Kezdőlap
Hosszabbított nyitvatartással vár a Munkácsy-kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 14.

ImageA Királyi Napok rendezvénysorozat ideje alatt (tehát augusztus 15-én, 16-án, 17-én, 19-én és 20-án) hosszabbított nyitvatartással, este 20 óráig várja a látogatókat a Munkácsy-kiállítás a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. – tájékoztatta szerkesztőségünket Szűcs Erzsébet, az intézmény igazgatója. A Pákh Imre magánygyűjteményéből összeállított kiállítás már három éve járja az országot, amely 15. állomásként városunkban pihent meg.

Tovább...
 
Hőségriasztás és vízosztás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 14.

A szerdától péntekig várható tartósan magas napi középhőmérséklet miatt másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából a Széphő Zrt. több helyszínen vízosztást szervez a hőség jobb elviselésére. A Széchenyi út - Horvát István utca kereszteződésében, a Bíróság előtti csomópontban, a Teleki Blanka Gimnázium előtti útszakaszon és a buszpályaudvarnál a Mc Donald’s előtti területen csütörtökön 9 és pénteken 15 óra között osztanak palackozott vizet napközben az arra járóknak.

Tovább...
 
A Fidelitas álláspontja a Grúziát ért orosz támadás kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. augusztus 13.

ImageA Fidelitas 2008. augusztus 15-én, pénteken este hatkor az orosz nagykövetség (Budapest, Bajza u. 35) előtt demonstrációt tart. A háborúval kapcsolatos állásfoglalást itt olvashatjátok.

Tovább...
 
Gyógyuljunk ki a rákból! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageFélünk a félelemtől. Ha nincsen problémánk, akkor Teremtőt játszunk, s lőn a baj, ami szenvedést hoz – mert fő jelmondatunk, hogy „semmi se lehet tökéletes”, s mivel a világ egyensúlyra törekszik, ha jól érezzük magunkat, máris aggódunk, hogy mi lesz, ha…? Holott teljes lényünkkel élvezni kellene a "mát", s hálával elfogadni ajándékait. Mert, ha tényleg eljő a Rossz, bőségesen lesz okunk sírni és szenvedni. Itt van például a rák. Ez az alattomos, szabályozatlan sejtszaporulat…

Tovább...
 
Mától ismét bérlet és jegyárusítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageIsmét lehet focibérleteket vásárolni a Sóstói Stadion főpénztárában. A futball-rajongók a bérletekhez, illetve a hétvégén megrendezendő, Kecskeméti TE-Ereco elleni mérkőzésre szóló jegyekhez ma 15 órától, valamint holnap és holnapután 15-18 óráig juthatnak hozzá a helyi büfé mellett.

Tovább...
 
Könyvbemutató a királyi bazilika embertani leleteiről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

Image"A székesfehérvári királyi bazilika embertani leletei 1848-2002” című könyvet mutatja be holnap, 11 órakor a Hiemer-ház rendezvénytermében Tóth Endre régész, a Magyar Nemzeti Múzeum központi könyvtárának igazgatója. A kiadványt Éry Kinga régész, antropológus szerkesztette. A bemutató után a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy Spányi Antal megyéspüspökkel együtt, közösen tekintsék meg a sírokat és a Nemzeti Emlékhelyet.

 
Betörtek a Vakvezetőkutya Kiképző Iskolába - segítséget kér a LÁRKE Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageLopni bűn. Lopni az elesettől – még nagyobb bűn. S elvenni azt, ami a létezéshez szinte elengedhetetlenül szükséges – a „megbocsátható” és a „megbocsáthatatlan” határai közé szoruló érzetet váltja ki a szemlélőből. A székesfehérvári Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének (LÁRKE) tájékoztatása szerint ismeretlen tettesek betörtek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya Kiképző Iskolájába, ahol jentős anyagi kárt okoztak.

Tovább...
 
Meggyógyult a kilőtt hattyú Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageVisszatérhet természetes élőhelyére az a hattyú, amelyet március óta ápolnak a Takarodó úti Állatotthonban. Krepsz Gyöngyitől, a telep vezetőjétől megtudtuk: a fiókái közül kilőtt madarat pénteken engedik szabadon ott, ahol tavasszal találták – a bicskei tavaknál. A hattyú tökéletesen meggyógyult: az állatorvos hétvégén elkészítette a kontroll-röngent, kivette az utolsó rögzítőket is, és megállapította, hogy a szárnycsont szépen összeforrt, s mindkettő szinkronban mozog.

Tovább...
 
Kodolányis jazz-zenészek muzsikáltak a Bűvészetek Völgyében Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 13.

ImageA kapolcsi Bűvészetek Völgye programsorozat keretében három koncertet adtak 2008. július 25. és augusztus 3. között a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének hallgatói. A három együttes térítésmentesen lépett fel a művészeti programon, hogy támogassa a színvonalas rendezést.

Tovább...
 
Élőlánc a kisiskolákért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 13.

Kétszáz falusi polgármester, két településszövetség levélben kéri az oktatási tárca vezetőjét, támogassa a több szakmai és érdekvédelmi szervezetet tömörítő Élőlánc a kisiskolákért mozgalom javaslatait a kistelepülések iskoláinak megmentésére. A tizedik hónapja tartó országos mozgalom eddig üres ígéreteknél egyebet nem ért el. Most újabb iskolabezárások hírét hozzuk nyilvánosságra, vidéki vendégeink pedig beszámolnak a sorsukra hagyott községek harcáról iskoláik megmentéséért.

Tovább...
 
A vártnál is rosszabbak az inflációs adatok Nyomtatás E-mail
Írta: FIDESZ - MTI   
2008. augusztus 12.

ImageA vártnál is rosszabbak a legújabb inflációs adatok, ami nagyon rossz hír a magyar gazdaságnak, a vállalkozásoknak, a családoknak és a nyugdíjasoknak - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2041 2042 2043 2044 2045 2046 2047 2048 2049 2050 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22485 - 22495 / 23273