Kezdőlap
Testvértábor állami gondozott gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

Az állami gondozásba kerülő gyermekek számára nemcsak a szülők ily’ módon történő elvesztése okoz(hat) lelki traumát, hanem a testvértől való elszakítás is. A „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ezért évek óta szervez „Testvértábort” a különböző településeken nevelkedő, gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élő testvéreknek. Az idei táborozás során kirándulások, kézműves foglalkozások, s különböző mentálhigiénés előadások is szerepelnek. A 3-18 éves fiatalok tegnap indultak el Balatonfenyvesre, ahol egy hetet tölthetnek el.

 
Ökörsütés és rock and roll Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 27.

ImageA Sárga Taxi zenekar muzsikájára mulathatnak augusztus 2-án este a gárdonyi „Ökörsütés és Gulyásparti”-ra kíváncsi látogatók. A Nádas Étteremnél e napon 16:00-23:00 óráig pirosítják az ökröt a grillkertben, előtte pedig már kora délután gyermekjátékok, mini vidámpark, s különböző színes programok várják az érdeklődőket. Az utcabál 18:30-kor kezdődik igazi rock and roll dallamokkal.

 
Vereséggel kezdtük a bajnokságot Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 27.

ImageAz idény első meccsén együttesünk 1-0-ás vereséget szenvedett Siófokon. A mérkőzés zömében ugyan mi irányítottuk a játékot és helyzetet is többet dolgoztunk ki, mint a hazaiak, gól csak egy született, és ezt a siófokiak szerezték: a 16. percben Sütő talált a kapunkba.

Tovább...
 
Urban 3D modeling- nyári egyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 27.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara nemzetközi nyári egyetemet szervez augusztus 23-29-ig Urban 3D modeling címmel. Az egyhetes kurzus célja, hogy áttekintést nyújtson az épített környezetben történő modern adatgyűjtés, adatfeldolgozás és modellezés módszereiről. – tudtuk meg a program-felelősöktől.

Tovább...
 
Csomagolás nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2008. július 27.

ImageBöjte Csaba "pap bácsi" gyermekeinek gyűjtött ajándékok július 15-én érkeztek meg a tusnádfürdői Anna villában működő gyermekotthonba. Tusnádfürdő Bicske testvértelepülése, ahol szeretettel fogadtak minket a Tusnádfürdői Önkéntes Tűzoltók és Albert Tibor polgármester is. Az adományokat száz gyerek és Böjte Csaba ferences szerzetes is köszöni Önöknek és Nektek.

Tovább...
 
A betakarított búza jó minőségű  a többiből takarmány lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageBár most éppen nem esik az eső, az elmúlt napok csapadékos időjárása jelentős károkat okozott a földeken. Korábban már hírt adtunk arról, hogy elmarad a várt rekordtermés a búzatáblákon. Az újabb felmérések szerint pedig még nagyobb a kár, mint ahogyan azt előzetesen gondolták. A lábon álló búzát valószínűleg csak takarmányozásra lehet majd használni, ám a magtárakban lévő búza jó minőségű.

Tovább...
 
Töretlen érdeklődés a Kodolányi János Főiskola iránt Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. július 26.

ImageAz Országos Felsőoktatási Információs Központ csütörtök este közzétett adatai szerint a Kodolányi János Főiskola továbbra is az egyik legkedveltebb célpont a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozók körében. A 2008/2009-es tanévre 1650 főt vettek fel az ország legjobb főiskolájára, így a létszám alapján a Kodolányi János Főiskola a 18. az összes felsőoktatási intézmény között.

Tovább...
 
Várják a javaslatokat a Királyi Régiói Díjra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. július 26.

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács hagyományaihoz híven 2008-ban is meghirdeti a „Királyi Régióért” díjat. Az Ecsedi Mária képzőművész tervei alapján készült ezüst emlékérmet Fejér, Komárom-Esztergom, valamint Veszprém megyében egy-egy, a Közép-dunántúli régió fejlődése érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személy kaphatja meg.

Tovább...
 
Pályázni lehet a pécsi kollégiumi férőhelyekre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageReménykedhetnek azok a székesfehérvári lakhelyű fiatalok, akiket felvettek Pécsre valamely felsőoktatási intézmény nappali tagozatos képzésére, ám nem sikerült eddig még szállást találniuk. Városunk önkormányzata ugyanis ingyenes kollégiumi férőhelyet biztosít közülük 15 főnek a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban.

Tovább...
 
Sportolj és táborozz Iszkaszentgyörgyön! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageA sport jegyében szervez tábort Iszkaszentgyörgyön a helyi önkormányzat augusztus 24-től augusztus 30-ig. A programban röplabda- és fociedzések szerepelnek, s pihenésképpen ismerkedés az Internet világával. A jelentkezési lap a www.iszkaszentgyorgy.hu honlapról tölthető le, a részletes foglalkozási menet pedig alább olvasható.

Tovább...
 
Country Fesztivál Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

A country-rajongók ma este még élvezhetik kedvenc zenéjüket Gárdonyban, a Polgármesterei Hivatal mögötti parkolóban. Éjjel 22 órakor aztán bezárul a XIII. Country Fesztivál, amely nemcsak e műfaj kedvelőit vonzza a városba, hanem mindenkit, aki egy kirakodó vásáros, nyári vízparti forgatagban szeretne kikapcsolódni. S, hogy ne csak a zene legyen élvezetes: a koncertek alatt a Footloose Linedance Club, Szeged Linedance Klub és a Thunderfoot Linedance Club táncosai szórakoztatják a közönséget.

 
<< Első < Előző 2181 2182 2183 2184 2185 2186 2187 2188 2189 2190 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24058 - 24068 / 24702