Kezdőlap
Szurkolás a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

ImageAz ötlet alapjában jó volt: szurkoljanak együtt a székesfehérváriak a Városháza nagytermében a Pekingi Nyári Olimpián résztvevő Vörös Zsuzsáért, Gyenesei Leiláért és Horváth Viktorért. A Polgármesteri Hivatalban fel is szereltek egy óriási kivetítőt tegnap és ma, hogy folyamatosan nyomon követhesse mindenki az eseményeket. Az érdeklődés azonban valahogy elmaradt….

Tovább...
 
Nem léptek dobogóra lányaink Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

ImageA várakozásokkal ellentétben nem sikerült érmet szerezniük lányainknak a Pekingi Olimpián. Vörös Zsuzsa a vívás előtt még a 12., Gyenesei Leila pedig a 31. helyen állt. Ez a szám azonban egyiküknek sem ment túl jól: Zsuzsa lecsúszott a 23. helyre, Leila pedig a 32.-re. Az úszásban Leila a 4., Zsuzsa a 11. lett, így javítottak pozíciójukon. A lovaglásért Gyenesei 1172 pontot, Vörös 1076-ot kapott, a futás után pedig kialakult a végeredmény: Vörös Zsuzsanna 20., Gyenesei Leila pedig 24. lett.

 
Jótékonysági Szupermaraton a Velencei-tónál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete Velencei-Tavi Szupermaratont szervez augusztus 23-án Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnökének védnökségével. A versenyzők holnap reggel 8 órakor startolnak a gárdonyi Sportbeach előtt, majd a Velence-Sukoró-Pákozd-Dinnyés-Agárd útvonalat megtéve visszatérnek Gárdonyba. Az amatőr kategóriában 27 km-t kell megtenni, a „profiknak” pedig 54 km-t. Az eredményhirdetés 17 órakor lesz. A szervezők a program során véradókat toboroznak, valamint a bevételből felszereléseket vásárolnak majd a speciális mentőcsoportnak.

 
Évadzáró est a Varkocs-szobornál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

ImageVéget ér a nyár – véget érnek a Kulturális Estek a Varkocs-szobornál. A Várkapu Egyesület a Nap Antikvárium előtti téren évek óta szervez irodalmi, művészeti délutánokat a Kortárs Művészeti Fesztivál kezdetétől az augusztus 20-i ünnepségekig bezárólag.

Tovább...
 
Garancsi István levele a szurkolókhoz Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. augusztus 22.

ImageTisztelt Szurkolók! A szurkoló mindig érzékenyen reagál az edzőváltásra. Vannak, akik egyetértenek vele, vannak, akik nem (még akkor is, ha az előző hétvégén a stadionban elkeseredetten ezt kívánták). Mások korainak tartják, megint mások elkésettnek. A labdarúgás velejárója az edzőváltás. A szurkoló és a klubvezetés eredményeket vár. Elterjedt ugyan labdarúgókörökben az a mondás, hogy a jövő csapatát építjük, de ez a profi futballban mellébeszélés.

Tovább...
 
Gyülekezeti nap a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

Egész napos programmal várja a híveket és minden érdeklődőt a református gyülekezet szeptember 6-án, szombaton 9 órakor a Széchenyi utcai Gyülekezeti Központban a „Közösségeiben elő gyülekezet”című rendezvényére. - tájékoztatta szerkesztőségünket Szűcs Gábor sajtószóvivő - A program során bemutatkozik a gyülekezet óvodájának és általános iskolájának egy-egy munkatársa, továbbá a közösségben szolgáló csoportok (többek között a Kék Kereszt, az énekkar, a babamama kör és a presbitérium) egy-egy tagja.

Tovább...
 
Közös nyilatkozatban ítéli el a város közgyűlése a Hosszúsétatéren történteket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

ImageDr. Cser-Palkovics András, a Polgári Frakció vezetője, valamint a közgyűlést alkotó frakciók vezetői és a székesfehérvári polgármester egy közös nyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünkhöz, amelyben mindannyian elítélik a Hosszúsétatéren történteket. Azaz a keddi kődobálást, amikor garázda fiatalok a Hosszúsétatéren egy több lakásos lakóház utcafront felöli ablakit megdobálták, s a földszinten számítógépező kislányt úgy homlokon találták, hogy a 12 éves gyermeket életveszélyes sérüléssel szállították a kórházba. 

Tovább...
 
Új királynője van a székesfehérvári borrendnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

ImageErős tüdővel és hatalmas profizmussal szívta a lopót Vallerné Juhász Lenke a Noé- hegyi Szent István Borlovagrend borkirálynő-választásának döntőjén. Szakszerűen töltögette a finom nedűt a poharakba, s még a különböző borfajtákat is felismerte ízükről. Sőt, a szőlészetet-borászatot felölelő elméleti kérdésekre is hibátlanul tudott felelni, így őt választották meg idén a székesfehérvári borrend új borkirálynőjének.

Tovább...
 
Szuper mellett nyolc új játékos a Volánban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. augusztus 21.

Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott kapusa az Alba Volánban folytatja pályafutását, s mellette eddig nyolc új játékost igazoltak a kék-fehérek, akik közül a két légiós már itt is van Fehérváron.

Tovább...
 
Magyar arany Lüsszében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image”Gulyás György aranyérmet szerzett hazánknak a 30. Vitorlázórepülő Világbajnokságon, Lüsszében, 15m-es kategóriában (15 méteres szárnyfesztáv).” – tájékoztatta szerkesztőségünket Noll Gergely, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Médiabizottságának elnöke, aki hozzátette: „Gyuri nemcsak világbajnok lett, hanem a kitűnő eredménynek köszönhetően a világranglistán is átvette a vezetést a lengyel Sebastian Kawa-tól."

Tovább...
 
A Hold is majdnem elfogyott Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2008. augusztus 21.

ImageAugusztus első délelőttjén a sűrű felhők között is láthattuk, ahogy „elfogy” a Nap 18 százaléka. Szombat este a Holdra is erre a sorsra jutott. Őseink számára azonban váratlan és megdöbbentő élmény lehetett, amint az addig barátságosan mosolygó telihold lassan vérvörös színbe borult. Érthető az ijedtség, hiszen akkoriban a Hold fényváltozásai alapján tudták mérni az időt, s az így készített naptárhoz igazították mindennapi életüket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2091 2092 2093 2094 2095 2096 2097 2098 2099 2100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23046 - 23056 / 23899