Kezdőlap
A negyedéves GDP-adat a válság félrekezelésének következménye Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageA kormány félrekezelte a válságot, és ennek első jelei máris nyilvánvalóak. - világít rá a tényekrei a Fidesz, amelyet bővebben ki is fejt Dr. Cser-Palkovics András helyettes szóvivő közleményében: "A harmadik negyedéves GDP-növekedési adat máris rosszabb a várakozásoknál, az előző negyedévhez képest pedig már csökkent is a bruttó hazai termék. A helyzetet tovább rontja a kormány megszorításokra épülő politikája. Ebben a helyzetben a válságkezelés európai útjára kellene lépni: adócsökkentési és növekedési programra van szükség."

 
"A Kormány gazdaságilag ellehetetleníti az önkormányzatok működését" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageMóron rendezték meg a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) Oktatási és Kulturális Munkabizottsága soros ülését, amelyet idén a Fejér Megyei Önkormányzat szervezett. A kétnapos programot Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszédében elmondta: a Kormány gazdaságilag ellehetetleníti az önkormányzatok működését, így az oktatási, kulturális, szociális és gyermekvédelmi szakellátás is igencsak súlyos problémákkal kénytelen szembesülni.

Tovább...
 
Vasbetonba öntik a Rózsaligetet - Orosz István pedig pihenőparkot létesít Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageA Város nem nyújt semmiféle támogatást a Széna téren található játszótér felújítására, Orosz István, a terület önkormányzati képviselője viszont 9 millió forint körüli összeget szán a fásításra és egy kellemes pihenőpark kialakítására. A munkálatok már most novemberben elkezdődnek, s a tervek szerint a program három évig fog elhúzódni.

Tovább...
 
Körmenden is győzni kell! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageA Szolnoki Olaj KK-t felett aratott fantasztikus győzelem (104-74) után Körmenden lépnek pályára az Albacomp kosárlabda-csapat játékosai. A mérkőzésre ma, 19 órakor kerül sor. A fehérvári sportolóknak ezúttal különösen nehéz dolguk lesz, hiszen Doyne és Radovic megsérült, így még kérdéses, hogy tudják-e majd erősíteni a csapatot. A meccsre a jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni 16:30-tól.

 
Tovább tart a fáradtság Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 15.

ImageAz Alba Volán hazai pályán, igazi négypontos mérkőzésen fogadta az Olimpija Ljubljanát. Kulcsjátékosaink igen fáradtan mozogtak, így magabiztosan vitte el a két pontot a szlovén csapat. - Nem elég, hogy az Alba Volán húzóemberei a válogatott szünet alatt sem pihenhették ki a kizsigerelő EBEL-menetelés fáradalmait, még Nathan Martz sérülése sem jött rendbe, így megannyi körülmény nehezítette a fiúk dolgát.

Tovább...
 
Konferencia a Kárpát-medencei magyarság helyzetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageJöjjünk el minél többen a Kárpát-medencei magyarság jelenével és jövőjével foglalkozó konferenciára, Székesfehérvárra! – kéri a magyar polgárokat Kaszás István, a Fehérvári Polgári Védegylet elnöke, aki elmondta: civil szervezetük az Élőlánc Magyarországért Mozgalommal közösen már negyedik alkalommal fogadja az elszakított országrészek magyarságának vezetőit.

Tovább...
 
A kormánynak nem kellenek a fiatalok önszerveződései Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. november 15.

ImageSárospatak után az ország másik pontján, Szombathelyen beszélt a fiatalokat érintő költségvetési módosító javaslatról Ágh Péter ügyvezető alelnök. A képviselő rámutatott: évről-évre csökkentek a Regionális Ifjúsági Tanács által pályázaton kiosztható pénzek, most pedig meg akarják szüntetni ezt a keretet.

Tovább...
 
A bankmentő csomag bukása: újabb bizonyíték a kormány alkalmatlanságára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageNapról napra válik egyre egyértelműbbé, hogy a kormány félrekezeli a válságot és alkalmatlan arra, hogy kivezesse az országot a nehéz helyzetből. - áll Dr Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - A kormány "bankmentő" csomagja csúfosan megbukott, hiszen már a parlamenti tárgyalás előtt kiderült: az érintettek szerint ez egy rossz megoldás, és nem is kérnek belőle. A CIB már egy hete jelezte, hogy nem tart igényt a kormány csomagjára, ma pedig az OTP jelentette be, hogy nincs szüksége a bankmentő csomagra.

Tovább...
 
"Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageA kiskanizsai Sarlós Boldogasszony plébánia szolgáló közössége imaszolgálatot tart ma, 15 órakor az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban. – hívta fel a programra figyelmünket Kissné Lázár Erzsébet. – A gyógyító, közbenjáró imát a vendég közösség tagjai 2-3 fős csoportokat alkotva végzik majd személyesen a jelenlévőkért, s az imakérők röviden meg is fogalmazhatják imaszándékaikat.

Tovább...
 
Megkezdődött a hóügyelet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

Havat ugyan még nem látni, ám mától már hóügyeletet tart Székesfehérvár kommunális szolgáltató cége. Szükség esetén a télen tíz hagyományos, és két kotrós gép tisztítja majd a város útjait, valamint két nagyteljesítményű járművet is üzembe helyeznek. A Depónia tájékoztatása szerint idén nem helyeznek ki tároló edényeket – mivel azokat folyamatosan ellopják -, hanem a telephelyen (Sörház tér 3.) lehet vásárolni sót 25 és 50 kg-os kiszerelésben.

 
Megérkezett a Munkácsy-kiállítás egymilliomodik látogatója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageEgy Munkácsy-festmény reprodukcióját kapta ajándékba tegnap délelőtt a Munkácsy-kiállítás egymilliomodik látogatója. A műkedvelő hölgy, Züringer Rita, aki immár második alkalommal gyönyörködött a tárlatban, a képen kívül egy három napos wellness hétvégét is átvehetett Spányi Antal megyés püspöktől és Pákh Imre műgyűjtőtől. A kiállítást eddig 27 ezren tekintették meg Székesfehérváron.

 
<< Első < Előző 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22199 - 22209 / 23889