Kezdőlap
A Nefelejcs utcánál két autó ütközött össze Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 03.

ImageÖsszeütközött két személygépkocsi október 31-én, pénteken délután a Budai út és a Nefelejcs utca kereszteződésében. A Suzuki Swift az elejével ütközött az Opel Omega jobb elejének. A mentők a Suzukiból egy könnyebb sérültet szállítottak kórházba. A tűzoltók áramtalanították a személygépkocsikat, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Tovább...
 
Súlyos vereség Angyalföldön Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. november 02.

ImageSúlyos, 4-1-es vereséget szenvedett az FC Fehérvár a Vasas otthonában a Soproni Liga 13. fordulójában. Jobban kezdte a találkozót az FC Fehérvár, gólt azonban a Vasas szerzett először egy akciót követően a 29. percben Divic révén. A lehetőség adott volt az egyenlítésre Pavlicic azonban közelről a kapufát találta el. Másodszorra viszont nem hibázott horvát játékosunk, Mohl átadása után ellőtt labdája ezúttal a kapufáról a hálóba pattant. A félidő vége előtt aztán - védőink bizonytalakodása után - ismét a hazaiak szereztek gólt.

Tovább...
 
Kitüntetés és nyugdíjpótlék a kommunista diktatúra ellen lázadóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageSinka Jenő, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének Fejér megyei elnöke egy levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz azzal a kéréssel, hogy tárjuk a nyilvánosság elé. Ebben azoknak a nyugdíjasoknak a helyzetével foglalkozik – illetve keres megoldást arra, hogy jobbá tegye -, akik az 1945-1989-es kommunista diktatúra alatt helyt álltak nemzetünkért. Az említett felhívást alább olvashatják.

Tovább...
 
Véleményezze a Királyi Séta projektjét! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageA Nemzeti Emlékhely kialakításával kapcsolatos tervek és a Rózsaliget helyére elképzelt Makettváros régóta témaként forog ama bizonyos „köz” száján, s honlapunk oldalain is. A Polgári Frakció nemrég egy kérdőíves felmérést készített arra vonatkozóan, hogy mi az emberek véleménye a Romkerthez tervezett, 40 méter magas „toronyról” és a rózsákat felváltó kis házikókról. A felmérés eredményét Önökkel is tudattuk, s most egy újabb hír: vannak, akik képesek tanulni abból, ami hasznosnak bizonyul(t), s végre hajlandóak meghallgatni a lakosságot is.

Tovább...
 
7,7 millió forintot nyert a Bodajki Önkormányzat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageKözlekedési fejlesztések támogatására nyújtott be pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz júniusban a Bodajki Önkormányzat. A Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága helyt adott a kérelemnek, s a város 7.714.000 forint támogatásban részesül. A helyi polgármester, Oszlánszki Zsolt tájékoztatása szerint az összegből egy új Opel Vivaro típusú 8+1 fős kisbuszt vásárolnak majd. Ezen kívül egy másik nyertes pályázatban is része van Bodajknak, amely az élethosszig tartó tanulással kapcsolatos – az IKT infrastruktúra megteremtésének keretében az Általános Iskola 37 asztali számítógépet, 9 laptopot, 9 interaktív táblát és 9 projektort vehet át.

 
Emlékest Gregor József tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageGregor József emlékére hangversenyt rendeznek november 8-án, 18 órától a gárdonyi katolikus templomban. A „Komolyzenei Hangversenyek” –programsorozathoz kapcsolódó esten fellépő művészek: Kertesi Ingrid (szoprán), Rezsnyák Róbert (bariton), Lengyel Zoltán (orgona), Alborada Vegyeskar (Gárdony). Művészeti vezető: Nagy István. Közreműködnek a Viktória Kamarakórus tagjai. Vezényel: Cser Ádám.

 
Tovább nőtt a krónikus betegek száma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

A krónikus betegségben szenvedők száma az utóbbi egy-két évben további öt-hat százalékkal nőtt hazánkban, a felnőtt lakosság körében pedig elérte a 47 %-ot.. – hívta fel figyelmünket a Szinapszis piackutató cég legújabb felméréseinek eredményeire Barkóczi Boglárka – A 18 és 25 év közöttiek 39 százalékáról elmondható, hogy szenved valamely krónikus betegségben. Az adatok már azért is aggasztóak, mivel a krónikus betegségek állnak a halálozási lista élén, megelőzve a fertőző betegségeket.

Tovább...
 
ALBACOMP - MARSO-VAGÉP NYKK 89-70 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageAz Albacomp óriási küzdelemben, fantasztikus hajrában verte meg a Marso-Vagep NYKK csapatát tegnap este. Az első negyedben a fehérvári fiúk jobbnak bizonyultak, ám a második és a harmadik negyedben a Nyíregyháza átvette a vezetést. Sportolóink a negyedik negyed elejére egyenlítettek (ekkor 70-70 volt az állás), majd egy huszáros hajrát vágott ki a fehérvári együttes, és 19:0-ra megnyerte az utolsó nyolc percet. Végeredmény: Albacomp – Marso-Vagép NYKK 89-70. A mérkőzés során Radovic, Bell és Hanga emelkedett ki a leginkább játékával.

Tovább...
 
Újpesten is győztek a kölykök Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 02.

ImageAz Alba Volán utánpótláscsapatai közül szombaton a kölykök játszottak, s Újpesten 3-2-es győzelmet arattak Kocsis Ferenc három gójával. A serdülők és az előkészítők vasárnap mérkőznek. - ÚJPEST – ALBA VOLÁN 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Tovább...
 
Bemerítési Istentiszteletet a Baptista Gyülekezetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageA baptista ember életének egyik legfontosabb pillanata a bemerítkezés. Ekkor születik újjá a megtért lélek, miután vallást tett Jézus Krisztusba vetett hitéről, s felkészült arra, hogy szakítson addigi bűnös életével, és új életre keljen. A Székesfehérvári Baptista Gyülekezet imaházában februárban öt fiatal merítkezett be, a júniusi megtisztulásra heten készültek fel, s ma, 10 órakor újra tanúi lehetünk e csodálatos pillanatoknak.

 
Szabolcs atya 89. születésnapját ünnepeli Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

Image90. életévébe lépett Magyarország egyik legnépszerűbb Prohászka-kutatója, a Székesfehérváron élő Barlay Ö. Szabolcs. Az atya kiemelkedő munkásságát valószínűleg olvasóink is igen jól ismerik, hiszen számtalan alkalommal adtunk hírt irodalmi estjeiről, kötetbemutatóiról, valamint a legendás fehérvári püspökről szóló előadásairól. Aki köszönteni szeretné Szabolcs atyát e jeles nap alkalmából, az hallgassa meg a 9 órás miséjét a Szent Imre-templomban. - Számára ez lesz a legnagyobb ajándék!

Tovább...
 
<< Első < Előző 2141 2142 2143 2144 2145 2146 2147 2148 2149 2150 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23563 - 23573 / 25141