Kezdőlap
A profit és a Munkácsy-kiállítás ingyenes megtekintése közötti összefüggés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageMiért érzem azt, hogy mindig az próbál meg „profitálni” egy „jótékony ötlet” megvalósulásából, aki nem számít „szülőatyának”, s kezdeti érdektelensége (értékelendő, hogy nem feltételezek szándékosságot!) után, hagyva a „nyomásnak” rábólint, aztán… Aztán jönnek a hírek, hogy Székesfehérvár Önkormányzata megkötötte a szerződést a Munkácsy-kiállítás szervezőjével, a Bübali Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, hogy aztán 7045 gyermek ingyenesen megtekinthesse a tárlatot.

Tovább...
 
Ez nem a mi napunk volt... Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 06.

ImageAz Alba Volán hiába szerezte meg a vezetést a Graz 99ers ellen, a folytatásban nem sikerült megismételni az elmúlt mérkőzéseken nyújtott teljesítményt, így az ellenfél fordítani tudott, és el is vitte a két pontot Székesfehérvárról. - A Graz ellen mindig érdekes és izgalmas találkozókat vívott tavaly a Volán, amelyeken a pontszerzés rendre elérhető közelségben volt. 

Tovább...
 
Dicséretet érdemelnek rögbiseink! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageA Magyar Kupa megnyerése után a bajnokság rangadóját is sikerrel vette az FRC női rögbi csapata. – újságolta szerkesztőségünknek Mátay Balázs FRC elnök - A fehérvári amazonok eddigi egyetlen legyőzőjük, a Százhalombatta otthonában diadalmaskodtak 33-0 -ra, így most már pontelőnnyel vezetik a tabellát. Gyolcsos Ferenc edző csapata egyre jobb formába lendül, s az erőnléttel sincs baj.

Tovább...
 
Beszélgetés az amerikai elnökválasztásról Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dömötör Csaba külügyi kabinetvezető   
2008. október 06.

ImageA Szabad Európa Klub legutóbbi rendezvényén Jeffrey Levine-t, az amerikai nagykövetség első beosztottját, valamint Patrick Egant, a Republicans Abroad Hungary elnökét láttuk vendégül. - Jeffrey Levine bevezetőjében felvázolta az amerikai választási rendszer főbb ismérveit, így bemutatta a sajátos elektori rendszer jellemzőit. A diplomata úgy vélekedett, hogy a Virginia állam-beli végeredmények dönthetik el az elnökválasztást.

Tovább...
 
Irány a Nyugat - busszal! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageSzékesfehérvárra látogat a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum utazó kiállítása, a „Nyugat 100 busz”. A tárlat júniustól járja az országot, s minden állomáson néhány napot tölt. Ezidő alatt dokumentumok és fotók százainak segítségével mutatja be a Nyugat történetét, fontosabb alkotóit. Sőt, a buszban a korszakos jelentőséggel bíró folyóirat szerzőinek hangfelvételei és a velük kapcsolatos archív filmfelvételek is megtekinthetők – ingyenesen! Az „irodalmi utazás” október 6-9 között időzik városunkban, a Megyeháza előtti parkolóban.

 
A Biblia és a költők lelke... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageZenei betétekkel gazdagított, verses előadással kedveskedett közönségének Kálmán István szavalóművész a Régió Házában megrendezett Székesfehérvári Református Napokon. Műsorát kedvenc Istenes verseiből válogatta össze, ahogy tette nyáron is egy pápai országos konferencián, ahová P. Tóthné Szakács Zita lelkipásztor, a Zsinat Missziói Irodájának vezetője hívta meg. Akkor – s most is – azt próbálta meg érzékeltetni, hogy miképpen eleveníti meg a Biblia a költők lelkét…

Tovább...
 
Az MSZP-s Török Zsolt és a hazugság spirál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

Image"Török Zsolt mára úgy belekeveredett a saját maga által gerjesztett hazugság spirálba, hogy láthatólag nem zavarják a tények." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének mai közleményében - " Répássy Róbert hétfői nap büntetőfeljelentést tett Szilvásy György ellen, hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének, valamint a 225. §-ba ütköző, hivatali visszaélés bűntettének gyanúja, azaz a lehallgatások miatt."

Tovább...
 
Határon Túli Magyar Irodalom Napja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

Határon túli irodalmárok érkeztek ma a Szent Gellért Tanulmányi Házba, hogy részt vegyenek a a Szent István Művelődési Ház, a Vörösmarty Társaság és a Magyar Írószövetség Közép-Dunántúli Csoportja által szervezett rendezvénysorozaton hétfőn és kedden. A program holnap 10 órakor kezdődik a Művelődési Házban egy tanácskozással, amelyen Spányi Antal megyés püspök és Vasy Géza, a Magyar Írószövetség elnöke mondja a köszöntőt.

Tovább...
 
Nehezen kezdődött, mégis sima lett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

Image- Legalábbis eredményben. A Nyíregyházi Főiskola kemény küzdelemre késztette a MÁV Előre-Kodolányi-CityLine női röplabda csapatát az NB I Liga Liga-csoportjának szombati, nyitófordulójában. – tájékoztatta szerkesztőségünket Pecsuvácz Péter, akitől megtudtuk: az előző szezonban a bajnokság kilencedik helyén záró hazaiak hiába akarták már a mérkőzés elején eldönteni a találkozó sorsát, a vendég nyírségiek folyamatosan tartották a lépést a mávos hölgyekkel.

Tovább...
 
Októberfeszt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageHúszgólos győzelemmel kezdte a 2008/2009-es európai kupaszezont a Fehérép Alcoa FKC. - kaptuk a hírt Pálfai Károlytól, a Fehérép Alcoa FKC sajtóreferensétől, aki elmondta: A nehézkes kezdés után – közel negyedóra elteltével 5-5 volt az állás – egyre jobban kidomborodott a fehérváriak és a fehérorosz Arkatron Minsk közötti tudáskülönbség, és végül 35-15-re nyerték az első mérkőzést Sótonyi László tanítványai. A visszavágóra vasárnap 17h-kor kerül sor.

Tovább...
 
Kamionok ütköztek az elkerülőn Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. október 05.

ImageKőszállító kamionok karamboloztak pénteken hajnalban Székesfehérvár határában, a 7-es és 8-as főút közös szakaszán. A Palotai út felől a 63-as főút csomópontja felé haladó nyerges vontató a jobb elejével nekiütközött az előtte lévő kamion bal hátuljának. A hátsó kamion fülkéje kigyulladt és teljesen kiégett. A lángokat a tűzoltók fékezték meg. A sofőrnek sikerült időben, sérülés nélkül kiszállnia a fülkéből.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22210 - 22220 / 23502