A találkozó végeztével egy színelőadással tarkított, közös kiállítás is nyílt a helyi művelődési házban.

Tovább...
 
Korlátozott ügyfélfogadás a Fejérvíznél Nyomtatás E-mail
Írta: Közleény   
2008. augusztus 29.

A Fejérvíz tájékoztatja ügyfeleit, hogy számítógépes rendszerük átállítása miatt minden ügyfélszolgálatukon augusztus 29-én, pénteken ügyfélszolgálati tevékenységüket csak korlátozottan tudják végezni. Ez azt jelenti, hogy a megkeresések nagy részét csak papíron rögzítik, a tényleges intézkedést pedig szeptember első hetében végzik el. Szeptember 1-től, hétfőtől az ügyfélszolgálatok zavartalanul működnek.

 
Már a kerettel készül Kulcsár Tamás Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. augusztus 29.

ImageMost már hivatalosan is megerősíthető a napokban szárnyra kapott hír, miszerint Kulcsár Tamás, az MTK csatára Fehérvárra kerül. Az 1982-ben született, 185 cm magas és 73 kg súlyú játékost egy évre kaptuk kölcsön a budapesti klubtól. Kulcsár eddig 57-szer lépett pályára az NB-I-ben és két gólt szerzett. A csatár csütörtökön délután érkezett Fehérvárra, és mától már részt vesz az edzéseken.

 
Török Ádám és a "szomorblues" Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

Image„Asztalhoz leültem, megittam / sok-sok üveg bort. / Aztán már éreztem fájdalmam / lassan eltompul./ Ginben és whiskyben / kedvemet meglelem, / mert kábulat nélkül / semmit nem ér már rongy életem / Oh drága boraim, / fájdalmam lassan eltompul, / elszáll, eltompul, elszáll, eltompul…” – énekli egyik számában Török Ádám, hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb blues-rock énekese, a külföldön is „rajongott” fuvolavirtuóz, aki idén lett hatvan éves, s néhány nap múlva Székesfehérváron is fellép.

Tovább...
 
Közel száz résztvevő a Bács-Kiskun megyei táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. augusztus 28.

ImageAugusztus 16-21. között rendezte meg a kiskőrösi Fidelitas a III. Pátria Nemzetközi Ifjúsági Tábor című rendezvényét, amelyen a helyi és megyei csoportok tagjain kívül háromtucat margittai huszonéves is résztvett.

Tovább...
 
Projektzáró Konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

A 'GEODÉTA' GEO Diák Életpálya Tanácsadó Iroda és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara holnap rendezi meg a GEO Karrieriroda Projektzáró Konferenciáját. A 13 órakor kezdődő programot Dr. Mélykúti Gábor és Prof. Dr. Márkus Béla dékáni köszöntője vezeti be, majd Dr. Szepes András és Tóth Erzsébet projektvezetési beszámolója hallható. A konferencián elhangoznak még hallgatói beszámolók, munkáltatói vélemények, s egyéb – oktatással kapcsolatos – előadások is.

 
Nem hoztak aranyat - mégis büszkék vagyunk rájuk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

ImageA Hiemer-házban köszöntötték ma délután az Olimpián részt vett székesfehérvári játékosokat: Vörös Zsuzsa, Gyenesei Leila és Horváth Viktor öttusázókat, valamint Kerékjártó Tamás úszót – és persze edzőiket. Az ünnepségen elhangzott: bár sportolóink nem olyan teljesítményt produkáltak, mint ahogy elvárták tőlük, mégis büszke rájuk klubjuk és városunk, hiszen az elmúlt években már bizonyságot tettek kiválóságukról, s "dobogótlanságuk" ellenére most is szépen szerepeltek.

 
Épületnéző séták a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

ImageA hatalmas érdeklődés miatt szeptemberben is látogatható a Hiemer-ház felújításának II. üteme alatt elkészült épületrész. A bejárásra hétfőn, kedden és szombaton nyílik lehetőség előzetes bejelentkezés alapján. A programmal kapcsolatban további információ a Tourinform Irodában kérhető személyesen, vagy az 537-261-es telefonszámon.

Tovább...
 
Kortárs Festők az Alba Plázában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

A "Magyar kortárs festőművészek színe-java" címmel nyílik kiállítás augusztus 30-án, 16 órakor a székesfehérvári Alba Plazaban. A szeptember 4-ig látható tárlaton Kossuth-, Életmű-, és Munkácsy-díjas kortárs festőművészek alkotásait állítják ki. A megnyitón Kató Zoltán szaxofon-művész is fellép majd.

 
Hol van már az a 70 millió forint? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

ImageA „Királyi séta – Történelmi időutazás az ezeréves Székesfehérváron” elnevezésű projekthez szükséges önrész 70 milliós „hiánya” miatt veszélybe kerülhet a Bazilikatörténeti Múzeum létrejötte is. – hangzott el a Polgári Frakció által szervezett sajtótájékoztatón, amelyet Brájer Éva, a Kulturális Bizottság elnöke, és Vargha Tamás EU integrációs tanácsnok tartott a Nemzeti Emlékhelynél.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22001 - 22011 / 22912