Kezdőlap
Páholyszemle filmekből Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 24.

ImageA 40. Magyar Filmszemle kisjáték-és dokumentumfilmjeiből láthatnak válogatást a nézők csütörtöktől szombat estig Székesfehérváron. A mozizást a Méhkasaula Egyesület és A Szabadművelődés Háza szervezi idén is „Páholyszemle” címmel. A vetítések minden nap 18 órakor kezdődnek, a belépő pedig 500 Ft-ba kerül.

Tovább...
 
Rugby - női, férfi Interliga II. forduló Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 24.

ImageZágrábban került megrendezésre a női, férfi Interliga II. fordulója. - Az első mérkőzést az FRC lányai a nagy riválissal, a Mladost Zágráb csapatával vívták. A meccs jól kezdődött, Pap Helga áttörését követően Gyolcsos Máriának sikerült a célterületre juttatnia a labdát (5 pont), amit Pap Helga (2 pont) berúgott. Ezt követően az ellenfél kihasználta a fehérvári tolongás lassúságát, és háromszor sikeresen bevette az „ellenséges” célterületet. Végeredmény: 19. – 7. a Horvát csapatnak.

Tovább...
 
Miből épült Fejér megye? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 24.

Image„Miből épült Fejér megye?”- címmel tart előadást március 25-én, 16:30-tól Siklósi Gyula régész az István Király Múzeumban. A Szent István Király Múzeum „História” – sorozatának szerdai programján – a szokásokhoz híven – most is ingyenesen lehet részt venni.

 
Zöld Béka Nádasdladányban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 24.

ImageA Nádasdladányi Önkormányzat is támogatja azt a programot, amely fogyatékos emberek bevonásával kívánja megvalósítani a Matolcsy Miklósné Alapítvány Társadalmi integráció és esélyegyenlőség feladatkörén belül létrehozott „Zöld béka” elnevezésű környezetvédelmi projektet. A program hivatalos elindításaként március 28-án 26 db fát ültetnek majd el Nádasdladányban fogyatékos emberek közreműködésével. A növényeket egy székesfehérvári kertészet ajánlotta fel.

Tovább...
 
Kölyökcsapat: ezüstérem Csíkszeredából Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 24.

ImageNem sikerült a bravúr: az Alba Volán kölyökcsapata a döntő második mérkőzésén is kiválóan játszott az SC Csíkszereda otthonában, ám a hazaiak végül 5-3-ra győztek, s ezzel megnyerték a bajnokságot.

Tovább...
 
Vissza kell adni az embereknek a döntés lehetőségét! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 23.

ImageAz, hogy egy bukott párt akar új kormányt alakítani, ellentétes a demokráciával. Vissza kell adni az embereknek a döntés lehetőségét, mert az ország hitelét csak egy olyan kormány adhatja vissza, amelyet a választók hatalmaznak fel - jelentette ki Orbán Viktor a frakcióülés után. - A parlamenti pártok frakciói külön-külön tanácskoznak reggel óta, hogy a kialakult politikai helyzetet elemezzék. A Fidesz ma a házszabálytól eltéréssel kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását, hogy a júniusi európai parlamenti választásokkal egy napon meg lehessen tartani az előre hozott országgyűlési választásokat is.

Tovább...
 
Francesco testvér városunkba látogat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 23.

ImageSzékesfehérvárra látogat Francesco testvér, a Taziéi Közösség Magyarországért felelős tagja, aki március 16. és 24. között hazánkban tartózkodik, hogy megtekintse a helyi közösségeket. A testvérrel ma este találkozhatnak a hívek és az érdeklődők városunkban: a szervezők 18 órától a Szent Imre templomban tartanak imaórát, majd a Szent István Művelődési Házban biztosítanak lehetőséget arra, hogy bárki beszélgessen egy kicsit a "vendéggel".

Tovább...
 
Célpontban a közbiztonság Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. március 23.

ImageKözbiztonsági egyeztető fórumot szervezett a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság és a Fejér Megyei Önkormányzat. A rendezvényen - amelyen főként a települések polgármesterei, illetve a képviselők vettek részt -, dr. Simon László megyei rendőrfőkapitány és Vörös Ferenc rendészeti igazgató, főkapitányhelyettes tartott tájékoztatót a megye közbiztonsági helyzetéről, a közelvövő feladatairól. Balsay István, a megyei közgyűlés alelnöke a településőr kezdeményezés eddigi tapasztalatait ismertette.

Tovább...
 
Öcsényi festőtábor különleges vacsorával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 23.

ImageBodajkról, Győrből, Mórról, Öcsényből, Piliscsévről és Székesfehérvárról is érkeztek alkotók az öcsényi Művésztanyára, hogy részt vegyenek egy olajfestési kurzuson. A táborban négy helyi fiatal az SMV 2000 Festőtanoda kezdő kurzusát végezte el, a többiek pedig – akik már több kollektív és önálló kiállítással is büszkélkedhetnek – a szabadban kerestek „független témát” Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő irányításával.

Tovább...
 
Nem előzhetnek a kamionok Székesfehérvárnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 23.

ImageVárhatóan április elején lép életbe a Közlekedési Tárca azon rendelkezése, amely szerint tilos előzniük a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsiknak az autópálya 118 km-es hosszán. Az ÁAK két héten belül végez az új tiltótáblák felszerelésével. Így hat autópálya-szakaszon nyugodhatnak meg a sofőrök – a kamionosok nem kezdhetnek bele a sokszor életveszélyesnek minősíthető előzésekbe.

Tovább...
 
ARAK-os sikerek az 50. Mecsek Kupán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 23.

ImageA Pécsi Vasutas SK március 21-22-én rendezte jubileumi, 50. Mecsek Kupa tájékozódási futóversenyét Orfűn. – tudtuk meg Vékony Andortól - A népes mezőnyöket felvonultató országos ranglista versenyen szép székesfehérvári sikerek születtek: Szivák Ildikó, az ARAK Tájfutó Szakosztályának sportolója, átmentve a sítájfutó magyar bajnokságokon mutatott formáját soros versenyben megnyerte a felnőtt nők versenyét, a dobogó harmadik fokát pedig klubtársa, Kovács Edit foglalhatta el.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2201 2202 2203 2204 2205 2206 2207 2208 2209 2210 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24245 - 24255 / 26943