Kezdőlap
Nézessük meg anyajegyeinket a bőrgyógyásszal! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImageIngyenes anyajegy-szűrést végez a mai napon Dr. Hernádi Mária bőrgyógyász főorvos. Bár az Országos Melanómia Nap keretében meghirdetett akcióra előzetesen jelentkezni kellett, a regisztráltak közül sokan nem érkeztek meg, így azokat is fogadni tudják, akik nem kaptak időpontot.

Tovább...
 
-Derűs filozófus egy nyomasztó világban- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImageJanikovszky Éva vagy Lázár Ervin nevének hallatán elsőként mindig azok a bájos, jellegzetes Réber-rajzok jutnak eszembe, amelyek a mai napig is kitűnnek a mesekönyv-illusztrációk közül. (No, persze csak az említett irodalmárok konkrét művei után…) Ezért is vártam oly’ nagyon azt a kiállítást, amely Réber László alkotásaiból nyújt ízelítőt.

Tovább...
 
FC Fehérvár - Debrecen : 1-0 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

A labdarúgó Ligakupa nagydöntőjének első mérkőzésén az FC Fehérvár 1-0-ra legyőzte a DVSC-TEVA  csapatát. Az egyedüli gól Dajicsnak köszönhető. A visszavágó május 20-án lesz Debrecenben. Szurkolók, figyelem: az MLSZ Versenybizottsága az eredetileg 18 órára kiírt meccset 20:45-re tette át!

 
Családban élni jó! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

ImageElső alkalommal csatlakozott a Nemzetközi Családnaphoz a SZÉNA Egyesület a Családokért, amikor tegnap „Családban élni jó” – jelszóval gyermekprogramokat szerveztek a Városház téren. A rendezvényen oklevéllel és Szamóca-díjjal köszönték meg azok munkáját, akik az egyesületet az elmúlt időszakban anyagilag vagy önkéntes segítőként támogatták.

 
AutiFarm az autisták rehabilitációjáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

ImageHivatalosan is megnyílt Csókakőn az AutiFarm, ahol elsősorban az autizmussal élő felnőttek rehabilitációjával foglalkoznak. A majorság fenntartója a székesfehérvári székhellyel rendelkező Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete.

Tovább...
 
Támogatást kap a Ciszterci Gimnázium Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

ImageA székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium működési költségeihez idén 6,4 millió forinttal járul hozzá a helyi önkormányzat. Az erről szóló megállapodást tegnap írták alá a Hiemer-házban, amelyen a polgármesteren kívül jelen volt Dr. Zakar Ferenc Polikárp zirci főapát, s az intézmény igazgatója, Gyóni András is. A támogatási szerződésnek köszönhetően nyáron megkezdődhetnek az iskola tetőfelújításának munkálatai.

 
Bibliatörténeti kiállítás a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

ImageBibliatörténeti kiállítás nyílt a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár olvasótermében. A tárlaton az 1608-as kiadású Szenczi Molnár Albert-féle Biblia-töredéktől kezdve az 1884-es Dávid Király Zsoltár könyvén át többféle különleges emléket tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tovább...
 
Mentők és Tűzoltók a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

Idén ünnepli fennállásának 135. évfordulóját a Székesfehérvári Tűzoltóság, s 60. születésnapját az Országos Mentőszolgálat. Ebből az alkalomból színes programokkal várják az érdeklődőket holnap a Zichy ligetben. A rendezvény 8 órakor a Helyőrségi Zenekar vezetésével ünnepi felvonulással kezdődik, majd átadják az „Év Tűzoltója” díjat. Ezt követően három új mentőautót vehet birtokába a Közép-dunántúli Regionális Mentőszolgálat, s kezdetét veszik a tűzoltó- és mentő-bemutatók.

 
A labda a városvezetés oldalán pattog Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageRendkívüli közgyűlés tartottak ma délután a Városházán. A közgyűlés után Cser-Palkovics András városi elnök sajtótájékoztató keretében ismertette a Polgári Frakció döntésének okait.

Tovább...
 
Elvándorolnak a kismackók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageBezárta kapuit a Mackókiállítás. A több, mint 900 plüssmackót bemutató tárlat - egy kecskeméti gyógypedagógus gyűjteménye - öt héten keresztül várta a látogatókat Székesfehérváron. A kiállítás az Esélyek Házának jóvoltából jött létre, az Esélyegyenlőség Éve alkalmából, hogy megismertesse az emberekkel a századelő játékait. A program záró rendezvényét ma tartották a Vörösmarty Színház kávézójában.

 
Kitüntetések és tudományos tanácskozás az Ápolók Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageAz Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából egész napos ünnepséget és tudományos tanácskozást tartottak ma a Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditóriumában. A program során kitűntetéseket adtak át a legkiválóbb ápolási szakembereknek, előadások hangoztak el a kórházhoz köthető témákban, s a hallgatóság egy vitafórumon is részt vehetett.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2221 2222 2223 2224 2225 2226 2227 2228 2229 2230 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24443 - 24453 / 24545