Kezdőlap
Tűzz a víz alá! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 12.

ImageA gárdonyi Sport Beachre vonulnak nagy erőkkel a tűzoltók. A nyári forróságban a tömlőgurítás, a sugárszerelés és a tűzoltás helyett most a pihenésé, a sportolásé és a szórakozásé a főszerep Magyarország első öko szemléletű strandján. A Sport Beach felajánlásának köszönhetően a székesfehérvári tűzoltók a szolgálati igazolványuk felmutatásával ingyenesen léphetnek a Kékhullám zászlóval kitűntetett strandra, ahol a szép és tiszta környezet mellett, kiváló minőségi víz, sport- és szabadidős programok várják őket és családjukat.

Tovább...
 
Európai postaládák Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

Az európai elvárásoknak megfelelő postaládákkal találkozhatnak a székesfehérváriak a város több pontján. Az új fajta levélszekrények abban különböznek a régebbi típusoktól, hogy sokkal alacsonyabbak, így a kerekesszékkel közlekedők is könnyebben használhatják, valamint a bedobónyílásuk szélesebb, így a nagyobb méretű borítékokat összehajtás nélkül is fel lehet adni, s nem gyűrődik meg a beltartalom.

 
Éjjel-nappal tartó folyamatos szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak július 11-én és 12-én Székesfehérváron, a Vízivárosi Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely legközelebb július 11-én, a 6 órás szentmise után kezdődik, s a másnap reggeli szentmiséig tart.

 
Fejér megyei vitorlázórepülő a Világbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageA hét elején megkezdődött a harmincadik Vitorlázórepülő Világbajnokság Olaszországban, Rietiben. A versenyen idén 25 országból, mintegy 102 vállalkozó szellemű sportoló indult el a kupáért, három kategóriában. – tájékoztatta szerkesztőségünket Noll Gergely, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Médiabizottságának elnöke. – A versenyzők között találjuk a Fejér megyében élő Földi Zoltánt is.

Tovább...
 
Sakkban is jók vagyunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Két székesfehérvári fiatal lány öregbítette városunk sakkozóinak jó hírnevét a Balatonlellén megrendezett korosztályos országos bajnokságon: László Debóra kategóriájában első helyezést ért el, a 17 éves Mányoki Anna pedig ezüstérmes lett a 18 évesek között. E korosztályban a 10 fős mezőny 9 napon át variálta lépéseit, s Mányoki Anna a megszerezhető kilenc pontból hetet gyűjtött össze. Átlagosan négyórás játszmákon vett részt, de volt, amikor öt órán át rendezgette a bábúkat. A MÁV-Előre játékosát az ezüstérem feljogosítja arra, hogy induljon szeptemberben a montenegrói korcsoportos Európa-bajnokságon.

 
"Egy kovács nem kovács", de valaki mégis az Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageKözel fél évszázada folyamatos kopácsolás, üllő-verés lengi körbe Kovács Károly, a bodajki kovács portáját. Persze, nemcsak a helybeliek ismerik e nagyszerű mestert, hanem híre még Fejér megyén túlra is eljutott. Hogy miért? Erre voltam kíváncsi én is, ezért néhány nappal ezelőtt meglátogattam műhelyében.

Tovább...
 
Vitorlások a célban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Felnőtt és Junior Országos Bajnokságot rendeztek több hajóosztályban is a Nemzetközi Balatoni Vitorláshét keretében. A „Laser” osztályban 28-an indultak, akik közül két VVSI-s sportoló is dobogón végzett: Berecz Zsombor aranyérmet, Tomai Balázs pedig bronzérmet szerzett. A „Laser Radial” női kategóriában a VVSI-s Berecz Zsófia legyőzte mind a 11 ellenfelét, másodikként pedig Karé Réka, a Yacht Klub Agárd vitorlázója futott be. „Finn” felnőttben az Alba Regia SE-től dr. Hajdú Balázs győzedelmeskedett, Beliczay Márton pedig második lett.

 
Felszámolják az illegális hulladéklerakókat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageA Gaja Környezetvédelmi Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata közös pályázatot nyújtott be az illegális hulladéklerakók felszámolására. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatán 3,5 millió forintot sikerült elnyerniük a projekt megvalósítására, amit 870.000 forint önerővel egészítenek ki. – erről tartottak sajtótájékoztatót a Gaja Környezetvédelmi Egyesület és az Önkormányzat képviselői.

Tovább...
 
A hastánc a nőt nővé varázsolja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Image„A hastánc a keleti kultúra szerves részéhez tartozik, a köztudat azonban erotikus és kétes eredetű mozdulatsorként könyvelte el sokéves, és meghurcoltatott múltja miatt.” – tudtuk meg Janus Márta hastánc-oktatótól. – „A hastánc az idők során a világ fejlődése és változása során kinőtte e szerepét, és külön művészetté alakult át. Aki ismeri a táncot, tudja, hogy ez valami más, mint a többi: erőteljesen könnyed és elegáns. Ez az a tánc, amely a nőt nővé varázsolja, ahol önmaga lehet, megélheti érzéseit, és kibontakozhat.”

Tovább...
 
ARAK KUPA Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

A Sóstói Stadion atlétikai pályája nemzetközi atlétikai versenynek ad otthont július 12-én, 17-20 óráig. A viadalon 11 versenyszámban állnak rajthoz a sportolók: magyar, szlovák és ukrán atléták. Az Alba Regia Atlétikai Klub játékosai közül éremre számíthat Molnár Balázs (400 méteres futás), Vaskó Zoltán (magasugrás), Végh Tibor (5000 méteres futás) és az olimpiai B-szint teljesítéséhez igencsak közel álló Listár Nikolett (200 méteres futás).

 
Előadások a Bibliáról a vértesboglári templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. július 10.

ImageA Vértesboglári Római Katolikus Egyházközség – csatlakozva a Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívásához – egy éven át tartó ismeretterjesztő előadás-sorozatot indít a Biblia éve alkalmából. Az előadások minden hónap második szombatján, délután 15 óra 30-tól kezdődnek a vértesboglári templomban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22001 - 22011 / 22527