Kezdőlap
1-0-ra nyertünk, a Haladás ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 03.

ImageKüzdelmes mérkőzésen szerezte meg idei első győzelmét csapatunk. A Siófok elleni váratlan vereség után Disztl László több helyen megváltoztatta a kezdőcsapatot: kezdett Andic és a brazil Romero, valamint Dvéri Zsolt is. A Haladásról tudtuk, hogy masszív csapat, ráadásul a kulcsemberek – közöttük Csertői Aurél vezetőedző – számára a Vidi elleni találkozó aligha olyan, mint a „sima” meccsek.

Tovább...
 
"Generációs" kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

Image„Három generáció a festészetben” címmel nyílik kiállítás hétfőn, 18 órakor a székesfehérvári Bányató Galériában. A tárlaton egy „családi ív”, s az életkori különbségekből adódó szemlélet-módok vetülnek elénk. Láthatjuk, milyen különböző témák, formák, és stílusok hatnak a nagymamára, T. Tatai Zsuzsára, lányára, Temesvári Juditra, s unokájára, Miliás Dórára. Az olajfestmények egy hónapon át tekinthetők meg.

Tovább...
 
Szent Donátra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

ImageA székesfehérvári, s főként az Öreghegyen élő hívek számára különös fontossággal bír Szent Donát, akiről holnap emlékeznek meg a Szent Donát kápolnában. A 18 órakor kezdődő búcsú a Bányatónál kezdődik felvonulással, majd az előző évek hagyományitól eltérve idén már nem a tavaly nyugdíjazott Glósz Ervin, hanem utóda, Tornyai Gábor plébános tartja a szentmisét. Ennek során avatják fel az emléktáblát is, hiszen a kápolna nemrég építészeti nívódíjat kapott.

Tovább...
 
Bodajk is megünnepli várossá válását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

Bodajk Város Önkormányzat Képviselõ-testülete augusztus 30-án tartja ünnepi ülését, amelyen Jauernik István Önkormányzati Minisztérium államtitkára jelképesen átadja a városkulcsot és a várossá nyilvánító oklevelet. Ezt követően galambröptetés, irodalmi délután, fotókiállítás, gyermekműsorok és zenés-táncos programok szórakoztatják az immár „városivá” váló lakókat és vendégeiket. Fellép Szekeres Adrienn a Lamberg kastély parkjában, a Premier együttes utcabált tart, s még tűzijáték is lesz.

Tovább...
 
Mesés könyvbemutató fotókiállítással és zenével megspékelve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

ImageNagyszerűen sikerült a Várkapu Egyesület és a Vörösmarty Társaság által szervezett kulturális délután a Varkocs-szobor mögötti téren. Szék nem maradt üresen - ahogy meséből és dalból is volt bőven. A program Bokros János "Mesék mezején" című posztumusz könyvemutatójával kezdődött, majd Varga Hana szavalta el saját verseit, Eper pedig gyönyörűen énekelt. Mindeközben Rideg Ferenc fotóiból is kiállítás nyílt.

Tovább...
 
Vitorlázórepülő Nemzetközi Bajnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

ImageA Fejér megyei Földi Zoltán is részt vesz az 53. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságon. – tájékoztatta szerkesztőségünket Noll Gergely, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Médiabizottságának elnöke – A Szegeden tartott versenyt FAI club kategóriában rendezik meg, és egyben a III. Flatland kupa szintén FAI club és vegyes szabad osztályban. A versenyen összesen 44 magyar és 8 külföldi pilóta méri össze ügyességét.

Tovább...
 
Újabb baleset a 8-as elkerülőn Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 02.

Összeütközött két terepjáró, és a balesetben egy személygépkocsi is megrongálódott pénteken kora délután Székesfehérvár határában, a 8-as főút elkerülő szakszán. A 8-as főúton a 7-es főút felöl a 63-as főút felé haladó, olasz rendszámú Chevrolet Captiva egy német rendszámú Audi Q7-essel ütközött, s a szétrepülő törmelékektől egy Opel Astra hátsó ablaka is betörött. A balesetben három gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

 
Együtt várja a látogatókat a Munkácsy-tárlat és a "Bibliai Találkozások" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyázmegye   
2008. augusztus 02.

ImageSzékesfehérváron 15. állomásához érkezett a v. Pákh Imre magángyűjteményéből válogatott, Munkácsy Mihály művészi életútját bemutató tárlat. A 19 századi magyar festészet legismertebb festőzsenijének alkotásait bemutató kiállítás 2005 óta tömegeket vonz; a szervezők reményei szerint hamarosan az egymilliomodik látogatót köszönthetik a tárlaton.

Tovább...
 
Részleges napfogyatkozás  felhők között Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2008. augusztus 02.

ImageNincs látványosabb égi jelenség a teljes napfogyatkozásnál. Akik látták a csodát 1999-ben, soha nem fogják elfelejteni az élményt. Sajnos augusztus 1-jén be kellett érnünk egy részleges fogyatkozással, mely Fehérvárról nézve maximum 18%-osnak ígérkezett. Sajnos sokáig úgy tűnt, hogy a fogyatkozás ismét „teljes” lesz, ezúttal azonban nem a Hold, hanem a felhők takarták el központi csillagunkat.

Tovább...
 
Melléképület gyulladt ki Velencefürdőn Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 02.

Szombaton hajnalban negyed négy körül érkezett a bejelentés a tűzoltóságra, hogy Velencefürdőn, a Csokonai utcában egy családi ház ég. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Jusuf Dajic a Hyundaié Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 01.

ImageCsütörtökön megérkezett Jusuf Dajic vételára a dél-koreai Hyundai Motors Football Clubtól - immár semmi akadálya a bosnyák válogatott támadó átigazolásának. A Fehérvár FC menedzsmentje kérte a magyar szövetségtől Jusuf nemzetközi játékengedélyének kiadását - neki magának pedig - megköszönve azokat az erőfeszítéseket, amelyeket nehéz időkben tett a klubért, a Vidiért - sok sikert, eredményes további pályafutást kívánunk.

 
<< Első < Előző 2221 2222 2223 2224 2225 2226 2227 2228 2229 2230 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24443 - 24453 / 25141