Kezdőlap
Van, amiből egyszerre egy is elég Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageNem lehet ugyanazon időben két meccset nézni. Legalábbis a „duó” ezen változata közel sem olyan élvezetes, mintha csak egyre koncentrálunk. Ezért a Piac téren álló „focisátorban” minden délután megszavaztatják, hogy melyik mérkőzést adják le "élőben" az óriás-kivetítőn, a másikat pedig a következő nap, 18 órakor ismétlik meg – hogy a focirajongók semmiről se maradjanak le. Csütörtöktől  – amikor csak egy meccs lesz naponta -, ugyanebben az időpontban elevenítik fel az előző játék feledhetetlen pillanatait. – tudatta szerkesztőségünkkel Leskó László, a „sátor” egyik fő szervezője.

 
Takarítási akció a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

A Társadalmi Felelősségvállalás Napjához csatlakozva takarítási akciót hirdetnek a Vízivárosban június 20-án. A fő probléma, amelyet a szervezők meg szeretnének szűntetni: a Csanádi, a Radnóti és a Pilinszky tér környékén felgyülemlő szeméthalom és kutyaürülék. A programban részt vesznek az Alba Regia ifjúsági és Szabadidős Egyesület női labdarúgó csapatának tagjai – és természetesen várják a lakókat is. Találkozás: pénteken, 16 órakor a Csanádi téren.

 
Biciklis gyakorlópályát avattak a Püspökkertvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageÁtadták az új bicikliutat a Püspökkertvárosi Óvodában. A közel egymillió forintba kerülő gyakorlópálya megépítését már régóta tervezte az intézmény, s most végre lehetőségük nyílt a megvalósításra néhány vállalkozó, a szülők, s a város támogatásának köszönhetően. A gyermekek így  játékos formában, szakértő-óvónői irányítás mellett tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait.

 
Megnyitja kapuit az Albacomp Regionális Sakkiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 17.

ImageA Magyar Sakkszövetség, az Albacomp Számítástechnikai Zrt. és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat támogatásával, Székesfehérváron is megnyitja regionális sakkiskoláját. Az iskola az ALBACOMP REGIONÁLIS SAKKISKOLA (Albacomp RSI) nevet viseli. Az informatikai cég a pár napja befejeződött Öttusa Világbajnokság szponzorálását követően ismét a vállalat régiójában nyújt támogatást a sport területén, így a székesfehérvári kosárlabdacsapat után ezentúl újabb intézmény viseli az Albacomp nevét.

Tovább...
 
Stancsics Erzsébet kötetbemutatója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

Stancsics Erzsébet – e név ismerős lehet, s nem véletlenül cseng össze a „Táncsics”-csal, hiszen ezen  család leszármazottja a székesfehérvári születésű költőnő, akinek kötetbemutatóját Nagyczakó Györgyi kiállítás-megnyitójával kötötték össze a Bányató Galériában.

Tovább...
 
Tesztelik a légiósokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageOrvosi, fizikai, és technikai teszteknek vetette alá az FC Fehérvár Goran Vujovicsot, a montenegrói csatárt, Ivan Udorevicsot, a horvát védőt, és Nenad Filipovicsot, a szerb kapus a felcsúti Puskás Akadémián. Az elkövetkezendő napokban a klub a focisták játékát is alaposan megvizsgálja majd, s az eredmények értékelése után döntenek arról, hogy megkötik-e velük a szerződéseket.

 
Táborozni hív a Székesfehérvári Református Gyülekezet Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Református Egyházközség   
2008. június 17.

ImageKedves Testvéreink! A tavalyi táborunk élményeit, örömeit és áldásait Isten iránti hálaadással felemlegetve, idén a július 20. és 26-a közötti, vasárnaptól – szombatig terjedő hétre nagy szeretettel hívunk és várunk óvodánkból, iskolánkból, illetve mindhárom gyülekezetrészből gyerekeket és szüleiket, magányosokat és családosokat egyaránt! Idén is gyönyörű környezetben, még jobb elszállásolási lehetőségekkel vár bennünket a Várhegy Üdülő Sátoraljaújhelyen. Testi-lelki felüdülést ígérő hetünk központi témája lesz: A közösség áldása (1. János 1,3)

Tovább...
 
Közmunkaprogram halmozottan hátrányos helyzetűeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

Régiós közmunkaprogramot indított el a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, amely közel háromszáz Fejér megyében élő, halmozottan hátrányos helyzetű ember foglalkoztatását segít elő. A 265 millió forintba kerülő project tegnap kezdődött egy július 1-ig tartó motivációs tréninggel. Ennek során a résztvevők megtanulják a motoros fűkasza kezelését is, hiszen a program egyik fő célja a parlagfű-mentesítés. A szezonális munkáért 70.000 forintot kapnak a foglalkoztatottak.

 
A kultúra és a pénz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageSobor Antal „szubjektív benyomásait, reflexióit” tartalmazó új kötetét végre a bodajkiak is megismerhették, hiszen a hétvégén náluk járt az író-festő, aki Bakonyi Istvánnal egyetemben könyvbemutatót tartott. Az irodalmárokat az Ünnepi Könyvhét alkalmából hívták meg e programra, legközelebb pedig ma este, 18 órakor találkozhat velük a közönség Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Kitűntetés a Madár családnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Kitüntetést kapott id. Madár Imre, aki immár 56 éve a kézilabdának szenteli életét, s aki több sportolót is elindított a siker és a hírnév felé. A díjat a Magyar Kézilabda Szövetség megalakulásának 75. évfordulója alkalmából nyújtották át neki az Alba Regia Kézilabda SE bajnoki bronzérem kiosztásán – megköszönve e sportágban hosszú időn át végzett kimagasló, példamutató tevékenységét. Sőt, vele egyidőben fia, ifj. Madár Imre edző is megkapta e kitűntetést.

 
A "Bor Városa" lett Mór Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageMagyarország leghíresebb borászainak közreműködésével Országos Ezerjó Borversenyt rendeztek Móron, amelyre hazánk borvidékeiről 110 Ezerjó mintát küldtek be a termelők. S mivel a borokhoz megfelelő étek is illik: sor került a Magyarországi Borrendek Országos Borral Készült Főzőversenyére is. Ezen a programon a hazai borrendek, borhölgyek és olyan szervezetek mérték össze tudásukat, amelyek fő tevékenysége a borhoz kötődik.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22199 - 22209 / 22527