Kezdőlap
Székesfehérváron járt az új R-GO gida Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

ImageSzékesfehérváron is bemutatta Szikora Robi az R-GO új gidáját, a 19 éves Péter Kingát. A fiatal lányra egy több héten át tartó válogatás során talált rá az énekes, akit az együttesből nemrég elküldött (szintén 19 éves) Dóri helyére vettek fel. A "gyorstalpaló táncórák" erőltetett menete a fellépés alkalmával nem látszott meg az új gidán: frissen, üdén, s rendkívül lelkesen táncolt és énekelt.

Tovább...
 
250 millió forintot nyertünk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

250 millió forintot nyert Székesfehérvár a Nemzeti Iskolafelújítási Program pályázatán. A kiírásra összesen 175 pályázat érkezett be több, mint 38 milliárd forintnyi támogatási igénnyel. A Regionális Fejlesztési Tanács az előzőleg kitűzött, 5.732 milliárd forintos keretösszeget felemelte 8.598 milliárd forintra – látva a magas színvonalú pályázatokat és a nagyszámú érdeklődést. A Közép-Dunántúli Régióban 31 pályázatot nyilvánítottak nyertesnek, amelyek alap- és középfokú iskolák, gyógypedagógiai intézmények és óvodák fejlesztésére irányultak.

 
Felavatják az új házasságkötő termet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

ImageA Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának második üteme során kapott helyet a Hiemer házban Székesfehérvár új házasságkötő terme, amelyet szombaton avat fel az "álompárként nyilvántartott" Nagy Tímea és Zimmermann Zoltán. A Norvég Finanszírozási Mechanizmus kiírására benyújtott pályázat során 710 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város önkormányzata. A projekt 835 millió forintba került , amely a 15 %-os önerőt is tartalmazza.

Tovább...
 
Napfény, pálmafák... Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. augusztus 27.

ImageOrszágos Sporthétvége Kiskunfélegyházán, 2008. szeptember 26-28. - Napfény még csak-csak, de pálmafák valószínűleg nem lesznek a festői szépségű Kiskunfélegyházán. Lesz azonban sport, buli, fürdőzés és számos meglepetés, hogy Petőfi városa története során első alkalommal vendégül láthassa a FIDELITAS tagjait egy felejthetetlen hétvégére.

Tovább...
 
Tehetségkutató verseny a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

Könnyűzenei tehetségkutató versenyt rendez szeptember 13-án a FEZEN Fesztivál a Tehetséges Zenészekért Alapítvánnyal és helyi önkormányzattal karöltve. A FEZEN Kodolányi Színpadán lebonyolításra kerülő „bemutatkozásokra” szeptember 8-ig lehet jelentkezni – bármilyen könnyűzenei műfajban. A győztes jutalma 100.000 Ft, valamint egy 150.000 Ft-os hangszervásárlási utalvány.

Tovább...
 
Minden ember kiéhezve vágyik a szeretetre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

ImageOrszágos találkozóra készülnek a székesfehérvári Szent Mónika Közösség tagjai. Tercsi Zoltán esperes plébános atya és hívei augusztus 30-ára hívták össze a hazánkban működő Szent Mónika Közösségeket, amely helyszínéül Budapesten a XIX. kerületi, Kós Károly téren lévő Munkás Szent József templom szolgál. A program 9-16 óráig tart, a szentmisét pedig Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek atya celebrálja 12 órakor. Az eseményeket a Mária Rádió is nyomon követi.

Tovább...
 
EtnoRom együttes koncertje Nyomtatás E-mail
Írta: Öreghegyi Közösségi Ház   
2008. augusztus 27.

ImageCigányzene a Balkántól Andalúziáig - Az együttest a Kalyi Jag világhírű szólóénekes-párja, Balog József és Künstler Ágnes alapította 2005-ben a roma zene virtuózaiból, akik gyermekkoruk óta muzsikálnak és csaknem azóta állnak színpadon. Dalaikra az elmúlt évtizedekben Japántól az Egyesült Államokig milliók ropták, hangjukat a Közép-Európából elsőként felcsendülő "autentikus roma hangként" ünnepelte a közönség.

Tovább...
 
Iszkaszentgyörgyi Nyárvégi Mulatságok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

Nyárvégi Mulatságokra hívja az Iszkaszentgyörgyi Önkormányzat a helyi lakókat, s vendégeiket augusztus 29-én és augusztus 30-án. A program pénteken, 19 órakor kezdődik a Művelődési Házban egy zenés-táncos mulatsággal, amely hajnali 2 óráig tart, másnap délután pedig kispályás labdarúgó-tornát rendeznek (jelentkezni a Sportegyesület elnökénél lehet 5+1 fős csapattal). Sőt, főzőversenyre is sor kerül, amelyhez a sertéshúst és a tűzifát a Polgármesteri Hivatal biztosítja.

 
Szombaton esküszik az Álompár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 26.

ImageNagy Tímea és Zimmermann Zoltán, Székesfehérvár „Álompárja” szombaton mondja ki azt a bizonyos „igen”-t a Hiemer-házban, s ezzel felavatják Székesfehérvár új házasságkötő termét is. A szerelmesek a „Keressük Székesfehérvár álompárját!”-címmel meghirdetett felhívásra jelentkeztek 57 másik párral együtt, akik közül három jegyespárt választott ki a zsűri, hogy aztán a székesfehérvári lakosság döntse el Internetes szavazás során, ki legyen a nyertes.

Tovább...
 
Erik Sumó Band koncertje az udvaron Nyomtatás E-mail
Írta: Öreghegyi Közöségi Ház   
2008. augusztus 26.

ImagePszichedelikus mesepop, fürdőszobarock és jazz - Tövisházi Ambrus a magyar könnyűzene új generációjának egyik legtehetségesebb és legtudatosabb alkotója. A gimnáziumi barátságból alkult Amorf Ördögök három nagylemeze és országos sikere közben ezernyi egyéb projekten töri a fejét, remixek tucatjait készítette az utóbbi néhány évben (többek között a Žagarnak és az Easy Life Naturalnek).

Tovább...
 
Bibliákat adományozott Spányi Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 26.

ImageMa reggel a Városházán igazgatói munkaközösségi tanévnyitó volt. Ezen az eseményen Spányi Antal székesfehérvári püspök a Biblia Évéhez kapcsolódóan Székesfehérvár valamennyi (54) közoktatási intézményének és közművelődési intézményének (12) Bibliát adott át ajándékba. A megyés püspök kezdeményézéséhez csatlakoztak a történelmi egyházak vezetői is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2241 2242 2243 2244 2245 2246 2247 2248 2249 2250 Következő > Utolsó >>

Eredmények 24663 - 24673 / 25558