Kezdőlap
A Fidesz politikai nyilatkozat-tervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. november 11.

ImageA Magyar Köztársaság Országgyűlésének politikai nyilatkozata a Szlovák Köztársaságban tapasztalható, magyar vonatkozású, aggodalomra okot adó eseményekkel kapcsolatban. - A Magyar Országgyűlés: - a nemzet határon túl élő részei iránti alkotmányos felelősség tudatában; - a nemzetek békés egymás mellett élésének szellemében; - a jószomszédi kapcsolatok ápolásának célkitűzését szem előtt tartva a következő nyilatkozatot teszi:

Tovább...
 
Fantasztikus győzelem  és utána Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageMiután az Albacomp kosárlabda csapata gyönyörűen leverte a Szolnoki Olaj KK-t 104-74-re, a fiúk már készülődnek is a következő mérkőzésre, amely november 15-én lesz 19 órakor a Körmend ellen. (Emlékeztetőül a legutóbbi meccs: Albacomp - Szolnoki Olaj KK 104-74 (28-15, 23-15, 33-27, 20-17) Albacomp: Simon 10/3, Hanga 9/3, Radovics 11/3, Bell 35/18, Morrison 7. Csere: Soós 16/6, Keller 4, Góbi 4, Dávid 6, Madár, Antal 2. Edző: Peresztegi-Nagy Ákos. Szolnok: Coleman 18/6, Cziczás 3/3, Wilson18/6, Jurkunas 5/3, Basit 5. Csere: Cseh 2, Gaál 12/3, Tóth. Edző: Pór Péter.)

 
Túlsúlyt cipel a népesség fele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageA magyar felnőtt lakosság több, mint a fele súlyproblémákkal küzd. – derül ki a webbeteg.hu egésegészségportál és a Szinapszis Kft. reprezentatív kutatásából. Háromszéki Zsolttól, a Webbeteg Kft. munkatársától megtudtuk, hogy a 18 év felettiek átlagos testtömeg-indexe a normál fölötti túlsúlyos kategóriába sorolható, a 45 évnél idősebb korosztálynak pedig tulajdonképpen a 65-70%-a elhízott.

Tovább...
 
Hátizsákkal 396 nap alatt a Föld körül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

Az „igazi, nagy kalandot” nem az jelenti, amikor egzotikusnak nevezett nyaralásaink során ötcsillagos szállodából kirándulgatunk „kifele” néhanap, s egy légkondicionálóval ellátott terepjáróból szemléljük vígan a változatos tájat. A „valódi”, és „igazán ízes” élményekhez bizony egy kicsit „nomádosodni” kell! Bakancsot fel, megpakolt zsák a hátra, s gyalog-busszal-szekéren feltérképezhető a „turistátlan” területeket megannyi szépsége.

Tovább...
 
Folytatódik az EBEL Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 11.

ImageA múlt héten szünetelt az Erste Bank Eishockey Liga, ám válogatott játékosainknak nem volt lehetőségük sokat pihenni. Az elmúlt három napban háromszor kellett játszaniuk, így kimerülten néznek elébe az újabb sokhetes erőpróbának. - Már hétfőn útra kelt Innsbruck felé az Alba Volán, a játékosok többsége számára igen megterhelő hétvégét követően. Tizenegy jégkorongozónk képviselte a nemzeti színeket a budapesti olimpiai előselejtező alkalmával.

Tovább...
 
Nyaraló borult lángba Velencefürdőn Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 11.

ImageLeégett egy faszerkezetes nyaraló vasárnap kora reggel Velencefürdőn. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a káresethez. Az I. utcában lévő ikerépület egyik fele a tűzoltók kiérkezésekor lángokban állt. A tűzben egy gázpalack is felrobbant.

Tovább...
 
Hírek Börgöndről - jobb pozícióba került a Város Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város képviselő-testülete rendkívüli közgyűlésen tárgyalta meg a Börgöndi Repülőtér ügyét. Hangsúlyozni kell, hogy most nem magáról a reptérről, a fejlesztésről döntött a Város – hiszen arról már 2005-ben, illetve azt megelőzően az akkori városvezetés, illetve a Közgyűlés már határozott -, hanem, hogy a Szabályozási Terv módosítása mellett hogyan lehet a Város pozícióit javítani ahhoz a szerződéshez képest, amit a Közgyűlés korábban elfogadott, s a városvezetés aláírt.

Tovább...
 
Gyűrűzni látszik a válság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.

Úgy látszik, éppen itt az ideje annak – sőt, nem is szabad tovább várni -, hogy az adott pozíciókban lévő „hatalmi képviselők” higgadtan és önös érdekeiken túltekintve átgondolják, mit lehetne tenni a magyar gazdaság megmentéséért. Félre kéne tenni az „ego”-t, s elfogadni a kisebbségnek nevezett – valójában szellemi többségben (is) lévők – javaslatait, hogy ne zuhanjunk tovább.

Tovább...
 
Biztos FKC továbbjutás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.

ImageEgy második félidei hullámvölgy ellenére is magabiztosan jutott a Fehérép Alcoa FKC az EHF-kupa nyolcaddöntőjébe. - kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől - Sótonyi László tanítványai a görögországi döntetlen után Fehérváron 33-28-ra győzték le az Ormi-Loux Patras csapatát. A mérkőzés legeredményesebb játékosának Kristina Trishchuk bizonyult tizenegy góllal, míg a patraszi Vivi Kazaki kilencszer talált a kapuba.

Tovább...
 
Máron-napi vígasságok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.

ImageMárton napjához kapcsolódóan nemcsak a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend rendez programokat, hanem a Szent István Király Múzeum is vidám műsorokkal várja a látogatókat november 15-én. A rendezvény ehelyütt 17 órakor kezdődik Dr. Demeter Zsófia múzeumigazgató köszöntőjével, majd Smohay András művészettörténész tart előadást a savariai születésű Szent Mártonról.

Tovább...
 
Szt. Márton napi újbor ünnep bormustrával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.
ImageA néphagyomány szerint számtalan szokás, történetet kötődik Szent Márton napjához, amelyet a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend szeretne még „hagyományosabbá” tenni városunkban. Ezért egy olyan programsorozattal kedveskednek a borlovagok a Székesfehérvárra látogatóknak, amelyben központi szerepet tölt be a bor és azon művészeti ágak, amelyek ihletet merítettek e zamatos nedűből.
Tovább...
 
<< Első < Előző 2081 2082 2083 2084 2085 2086 2087 2088 2089 2090 Következő > Utolsó >>

Eredmények 22881 - 22891 / 24528